nedelja, 23. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

ponedeljek, 6. marec 2023, ob 0. uri, ogledov: 571

OBČNI ZBOR PD VOJNIK

Planinsko društvo Vojnik

Planinsko društvo Vojnik ima novega predsednika

"Zavedam se, da stopam v velike čevlje svojih predhodnikov, ki so na svojevrsten način dodali kamenčke v mozaik. Mozaik, ki se mu reče Planinsko društvo Vojnik. Vendar ne stopam sam, ampak s pomočjo upravnega odbora, naših vodnikov, markacistov, kot tudi vseh vas, ki aktivno sodelujete pri različnih dogodkih, da bomo na utečeni poti, skupaj, dodali nove
kamenčke in večali mozaik Planinskega društva Vojnik." Tako je v nagovoru vsem prisotnim po predhodni zahvali za izvolitev in zaupanje, povedal novo izvoljeni predsednik PD Vojnik -Tomaž Grum.
V svojem imenu in imenu vseh prisotnih pa se je zahvalil dosedanjemu predsedniku Ivanu Muzelj za vso njegovo delo, ki ga ni bilo malo in je bilo namenjeno društvu, članom, kraju, …

Ja, društvo je, v petek, 24.2.2023, uspešno izvedlo občni zbor, ki je imel letos volilno noto. Po vseh poročilih, ki so jih zboru predstavili: o delu društva -  predsednik Ivan Muzelj, načelnik vodnikov -  Tilen Podergajs, načelnik markacistov -  Rajko Sentočnik, delo z mladimi - Polona Grum, delo na Koči Drago Senčič, nadzorni odbor -  Marica Zupanc in častno razsodišče - 
Tomaž Grum (kot član, saj je bil predsednik častnega razsodišča Vojko Guček odsoten).
Da vse poteka nemoteno pa skrbi za finančno osnovo blagajničarka Danica Kmetec, ki je podala izčrpno poročilo finančnega poslovanja PD Vojnik, v letu 2022. Prisotni so potrdili tudi plan društva za leto 2023, finančni plan in članarino za leto 2023. Kot je v Statutu PD Vojnik določeno, je občni zbor izvolil predsednika, podpredsednika ter člane v organe društva. Vsem iskrene čestitke in uspešno delo!

Vodnikom: naj bo korak še naprej varen, zdrav in prijetni družbi, v družbi, ki ozavešča pomen planinske kulture in pomena poti, pot, ki je včasih strma, dih jemajoča, včasih položna, vabljiva, a vedno prava…….; hvala vodnikom, saj se zavedajo, kako odgovorno je vodenje in da je vodnik zadovoljen, ko se vsi zdravi, celi, polni energije, vtisov vračamo domov.

In markacistom: vsa pohvala vašemu delu, saj redno skrbite, da so planinske poti ustrezno vzdrževane, skrbite za orodje, sredstva in druge pripomočke za delo na planinskih poteh in njihovo ustrezno vzdrževanje ter sodelujete z drugimi odbori in se dodatno izobražujete.Veseli smo novih kandidatov za markaciste.

In delu z mladimi: Ja, vodenje, ki se prične z najmlajšimi, je pot prvih korakov, pot ljubezni, radovednosti in ustvarjalnosti. Tu je vodenje vznemirljivo, zahtevno in odgovorno. To je vzgoja za prihodnost, vzgoja vrednot in sobivanja. Hvala Polona in vsem mentorjem v vrtcih in OŠ.

Po besedi gostov, podžupana občine Vojnik, g. Damjana Muzelj, predstavnikov sosednjih planinskih društev, je sledil družabni del.
Kot stalnica naš program vedno spremljajo in ga z lepo slovensko pesmijo popestrijo Arclinski fantje. Letos je bil zraven še Gojko in gostja.

Naj zaokrožim povzetek občnega zbora z mislijo novega predsednika Tomaža: VAREN NA POTI PO HRIBIH IN GORSTVIH NI TISTI, KI IMA SODOBNO OPOREMO, AMPAK TISTI, KI JE OBDAN Z DOBRIMI IN SRČNIMI LJUDMI.

Za PD Vojnik zapisala: Zvonka Grum


Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih