torek, 25. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 18. marec 2022, ob 9. uri, ogledov: 2375

19. seja UO PZS v pripravah na aprilsko skupščino

Planinska organizacija | Športno plezanje | Poti | Koče | Društva | 
Gospodarska komisija | Komisija za planinske poti | Komisija za športno plezanje | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 19. seji v mandatnem obdobju 2018–2022 sestal 17. marca 2022, po devetih mesecih vnovič v živo na sedežu PZS v Ljubljani. Posvetil se je pripravam na Skupščino PZS, ki bo 23. aprila v Sevnici, poleg tega pa tudi tematiki planinskih koč in poti ter športnemu plezanju.
Prisotnih je bilo 20 od 23 članov upravnega odbora, kar je 87-odstotna udeležba. Uvodoma je bil potrjen zapisnik 18. seje UO in bile podane aktivnosti v obdobju od pretekle seje UO PZS.

Upravni odbor je obravnaval tematike za obravnavo na skupščini PZS, ki bo 23. aprila v Sevnici. UO PZS za predsednika delovnega predsedstva skupščine PZS 2022 predlaga Jožeta Praha. Podal je soglasje s finančnim poročilom PZS za leto 2021, potrdil okvirni finančni program dela PZS za leto 2023 in okvirni vsebinski program dela PZS za leto 2023 ter predlaga skupščini PZS, da poročilo in programa potrdi - potrdil je tudi predloge sklepov za skupščino. Soglašal je z vsebino poročil organov PZS za leto 2021 in jih posredoval skupščini v potrditev. Vsebinska poročila za leto 2021 bodo objavljena na spletni strani PZS, planinska društva pa bodo v tiskani obliki prejela Letopis PZS 2021, kjer bodo predstavljeni bistveni poudarki iz poročil za leto 2021. Volilna komisija je seznanila UO PZS z volilnim postopkom in kandidaturno listo za volitve v organe PZS v mandatnem obdobju 2022-2026.

19_seja_uo_pzs_2022_foto_manca_ogrin1
19. seja UO PZS v pripravah na aprilsko skupščino (foto Manca Ogrin)

Na temo planinskih koč je UO v nadaljevanju sprejel najvišje priporočene cene oskrbe v planinskih kočah in na predlog Gospodarske komisije potrdil izbris Koče na planini Stador iz registra planinskih objektov PZS.

UO je na podlagi Pravilnika Komisije za planinske poti soglašal, da se opusti odseke planinskih poti, in sicer Padna-Vela njiva-Grbska vala; Vela njiva-Nad Čehuti-Nova vas; Nad Čehuti-Posestvo policaja; Krkavče-Mačkujek-Sv. Peter-Nad križiščem-Križišče; Sv. Peter-Raven (OPD Koper), Brezovica-Škrilj V (PD Črnomelj) in Podblica-Jamnik Z (PD Kranj). Ti odseki se v kataster planinskih poti PZS zavedejo kot opuščeni. Pri odstranitvi oznak morajo planinska društva upoštevati določbe zakona o planinskih poteh in navodila KPP. Hkrati je UO PZS soglašal z odprtjem novih odsekov planinskih poti, in sicer Pogorišče-Kale-Apno (PD Šempeter v Savinjski dolini), Apno-Malo Apno-Ponikva (PD Žalec), Grad Kozje-Log, Kozje-Vetrnik S-Vetrnik Z-Županove ravne-Vetrnik, Županove ravne-Vetrnik S in Stari trg-Vilni vrh (PD Atomske toplice Podčetrtek). Nove odseke se vnese v evidenco planinskih poti PZS, pri označitvi morajo PD-ji, skrbniki poti, upoštevati določbe zakona o planinskih poteh, PZS pa posreduje podatke za vpis v Kataster gospodarske javne infrastrukture.

19_seja_uo_pzs_2022_foto_manca_ogrin6
Zadnja seja UO PZS v mandatnem obdobju 2018-2022 pred volilno skupščino PZS, ki bo 23. aprila v Sevnici (foto Manca Ogrin)

Upravni odbor PZS je podal soglasje k imenovanju selektorjev reprezentanc v športnem plezanju: Gorazd Hren, selektor članske reprezentance, Ajda Remškar, selektorica mladinske reprezentance, in Gregor Selak, selektor paraplezalne reprezentance. UO je potrdil namero o včlanitvi in se strinja z mnenjem Komisije za športno plezanje za Plezalni klub Kinezis (Škofja Loka) in Plezalno društvo Prava smer (Novo mesto); društvi lahko podata vlogo za včlanitev v PZS. V članstvo PZS pa je sprejel Športno plezalno društvo Vizija (Brezovica), mentor katerega bo PD Rašica.

Predstavljena so bila priporočila Olimpijskega komiteja Slovenije športnim organizacijam za pomoč beguncem športnikom iz Ukrajine, za PZS aktualno za športno plezanje. Odprto je bilo vprašanje o spletnih straneh in enotnem znaku MDO-jev. Podana je bila pobuda glede izboljšanja sistema prijave na razpise na usposabljanja, ki bi bil enoten, potekal v celoti elektronsko in pri katerem bi prijavljeni takoj dobil povratno informacijo o potrditvi prijave. Z vidika varstva gorske narave je bilo podano opozorilo o bivakiranju po vrhovih in divjanju z motornimi sanmi.

Manca Ogrin

Fotogalerija

 Manca Ogrin

 Manca Ogrin1 / 10

 Manca Ogrin2 / 10

 Manca Ogrin3 / 10

 Manca Ogrin4 / 10

 Manca Ogrin5 / 10

 Manca Ogrin6 / 10

 Manca Ogrin7 / 10

 Manca Ogrin8 / 10

 Manca Ogrin9 / 10

 Manca Ogrin10 / 10

 

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih