petek, 19. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

sreda, 30. november 2022, ob 15. uri, ogledov: 2521

Podeljena priznanja častni vodnik PZS

Društva | Vodništvo | Splošno | 
Vodniška komisija | 
Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Vodniška komisija, ki deluje znotraj Planinske zveze Slovenije, je tudi letos podelila nazive častni vodnik PZS vodnikom, ki so na področju prostovoljnega vodništva ali za vodništvo v okviru PZS naredili nekaj več in so vodniki vsaj že 30 let. Naziv častni vodnik PZS se lahko vodniku PZS podeli samo enkrat in letos jih je naziv prejelo 10.
_astni_vodniki_2022

CIRIL AMBROŽ

Prejemnik priznanja je aktiven član PD MAKS MEŠKO ORMOŽ. Kot velik ljubitelj narave že 40 let navdihuje mnoge planince v društvu, kjer vodi različne ture in preudarno ter požrtvovalno izoblikuje poletne tabore.

MOJCA ČREPNJAK

Mojca Črepnjak prihaja iz PD TAM MARIBOR. Svoje vodniško poslanstvo je pričela leta 1981 na mladinskem odseku, kjer je vodila izlete za otroke in pripravljala mladinske planinske tabore. Zadnjih 20 let pretežno deluje na vodniškem odseku in se posveča tudi vodenju izletov za starejše člane.

FRANC DRMOTA

Vodnik, ki je svoje delo pričel v PD ŠKOFJA LOKA, je že vse od leta 1986 aktiven član PD SOVODENJ. V društvu opravlja delo načelnika vodniškega odseka že 31 let in vodi različne ture in tradicionalne pohode po vsej Sloveniji. Je prizadeven markacist in gorski stražar.

ANTON GLEŠČIČ - TONI

Je član PD NOVA GORICA in je strokovni delavec 2. stopnje, aktivno vodi po Sloveniji in v tujini. Preden je vstopil v vodniške vrste, se je z delom v gorskem svetu že spoznaval kot gospodar za oskrbovanje Gomiščkovega zavetišča na Krnu. Rad se je udeleževal vseh društvenih akcij.

STANISLAV JABLANŠČEK

Stanislav Jablanšček je član PD NOVA GORICA. Je strokovni delavec 2. stopnje, turno kolesarski vodnik 2, alpinist, alpinistični inštruktor in inštruktor planinske vzgoje. Nepretrgoma deluje že vse od leta 1991 in opravlja različna dela povezana z gorami in športnim udejstvovanjem.

MARJAN OLENIK

Je vodnik PD SEŽANA že vse od leta 1971. Od tedaj vsako leto deluje tako na vodniškem kot na mladinskem odseku in pomaga pri izvedbi tur in planinskih taborov, kjer tudi predava in izobražuje. Vodi po Sloveniji in tujini, udeležuje pa se tudi odprav v tuja gorstva. Svoje znanje je predajal tudi na alpinističnem odseku.

TATJANA PEČLIN

Tatjana je svojo pot pričela na PD PODPEČ - PRESERJE. Sedaj deluje na PD BOROVNICA in VRHNIKA. Na vseh treh društvih je delovala na mladinskem odseku, pomagala pri vodenju izletov na planinskem krožku ter planinskih taborih. Zadnje čase vodi izlete za starejše v PD Vrhnika.

LOVRO TELBAN

Je član PD SOVODENJ že vse od leta 1977, od leta 1994 pa tudi predsednik društva, ki ga vodi vse odtlej. Kot vodnik je vodil različne izlete po Sloveniji. Kot markacist se je udeležil številnih akcij. Za svoje delo je prejel različna priznanja.

BOGOMIR TROP

Je član PD PREVALJE. Svoje vodniško poslanstvo je pričel že v 70. letih prejšnjega stoletja. Vodil je v slovenska in tuja gorstva. Je velik motivator, ki rad prenaša svoje znanje na udeležence, sovodnike in nove generacije mladih vodnikov.

VOJKO ZUPANČIČ

Je član PD HRASTNIK. Kot vodnik je zelo aktiven in vodi že vse od leta 1985. Svoje zanje požrtvovalno predaja in navdihuje mlade generacije za lepo poslanstvo prostovoljnih vodnikov, katerih delo zelo rad promovira.


Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih