sobota, 15. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 1. september 2023, ob 7. uri, ogledov: 2159

Poziv za vpis v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu

Vodništvo | 
Vodniška komisija | 
Objavil(a): Veronika Susman
Zakon o športu v 2. točki drugega odstavka 46. člena določa, da strokovno delo v športu lahko opravlja strokovni delavec, ki je vpisan v razvid strokovno izobraženih in strokovno usposobljenih delavcev v športu.
To pomeni, da se mora vsak posameznik po pridobljeni izobrazbi, ki daje kompetence na področju športa, ali usposobljenosti s posameznega športnega področja ali panoge, vpisati še v omenjeni razvid. Šele ko posameznik prejme odločbo ministrstva o vpisu v razvid, izpolnjuje vsa zakonska določila za opravljanje strokovnega dela v športu.

  >>> NAVODILA ZA VPIS V RAZVID >>>  


Vpis v razvid je torej zadnje dejanje pridobivanja statusa strokovnega delavca v športu, ki pa je izrednega pomena, tako z vidika posameznika kot z vidika organizacije, v kateri posameznik deluje. Posameznik ima na ta način z vidika zakona pravico za delo v športu in tudi v primeru inšpekcijskega nadzora v tem delu nima težav.

Organizacije (društva, klubi), ki delujejo na področju športa, imajo s tem urejeno področje strokovnega kadra in zagotovljeno možnost za kandidiranjue za javna sredstva, namenjena področju športa, bodisi na nacionalni bodisi na lokalni ravni. Vpis izvajalcev v razvid je eden od pogojev, ki ga mora organizacija izpolnjevati.

Pogoj za sofinanciranje strokovnih delavcev v športu iz javnih sredstev je torej ustrezno izobražen ali usposobljen delavec v športu, ki je vpisan v razvid strokovno izobraženih in usposobljenih delavcev v športu. Zato pozivamo vse strokovne delavce (vodnike PZS), ki ste vključeni v izvajanje društvenih (športnih) programov, da se čim prej vpišete v omenjeni razvid, v kolikor tega še niste storili. Javni financerji (FŠO, občine, LPŠ, ...) bodo vedno bolj dosledni pri preverjanju pogojev za sofinanciranje dela strokovnih delavcev v športu.

Programi, ki ga bodo izvajali športni delavci, ki ne bodo vpisani v razvid ne bodo vpisani, ne bodo sofinancirani s strani javnih sredstev!

POMEMBNO: Vpis v razvid bo tudi pogoj za registracijo VPZS in prijavo na usposabljanja v letu 2024 (tako licenčna izpopolnjevanja kot tudi usposabljanje za modul Planinski vodnik 2).

Vpis v razvid mora vsak posameznik urediti samostojno. Postopek je enostaven in brezplačen, vlogo pa lahko oddate tudi elektronsko. Vse informacije o vpisu boste našli na spletni strani Slovenske poslovne točke (SPT).

Za vpis je poleg izpolnjenega obrazca in dokazila o formalni izobrazbi (najmanj 4. stopnja – triletna poklicna šola) potrebno priložiti tudi dokazilo o ustrezni usposobljenosti za vodnika PZS. V kolikor ga nimate, lahko zanj zaprosite na e-naslovu vodniska.komisija@pzs.si.

Zokonodaja:

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih