torek, 21. maj 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

petek, 15. marec 2024, ob 7. uri, ogledov: 146

10. seja UO PZS v pripravah na skupščino in začetek postopka sprememb Statuta PZS

Planinska organizacija | Društva | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 10. seji v mandatnem obdobju 2022–2026 sestal 14. marca 2024. Posvetil se je pripravam na letošnjo Skupščino PZS, poleg tega pa tudi začetkom postopka zbiranja predlogov za spremembe statuta PZS.
Sejo je vodil predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan. Zbrani delegati so, že po standardnem postopku potrdili dnevni red in zapisnik pretekle, nato pa prisluhnili predstavitvi aktivnosti PZS v obdobju od pretekle seje UO, katerega je pripravil generalnega sekretarja Damjan Omerzu.

3. tretja točka dnevnega reda je bila namenjena tematiki za obravnavo na Skupščini PZS, ki bo potekala v petek, 19. aprila 2024 v Cirkulanah. Upravni odbor PZS za predsednika delovnega predsedstva skupščine predlaga Janka Kovačiča.
Na kratko je bilo predstavljeno vsebinsko in finančno poročilo PZS za leto 2023, poročilo nadzornega odbora in Okvirni vsebinski in finančni program dela PZS za leto 2025. Vsi omenjeni dokumenti bodo predloženi v potrditev Skupščini PZS.
Vsa prejeta poročila so objavljena v gradivu, pripravljenem za 10. sejo UO PZS, društvom in klubom, članom PZS pa bodo poslana tudi kot gradivo ob sklicu skuščine v strnjeni obliki pa tudi v obliki Letopisa PZS.

uo_pzs_10_seja_foto_matej_ogorevc__3_

Začetek postopka spremembe statuta PZS
Od zadnjih sprememb Statuta Planinske zveze Slovenije ni minilo prav dolgo, a je v vmesnem času prišlo do sprememb tako znotraj PZS kot izven, ki zatevajo konkretnejši odziv na različnih ravneh. Da lahko te izzive primerno naslovimo oz. umestimo v razvejano strukturo krovne slovenske planinske organizacije, je prededstvo pričelo s postopkom sprememb statuta. Prvi predlogi so bili že podani in seo zapisani v gradivu, pripravljenem za 10. sejo UO PZS. V prvi fazi je odprt postopek zbiranja predlogov sprememb, nakar jih bo obravnaval pristojen organ in pripravil čistopis predloga prenovljenega statuta. Predloge sprememeb lahko podajo društva, člani PZS in tudi sami organi zveze.

uo_pzs_10_seja_foto_matej_ogorevc__4_

Tokratna seja UO PZS je bila sicer postopkovno pomembna, vsebinsko pa manj natrpana kot večina. Ob vsaki točki je bilo nekaj razpravljalcev, a klub temu je bila tokratna seja kmalu zaključena. Pred koncem sta generalni sekretar in predsednik odgovorila še na nekaj vprašanj članov UO PZS, nato pa sejo zaključila.


Pripravil in fotografiral Matej Ogorevc

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih