sobota, 22. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

torek, 21. marec 2023, ob 11. uri, ogledov: 1735

Razpis helikopterskih prevozov opreme in materiala za planinske koče

Koče | 
Gospodarska komisija | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Na podlagi sklenjenega dogovora in podpisanega letnega načrta sodelovanja med Slovensko vojsko (SV) in Planinsko zvezo Slovenije (PZS), objavlja Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije razpis za koriščenje helikopterskih prevozov opreme in materiala za namen ekološke in energetske sanacije planinskih koč v letu 2023.

Predmet razpisa: helikopterski poleti helikopterja SV za prevoz materiala izključno za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč v letu 2023. V kolikor bo ugotovljen prevoz stvari redne oskrbe koče, bo društvo izključeno iz možnosti koriščenja helikopterskih prevozov za naslednjih pet let.

SV bo prevoze izvajala s helikopterjem, ki lahko naenkrat prenese največ 600 kg tovora, lahko pa tudi s helikopterjem, ki ima večjo nosilnost. To bo odvisno od trenutne razpoložljivosti helikopterjev SV. Leti bodo namenjeni izključno prenosom tovorov, montaži opreme pri gradnji pa ne.

Razpis je namenjen planinskim društvom, ki upravljajo planinske koče I. kategorije (izjemoma tudi II. kategorije). Posamezno planinsko društvo bo lahko koristilo največ 2 uri in 30 minut bruto helikopterskih poletov, kar vključuje tudi prevoz od letališča in nazaj. Če planinsko društvo porabi skupno več kot 2 h 30 min helikopterskih preletov, bo samo pokrilo razliko v skladu s cenikom Slovenske vojske, razen v primeru neizkoriščenosti odobrenih ur drugih prijaviteljev ali manjšega števila prijavljenih projektov.
Pri določanju terminov za izvedbo prevozov bomo usklajevali več lokacij hkrati, zaradi večje ekonomike porabljenih ur za helikopter.

Kriteriji za ocenjevanje vlog so priloga tega razpisa.

Ure helikopterskih prevozov bodo dodeljene samo tistim planinskim društvom, ki izpolnjujejo sklepe Skupščine PZS in UO PZS, ter sodelujejo z GK PZS.

Društva, ki jim bodo odobrene ure, bodo morale sofinancirati stroške sodelovanja PZS s SV pri zagotavljanju vzajemnosti (npr. prenočevanje vojakov v planinskih kočah v okviru njihovih delovnih obveznosti, najem PUS Bavšica itd.). Ti stroški naj bi bili okvirno 4,5 €/minuto letenja.

V vlogi je potrebno navesti naziv planinskega društva, ime planinske koče, opis predvidene investicije, termin predvidene investicije, maso in opis tovora, ki ga je potrebno prepeljati, predviden termin prevozov. Vlogo je treba poslati na naslov Planinska zveza Slovenije, Gospodarska komisija, p.p. 214, Ob železnici 30a, 1000 Ljubljana ali pa kot PDF dokument na elektronski naslov gospodarska.komisija@pzs.si.

Rok za oddajo vlog je 18. april 2023. Nepravočasno oddanih vlog ocenjevalna komisija ne bo upoštevala.

Rezultati izbora bodo znani predvidoma v začetku maja 2023. Z izbranimi planinskimi društvi bo sklenjen pisni dogovor za koriščenje helikopterskih prevozov v letu 2023.

Dodatne informacije in pojasnila dobite pri strokovnem sodelavcu gospodarske komisije Dušanu Prašnikarju, gospodarska.komisija@pzs.si.

Mirko Jeršič,
načelnik GK PZS
Jože Rovan,
predsednik PZS

Priloga:

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih