petek, 24. maj 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 13. januar 2023, ob 18. uri, ogledov: 1343

Fotonatečaj Zasavska planinska pot

Planinska kultura | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Meddruštveni odbor Planinskih društev Zasavja razpisuje nagradni foto natečaj na temo Zasavske planinske poti. Tako vam ne bo potrebno potovati na drugo stran sveta in navduševati žirijo s prelepo eksotiko, temveč bo dovolj že fotografija lepe pokrajine z bližnjega hriba Posavskega hribovja, utrinek ljudi, pohodnikov ali »portret« planinske koče iz območja Zasavske planinske poti.

Razpisane so 4 kategorije:

  • Svet okolja na Zasavski planinski poti
  • Človek, pohodnik, popotnik na Zasavski planinski poti
  • Planinske postojanke na Zasavski planinski poti
  • Starostna kategorija do 15 let (zajema vse zgornje)

Žirija bo vrednotila naslednje kriterije:
  • kakovost fotografije - ostrino, osvetlitev, kompozicijo itd.
  • tematiko fotografije - vsebino fotografije in njeno skladnost s temo foto natečaja ter
  • izvirnost - kreativnost in interpretacijo teme.

Rok za oddajo fotografij je 20. maj 2023 do polnoči.

Fotografije pošljite na elektronski naslov joze.prah@amis.net ali mdo.zasavja@pzs.si oz. po pošti (MDO Zasavje, Taborniška 14, 8290 Sevnica) na digitalnem mediju. Poslanemu gradivu v vsakem primeru dopišite podatke o avtorju (ime in priimek, naslov, telefonska št., elektronski naslov).

Pregled fotografij bo opravljen med 20. in 30. majem.Razpisni pogoji fotografij

Sodelujete lahko vsi, »mali« in »veliki« umetniki- fotografi z vsega sveta razen člani žirije in člani organizacijskega odbora natečaja. Na natečaju lahko vsakdo sodeluje z največ 15 fotografijami, ki jih porazdeli poljubno po kategorijah, vendar v vsaki kategoriji lahko sodeluje z največ 5 fotografijami.

Fotografije so lahko črno-bele ali barvne. Fotografije se pošlje v formatu JPG ali JPEG (v velikosti do 1MB in ločljivosti 1920x1080 in 72 dpi). Avtorji lahko pošljejo fotografije v manjši resoluciji, vendar morajo v primeru, da je njihova fotografija med nagrajenimi oz. izbranimi za razstavo, zagotoviti močnejšo velikost datoteke. Vsaka fotografija mora vsebovati priimek in ime avtorja, redno številko pod katero je fotografija navedena v prijavnici ter naslov fotografije. V prijavnici je potrebno poleg podatkov o samem avtorju (ime in priimek, naslov, el. naslov, telefon) vpisati tudi naziv fotografije in lokacijo, na kateri je fotografija posneta. Lahko se doda tudi kratek komentar. Posnetki niso časovno omenjeni. Obdelava fotografij z računalniškimi programi za delo s fotografijami je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije. V primeru, da so na oddanih fotografijah upodobljene osebe, ki jim na podlagi veljavnih predpisov pripadajo osebnostne ali kakršnekoli druge pravice, udeleženci natečaja zagotavljajo, da so pridobili ustrezna dovoljenja upodobljenih oseb za uporabo fotografij z njihovo podobo.

Z oddajo prijave in fotografij udeleženci natečaja na oddanih fotografijah na organizatorja MDO PD ZASAVJE prenesejo vse materialne avtorske pravice. Avtor s prenosom materialnih pravic na MDO Zasavje dovoljuje, da objavita delo brez predhodnega soglasja avtorja in brez nadomestila plačila avtorju. MDO Zasavje bo spoštoval moralne avtorske pravice udeležencev natečaja in v primeru javne priobčitve ali objave fotografij ustrezno navajal avtorje fotografij. Digitalnih medijev ne bomo vračali.

Nagrajene fotografije bodo natisnili v podjetju SOLO d.o.o. in bodo prvič razstavljene 10. junija 2023 na Dnevu slovenskih planincev na Kalu. Žirija bo podelila nagrade ob otvoritvi razstave 10. junija 2023 na Kalu. Podatki bodo objavljeni tudi na spletnih straneh Planinske zveze Slovenije, MDO Zasavje in Facebook profilu Zasavske planinske poti. Nagrajenci bodo obvestila prejeli po elektronski pošti, ki so jo navedli ob prijavi. Po zaključku razstav bo avtor natisnjene fotografije lahko prevzel konec decembra 2023 v Sevnici. Ogled razstavljenih del bo še 22.06.2023 ob srečanju starejših planincev, Srečanju planincev MDO Zasavje: 24.06. 2023 na Gorah, novembra 2023 na Festivalu alpinizma Praga 2023, 11. decembra ob Mednarodnem dnevu gora in še kje.

Nagrade: V finale bo žirija, pod vodstvom Marjana Artnaka izbrala 30 fotografij, ki bodo predstavljene za javno predstavitev ob podelitvi nagrad. Žirija bo iz fotografij, ki bodo prišle v finale v posamezni kategoriji izbrala zmagovalno fotografijo kategorije in podelila štiri nagradne bone v vrednosti 50 evrov. Obiskovalci prve javne predstavitve in obiskovalci spletne strani na PZS MDO Zasavje od 01.06. do 10.06. 2023 pa bodo izmed zmagovalnih fotografij posamezne kategorije izbrali fotografijo, ki bo prejela naziv Fotografija zasavske planinske poti za leto 2023 in vrednostni bon 100,0 evrov.

Koordinator natečaja: Sonja Kostevc (041 442 423)

Priloga:
DOC Prijavni obrazec

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih