četrtek, 18. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

torek, 5. april 2022, ob 14. uri, ogledov: 2111

Po zgodovinskem letu športni plezalci z visokimi cilji v novo sezono

Športno plezanje | 
Komisija za športno plezanje | 
Objavil(a): Manca Ogrin
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju je v pretekli sezoni znova pisala zgodovino - s premiernim olimpijskim zlatom in prvo moško medaljo s svetovnih prvenstev v težavnosti. Svetovni pokal 2022 v balvanskem plezanju se začenja ta konec tedna v Švici, vrhunec letošnje sezone bo evropsko prvenstvo, misli pa jim že uhajajo tudi k olimpijskim igram Pariz 2024, tako da jim ob trdem delu visokih ciljev ne zmanjka, so 5. aprila poudarili na novinarsko-plezalnem srečanju v novem reprezentančnem balvanskem centru v Ljubljani, prvem v Sloveniji.
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju, ki deluje pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena ter trenerjev Luke Fonda in Domna Švaba, je tudi v letu 2021 postavljala zgodovinske mejnike. Janja Garnbret je postala prva olimpijska prvakinja v zgodovini športnega plezanja, svetovni podprvak Luka Potočar je osvojil za Slovenijo prvo moško kolajno na svetovnih prvenstvih v težavnosti, skupaj z Mio Krampl, svetovno podprvakinjo v kombinaciji, pa sta skupno bero športnoplezalnih kolajn s svetovnih prvenstev dvignila na dvajset. Sedem slovenskih športnih plezalcev je sezono sklenilo v prvi deseterici skupnega seštevka svetovnega pokala - Janja Garnbret je bila skupna zmagovalka SP v težavnosti in druga v balvanih. Vita Lukan in Luka Potočar sta lani prvič stopila na oder za zmagovalce, sicer pa bila oba v težavnosti skupno četrta, Lučka Rakovec je bila peta, Lana Skušek in Domen Škofic pa deveta, medtem ko je bila Katja Debevec skupno sedma v balvanih.

SlovenijaPleza_0100_220405_VID_1
Slovenska reprezentanca v športnem plezanju s strokovnim sodelavcem PZS Tomom Česnom, predsednikom PZS Jožetom Rovanom, predsednico uprave PRVE Osebne zavarovalnice Natašo Hajdinjak in predsednikom uprave PRVE Pokojninske družbe Janezom Krajncem (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Športnoplezalno leto 2022 je oz. bo zaznamovalo več novosti, ki jih je uvodoma predstavil strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije Tomo Česen"Glavna novost je novi reprezentančni balvanski center, v katerem bo reprezentanca lahko vsaj do izgradnje nove plezalne infrastrukture v Sloveniji kakovostno in nemoteno trenirala. Osrednji plezalski dogodek v Sloveniji, kjer si bodo gledalci lahko v živo ogledali vse najboljše plezalke in plezalce sveta na tekmi svetovnega pokala v športnem plezanju, bo drugega in tretjega septembra v Kopru. Prav tako je Mednarodna zveza za športno plezanje v letošnjem letu pripravila novost, da bo vse tekme prenašal Eurosport, medtem ko bo evropsko prvenstvo v Münchnu in svetovni pokal v Kopru prenašala tudi TV Slovenija." 

"Podpora športu je pomemben gradnik identitete našega podjetja, saj za lepši jutri zagovarjamo zdrav in odgovoren način življenja danes. S Planinsko zvezo Slovenije zato že več let odlično sodelujemo na področju podpore slovenski reprezentanci v športnem plezanju, s katero ima ekipa plezalk in plezalcev zagotovljene boljše pogoje za delovanje. V skupno štirih sezonah so nas naučili, da so izzivi zgolj nove priložnosti za dober rezultat in tako utrdili položaj PRVIH na svetu. Po številnih vzponih je Slovenija danes bogatejša za kar 66 zbranih medalj na različnih ravneh športnoplezalnih tekmovanj, vključno z olimpijskim zlatom Janje Garnbret. Ponosni smo na res lep razgled z vrha in navijamo naprej, obenem pa bomo tako kot lani v Kranju tudi septembra letos v Kopru z veseljem podprli tekmo svetovnega pokala na slovenskih tleh," je v imenu PRVE izpostavila Nataša Hajdinjak.

SlovenijaPleza_0726_220405_VID
Članice slovenske reprezentance v športnem plezanju: (stojijo) Urška Repušič, Lučka Rakovec, Tjaša Slemenšek, Janja Garnbret, Sara Čopar, Julija Kruder, (sedijo) Katja Debevec, Vita Lukan, Lana Skušek, Mia Krampl in Lucija Tarkuš (foto Vid Ponikvar/Sportida)

V tej sezoni bodo slovenske barve zastopali športne plezalke Sara ČoparKatja DebevecJanja GarnbretMia KramplJulija KruderVita LukanLučka RakovecUrška RepušičLana SkušekTjaša Slemenšek in Lucija Tarkuš ter športni plezalci Martin BergantMatic KotarJernej KruderAnže PeharcLuka PotočarMilan PreskarZan Lovenjak SudarDomen ŠkoficGregor Vezonik in Žiga Zajc"Kot vsako sezono začenjamo s tekmami svetovnega pokala v balvanih, in to že ta konec tedna v švicarskem Meiringenu. Sledila bo serija balvanskih tekem vse do konca junija, ko se začne tudi sezona težavnosti, ki traja do oktobra in ima vmesno postojanko tudi pri nas, tokrat v Kopru. Letos je na koledarju mnogo več tekem kot prejšnjo sezono, saj smo primorani v udeležbo tekem evropskega pokala, na katerih lovimo dodatne kvote za evropsko prvenstvo. Tik pred vmesnim premorom tekem v težavnosti se bomo z nekaj povabljenimi udeležili svetovnih iger v ZDA, nato pa povsem osredotočili na priprave na evropsko prvenstvo, ki bo tudi letošnji glavni cilj sezone. Radi bi pokazali odlične predstave in se seveda uvrstili na tekmo v olimpijski kombinaciji, ki bo nekakšen prvi test nove olimpijske discipline za Pariz 2024," je letošnjo sezono in cilje razgrnil selektor Gorazd Hren.

Športnoplezalna izbrana vrsta se je predstavila v novem reprezentančnem plezalnem centru v Šiški, prvem v Sloveniji. "Trening center je za delo reprezentance vitalnega pomena, tako članska kot mladinska reprezentanca lahko učinkovito trenirata na za to vnaprej postavljenih balvanih, v zaprtem okolju, brez motenj ostalega dogajanja. V preteklih sezonah smo se prilagajali in trenirali v plezalnih centrih, kar je bilo logistično zahtevno. Pomen reprezentančnega trening prostora je tako eden izmed pomembnih korakov na poti razvoja naše športne panoge," je izpostavil trener Luka Fonda, ki je orisal tudi, kaj jih čaka v pripravah na olimpijske igre Pariz 2024: "Marca letos je bilo v Barceloni že testno tekmovanje v novem formatu kombinacije balvanov in težavnosti. Naslednje tekmovanje v novem olimpijskem formatu bo v sklopu letošnjega evropskega prvenstva v Nemčiji, kvalifikacije za Pariz 2024 pa bodo naslednjo tekmovalno sezono in v delu sezone 2024."

SlovenijaPleza_0779_220405_VID
Člani slovenske reprezentance v športnem plezanju: (stojijo) Anže Peharc, Martin Bergant, Domen Škofic, Gregor Vezonik, Zan Lovenjak Sudar, Luka Potočar, (sedijo) Jernej Kruder, Matic Kotar, Žiga Zajc in Milan Preskar (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Prva olimpijska prvakinja v zgodovini športnega plezanja Janja Garnbret (Šaleški AO), okronana tudi za športnico leta 2021 in že petkrat izbrana za najuspešnejšo slovensko športno plezalko, je lani zmagala tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in bila skupno druga v balvanih. "Kot vsako leto sem se tudi lansko leto veliko naučila o sebi, o treningu, zagotovo pa sem z olimpijskimi igrami dobila neprecenljive izkušnje, ki mi bodo pomagale za naprej na tekmovanjih. Poleg tega sem z osvojitvijo medalje dosegla še tisto, o čemer sem sanjala, tako da sem lahko malo več časa posvetila tudi plezanju v skali in še tam prestavila kakšno mejo višje," je o lanski olimpijski (pre)izkušnji spregovorila najboljša športna plezalka na svetu, ki je svojo vrhunskost potrdila v naravnih plezališčih in kot prva ženska na svetu na pogled zmogla vzpone z oceno 8c. Kot je večkrat poudarila, so jo olimpijske igre čustveno povsem iztrošile, a je zbrala motivacijo še za nastop na domači tekmi SP v Kranju, kjer je dosegla rekordno, 31. zmago v svetovnem pokalu. "Cilji so tudi za letos seveda visoki kot vedno, motivacija je tudi tam, kot mora biti, s svojo formo sem zadovoljna, tako da moram - kot vedno - samo še uživati. Kljub več naslovom prvakinje še nisem postala evropska prvakinja v posamičnih disciplinah, tako da to še vedno ostaja izziv in upam, da mi ga z letošnjim evropskim prvenstvom uspe doseči," je dejala 23-letna Korošica, ki je z mislimi že pri naslednjih olimpijskih igrah: "Pariz vseeno ni tako daleč, kot je videti, in zame največji cilj v naslednjih dveh letih. Naslednje leto so že kvalifikacije in potem že OI, tako da je treba pametno izbrati, katerih tekem se udeležiti letos in potem do olimpijskih iger. V Parizu si želim biti stoodstotno pripravljena, tako kot še nikoli, in z motivacijo na najvišji ravni."

SlovenijaPleza_0131_220405_VID
Olimpijska prvakinja Janja Garnbret v novem reprezentančnem plezalnem trening centru v Ljubljani (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Najuspešnejši slovenski športni plezalec leta 2021 Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) je lani na svetovnem prvenstvu z drugim mestom v težavnosti osvojil za Slovenijo prvo moško kolajno na svetovnih prvenstvih, v svetovnem pokalu v težavnosti prvič stopil na stopničke, sezono pa sklenil na četrtem mestu v skupnem seštevku. "Težko je reči, kaj je bilo ključno, zagotovo pa so mi pomagale izkušnje, ki sem jih nabiral na tekmah pri članih že kar nekaj časa. Poleg tega se še vedno iz leta v leto fizično precej razvijam in fizična pripravljenost mora biti na tekmah, kot so svetovni pokali in prvenstvo, preprosto vrhunska. Zagotovo je letos moj cilj izboljšati rezultate, ki sem jih dosegel v lanski sezoni, in to bo velik izziv. Glede olimpijskih iger še nimam točno določenih ciljev, vsekakor pa bi rad bil del takšnega dogodka, kot so olimpijske igre," je poudaril 20-letni Jeseničan, vesel zdrave konkurence že znotraj reprezentance: "Lansko sezono smo videli nekaj odličnih rezultatov pri fantih, ali so bili pričakovani ali ne, ve vsak posameznik zase. Z moje strani je bila konkurenca med reprezentanti in hkrati prijatelji vedno zaželena in nič me ne bo motilo, če se bomo med seboj borili za medalje tudi v svetovnem pokalu."

Svetovna podprvakinja 2021 v kombinaciji Mia Krampl (AO PD Kranj) je lani izkusila tudi tekmovanje na olimpijskih igrah, v svetovnem pokalu pa se ji ni izšlo povsem po pričakovanjih. "Lanska sezona je bila zagotovo nekaj posebnega. Priprave na olimpijske igre in s tem tudi treningi hitrosti so mi malo spremenili oziroma razširili pogled na moje plezanje. Poleg tega sem se podrobneje lotila balvanov, kjer bi rekla, da sem naredila korak naprej, a prostor za napredek je še kar velik. Prvo polovico sezone se bom posvetila balvanom in delala na svojih slabostih, drugi del pa bo kot vsako navadno sezono bolj osredotočen na težavnost," je napovedala 21-letna Golničanka, ki je OI v Tokiu sklenila na 18. mestu: "Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, tudi mene. S svojim nastopom na lanskih igrah nisem najbolj zadovoljna. Žal mi je, da mi ni uspelo odplezati in pokazati, kaj v resnici lahko dosežem. Je pa ta izkušnja kot brca v rit in dodatna motivacija za naprej. Verjamem, da sem zmožna boljšega plezanja in rezultatov in upam, da mi bo to tudi uspelo pokazati. To je tudi moj cilj za nadaljnje sezone."

SlovenijaPleza_0743_220405_VID
Športne plezalke Vita Lukan, Mia Krampl, Janja Garnbret in Lučka Rakovec z visokimi cilji in motivacijo v novo tekmovalno sezono (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) je lani prvič stopila na stopničke svetovnega pokala v težavnosti in osvojila skupno četrto mesto, sicer pa se stalno uvrščala v finale tekem svetovnega pokala. "V lanski sezoni sem nanizala kar nekaj konstantnih rezultatov, za katere menim, da so posledica sistematičnega dela. Svoje zagotovo dodajo tudi izkušnje, ki sem jih do zdaj nabrala na tekmah za svetovni pokal. Poleg tega sem si dokazala, da se lahko zberem tudi pod pritiskom finala in tudi tam pokažem dobro plezanje. Dobila sem potrebno potrditev in samozavest, da se lahko kosam z najboljšimi, in upam, da je to dober obet za sezone, ki prihajajo," je dejala 21-letna Radovljičanka, ki želi letos narediti še korak naprej: "S pripravljalnim obdobjem smo zaradi odpovedi zadnjih tekem v letu 2021 začeli nekoliko bolj zgodaj in s tem pridobili več časa za analizo in izboljšave. Že v reprezentanci je konkurenca kar huda, saj imamo kar nekaj vrhunskih tekmovalk in lahko že pred začetkom sezone na podlagi simulacij dobimo vpogled v svojo pripravljenost. Mislim, da sem v balvanih naredila korak naprej in lahko konstantnejše rezultate dosegam tudi v tej disciplini. Na podlagi lanskih rezultatov so zrasla tudi pričakovanja za prihodnost in komaj čakam na začetek sezone, ki bo dal jasne odgovore, kakšna je forma."

V finale tekem svetovnega pokala v težavnosti se je prav tako redno uvrščala Lučka Rakovec (PK FA), ki je v skupnem seštevku SP v tej disciplini osvojila peto mesto. "Motivacija za letošnjo sezono je zelo visoka. Rezultati lanske sezone so na papirju dobri, vendar ne morem zanikati, da moje želje niso bile višje. Moje plezanje je bilo v kvalifikacijah in polfinalu dobro, vedno pa je zmanjkala pika na i za odličen rezultat v finalu in upam, da bom te napake uspela odpraviti. Moja primarna disciplina ostaja težavnost, ampak sem veliko več časa posvetila treningu balvanov," je izpostavila 20-letna Ljubljančanka, ki je leta 2019 postala evropska prvakinja v težavnostnem plezanju.

SlovenijaPleza_0789_220405_VID
Športni plezalci Jernej Kruder, Anže Peharc, Domen Škofic in Luka Potočar dobro pripravljeni pred sezono 2022 (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Anže Peharc (AO PD Kranj) je za dosežek sezone poskrbel na svetovnem prvenstvu v balvanskem plezanju, na katerem se je uvrstil na šesto mesto, kar je njegov najboljši rezultat s SP. "V preteklih dveh sezonah sem naredil največji napredek na psihološki pripravi. Če pa se osredotočim na lansko sezono, sem si ponovno dokazal, da sodim v sam vrh, in da je v balvanih težko nadzorovati potek runde, zato je najbolje, da se posvetim le plezanju in potem rezultat pride sam od sebe. Za letošnjo sezono je moj cilj jasen - zmaga na tekmi svetovnega pokala. Za razliko od lani na tekmi ne bom stremel k rezultatu, ampak se raje osredotočil na plezanje in samo izvedbo. Menim, da sem fizično odlično pripravljen in da je vse odvisno od moje glave. Če bom odplezal, vem, da na koncu nad rezultatom ne bom razočaran," je pojasnil 24-letni Tržičan, ki se bo v luči prihajajočih olimpijskih iger bolj posvetil tudi težavnosti: "Kot sem že v letu 2019 spremenil režim treningov v želji po nastopu v Tokiu, imam zdaj še večjo željo po nastopu v Parizu. Tako bo moj prvi del sezone popolnoma posvečen balvanom in potem bom začel v sklop treningov vključevati tudi težavnost. Letošnjo sezono sem vzel kot nekakšen test, da vidim kakšna kombinacija treninga težavnosti in balvanov zame najbolje deluje. Potem pa all-in v sezono 2023."

Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) je na tekmi svetovnega pokala v težavnosti v Kranju lani osvojil četrto mesto, sicer pa sezono sklenil na skupno devetem mestu v težavnosti, po koncu tekmovalne sezone pa veliko časa preživel v naravnih plezališčih in tam obnovil motivacijo za letošnjo sezono. "Letos sem se odločil, da popolnoma izpustim balvansko sezono, da lahko več časa preživim v naravnih plezališčih, v načrtu imam tekmovati le v težavnosti. Za plezanje v skali zadnji dve leti nisem imel dosti časa, zato sem si zdaj dal duška. Tudi v prihodnje želim več časa preživeti zunaj, saj mi to daje dodaten zagon za tekmovanja. Zagotovo se veselim letošnje sezone in sem motiviran za dober trening tudi na plastičnih oprimkih," je dejal 27-letni Radovljičan.

Specialist za balvane Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je po nekaj sezonah v svetovnem balvanskem vrhu lani malce zdrsnil z njega, pa vendar ostaja eden od balvanskih favoritov slovenske reprezentance. "Lanska sezona mi res ni bila pisana na kožo. Prestavljanje tekem in ukrepi zaradi korone so mi večkrat prekrižali načrte za projekte v naravi in tudi na tekmah. Letos sem dosti bolj optimističen in sproščen, saj sem dosti časa preživel v svojem brezskrbnem okolju, polega tega pa sem dobro odplezal na izbornih treningih," je povedal 31-letni Celjan, ki bo avgusta branil naslov evropskega prvaka v balvanskem plezanju izpred dveh let, ko je Sloveniji priplezal prvi evropski naslov v moški konkurenci: "Ciljev nikoli nisem rad postavljal visoko. Kljub temu da se počutim dobro, se zavedam, da je v svetu polno takšnih in podobnih sotekmovalcev, ki lahko zmešajo štrene. Seveda pa upam še na kakšno medaljo v tej sezoni."

SlovenijaPleza_0879_220405_VID
Vodstvo slovenskih reprezentanc v športnem plezanju: selektor paraplezalne Gregor Selak, trener članske Domen Švab, selektor članske Gorazd Hren, trener članske Luka Fonda in selektorica mladinske Ajda Remškar (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Najboljši športni plezalci na svetu se začnejo kaliti v mladinskih vrstah, kjer so v pretekli sezoni znova nizali uspeh za uspehom in se vrnili z desetimi medaljami tako z mladinskega svetovnega kot z evropskega prvenstva. Na čelu slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju je letos Anžeta Štremflja nasledila selektorica Ajda Remškar, katere desna roka je trener Klemen Kejžar"Za nami je kakovostno pripravljalno obdobje in že nestrpno čakamo prvo tekmo evropskega pokala. V našem trening centru imamo odlične pogoje za trening, tako da smo v pripravljalnem obdobju izvedli veliko simulacij tekem, da se tekmovalci čim bolj privadijo na tekmovalno okolje. Ekipa je spet precej mlada s kar nekaj novimi člani, tako da želimo ta talent razvijati, hkrati pa po zgledu uspehov iz prejšnjih sezon upamo na rezultatsko uspešno leto," je poudarila Remškarjeva. Balvansko ekipo slovenske mladinske reprezentance (za težavnost bo znana 15. maja) v sezoni 2022 sestavljajo mladinci (do 20 let) Lucija TarkušLiza NovakEva Puhar, Timotej RomšakLovro ČrepAnej Batagelj in Grega Verbuč, kadeti (do 18 let) Sara ČoparLina FunaRosa RekarZala Mlakar StaričGorazd JurekovičLuka JermanTanej Cerar Božič in Jaka Jaki ter starejše deklice in dečki (do 16 let) Jennifer BuckleyLana GoričTinka RakarMaruša PodobnikTeja BobnarŽana GliebeFiona SikurSvit KnezLan ČreslovnikAnej KoštomajDenis TrostNace Sedmak in Jaka Reš.

Leto 2022 je prineslo tudi spremembe v slovenski paraplezalni reprezentanci, ki jo je od Jurija Ravnika prevzel selektor in trener Gregor Selak"Novosti v reprezentanci so, da se je močno povečalo število reprezentančnih treningov, ki smo jih začeli januarja, od februarja pa imamo dva skupna treninga na teden. Poleg članov, ki so tekmovali že lansko sezono, se nam je letos pridružila še Jana Führer, ki bo tekmovala v kategoriji slepih tekmovalk. Trenutno sem z vsemi člani zelo zadovoljen. Vsi kažejo veliko zagnanost na treningih, tako da se veselimo začetka sezone." Slovenske paraplezalne barve bodo letos zastopali veterana Tanja Glušič in Matej Arh, parašportnica leta 2021 Manca Smrekar in novinka Jana Führer.

SlovenijaPleza_0085_220405_VID
Po zgodovinskem letu 2022 slovenska reprezentanca v športnem plezanju z visokimi cilji v novo sezono (foto Vid Ponikvar/Sportida)

Predstavitev reprezentanc
PDF Slovenska reprezentanca v športnem plezanju - člani in tekme 2022
PDF Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju - člani in tekme 2022
PDF Slovenska paraplezalna reprezentanca - člani in tekme 2022

Uspešno v sezono 2022 in novim zmagam naproti!

Manca Ogrin

------------------------
Medijske objave:
Janja Garnbret že na začetku sezone odlično pripravljena (TV Slovenija) 
16-letna Sara Čopar želi posnemati vzornico Janjo Garnbret (TV Slovenija)
Iz 24UR: Pred Garnbretovo začetek nove sezone (Pop TV)
V Švici bo nastopilo 13 Slovencev na čelu z Janjo Garnbret (STA)
Na mestu selektorice mladinske plezalne reprezentance prvič ženska (STA)
Za Janjo Garnbret bo vrhunec sezone EP v Münchnu (STA)
Janja že za uvod favoritinja (Delo)
Janja Garnbret ima svet na kolenih, manjka ji Evropa (Delo)
Janja Garnbret razkrila svoje naslednje načrte (Delo)
Zlato-sončno na plezalni strani Alp (Slovenske novice)
Glavni cilj bo EP v Münchnu (Dnevnik)
Janja Garnbret pred začetkom sezone: Življenje drugačno, značaj ne (Dnevnik)
Za Janjo in druščino prvi test v deželi luknjastega sira in čokolade (Siol.net)
Olimpijska prvakinja ima za letos prav posebne načrte #video (Siol.net)
13 slovenskih plezalcev na uvodno tekmo v Švico (MMC RTV Slovenija)
Začetek sezone: v Švici bo nastopilo 13 Slovencev na čelu z Janjo Garnbret (24ur.com)
Plezalci so spet v akciji. Bo to še ena Janjina sezona? (Večer)
V Meiringenu se začenja svetovni pokal v balvanskem plezanju (Val 202, od 6:06)
Sezona plezanja se začenja v Švici (Šport TV)
Luka Fonda, od plezalnega zanesenjaka do enega od reprezentančnih trenerjev (Primorske novice/Gore-ljudje)
Po zgodovinskem letu športni plezalci z visokimi cilji v novo sezono (Si21.com)
Za Janjo Garnbret bo vrhunec sezone v Münchnu (Koroške novice)

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih