ponedeljek, 27. maj 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

torek, 15. maj 2012, ob 0. uri, ogledov: 12424

Domžalčani absolutni zmagovalci Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja 2012

Mladi | Gorski športi | 
Mladinska komisija | 
Planinsko društvo Šoštanj | Planinsko društvo Velenje | Planinsko društvo Vinska Gora | Planinsko društvo Mozirje | Planinsko društvo Rečica ob Savinji | Planinsko društvo Nazarje | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
V soboto in nedeljo, 12. in 13. maja 2012, je na Mozirskem potekalo državno tekmovanje v planinski orientaciji, imenovano Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje. Tekmovalo je 73 ekip. Absolutni zmagovalci dvodnevne preizkušnje in s tem Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja so postali člani Planinskega društva Domžale v zasedbi Dušan Prašnikar, Miha Vidali, Jernej Južna in Luka Skočir.
znak_MKPZS_maliZnačilnost planinske orientacije je, da poteka po hribovitem terenu in tekmovalce usposablja za varno gibanje v gorskem svetu. Od preostalih oblik se planinska orientacija razlikuje v tem, da je pri udeležencih preverjano tudi planinsko znanje in veščine (izdelava vozlov, poznavanje gorstev, rastlinstva in živalstva). Ekipno tekmovanje se je v drugi polovici devetdesetih iz Savinjske doline razširilo na vso Slovenijo in danes poteka v osmih področnih ligah, ter šestih tekmovalnih kategorijah. Tekme so priložnost za spoznavanje redkeje obiskane gorske okolice in izmenjavo izkušenj med planinskimi društvi.

Vrhunec celoletnega udejstvovanja je Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje (SPOT). Skupaj je tekmovalo 73 ekip. Tekmovanje se je pričelo v soboto dopoldne v kraju Kokarje, kjer se je zbralo 17 ekip, SPOT_logo_sivordec_maliprijavljenih na dvodnevno preizkušnjo. Po napornem reševanju nalog in vrisovanju kontrolnih točk so se podali na progo prvi. Idealni čas je znašal štiri ure in pol, ekipe pa so deset kontrolnih točk iskale tudi do tri ure dlje in vmes opravljale različne preizkušnje - od gibanja ob vrvni ograji do vožnje s čolnom. Da je bila tekma še zanimivejša, so poskrbele popoldanske plohe, ki so se po nekajurnem zatišju spremenile v nočne nevihte, zaradi katerih je bila odpovedana nočna tekma. Tekmovalci so prenočili v OŠ Rečica ob Savinji in se naslednji dan okoli sedme ure odpravili proti dobrih 600 višinskih metrov oddaljenemu cilju na Mozirski planini.

Le nekaj ur po startu ekip na dvodnevni preizkušnji, so se pri OŠ Šmihel zbrali tudi tekmovalci v osnovnošolskih kategorijah A in B, družinski F, veteranski E in dveh odprtih G in I. Namočene proge je dodatno otežila še megla, ki je ta del gorskega sveta ovila v nepregleden labirint vse do popoldneva. Vseeno so vsi planinci, mladi in stari uspešno opravili s preizkušnjo in ob njenem koncu varno prispeli na cilj na Mozirski koči, s katero pod okriljem PD Mozirje upravlja oskrbnik Filip Vrabič. Vesele, utrujene, namočene tekmovalce je pričakal topel obrok v hotelu Golte in težko pričakovana razglasitev.

V kategoriji A so pred člani PD Braslovče in Nazarje slavila dekleta ekipe Lucky five iz Poljčan. Zmagovalci tekmovanja Mladina in gore iz Vranskega so v kategoriji B za točko prehiteli Nazarjane, a vseeno zaostali za zmagovalci Črveki iz Slivnice pri Celju. Dve tretji mesti mladih planincev iz Nazarij so kronali veterani z zmago v kategoriji E. V kategoriji F je znova slavila družina Sadnik iz Polzele, v kategoriji C pa so se najbolje odrezali člani PD Zabukovica, ki jih po večletnem nabiranju izkušenj sedaj čaka kategorija D. Absolutni zmagovalci dvodnevne preizkušnje in s tem Slovenskega planinskega orientacijskega tekmovanja pa so postali člani Planinskega društva Domžale v zasedbi Dušan Prašnikar, Miha Vidali, Jernej Južna in Luka Skočir.  

XLS REZULTATI SPOT 2012 (62,50  KB)

Organizacijski odbor sestavljen iz članov PD Velenje, PD Šoštanj, PD Rečica ob Savinji, PD Nazarje, PD Vinska Gora in PD Mozirje se za donacije, ter pomoč in podporo pri izvedbi tekmovanje zahvaljujemo: Planinski zvezi Slovenije, Mladinski komisiji Planinske zveze Slovenije, OŠ Rečica ob Savinji, OŠ Mozirje (podružnica Šmihel), Slovenskemu planinskemu muzeju, PD Mojstrana, programskemu svetu PUS Bavšica, društvu Ceh za smeh, PD Sloga Rogatec, Planinskemu domu I. Štajerskega bataljona na Čreti, Mestni občini Velenje, Savinjskemu meddruštvenemu odboru planinskih društev ter podjetjem in posameznikom, ki so bili: Hotel Golte, Terme Topolšica, Hermi, BSH Hišni aparati, Poličnik Darko, Elektro Marolt, Prislan Matjaž, Krivec Janez, Žaga Tiples, Podkrižnik d.o.o, Kotnik Jože, EMPK d.o.o., Natek d.o.o, Gregor Strnišnik, Rajko Zavolovšek, Elektro Ugovšek, Matjaž Jurjevec, Avtoprevozništvo Kokovnik Miha, Vekol, Uroš Štiglic, Atelšek Agata, Jure Transport, Belaj Janez, Zavolovšek Matevž, Davidov Hram, Dolman d.o.o., Camping Menina, Daš Dam, Zadruga - Železnina Ljubno ob Savinji, Atelšek Marko, Glin IPP, Hipermarket Velenje in Termoelektrarno Šoštanj. 

Uroš Kuzman,
vodja organizacijskega odbora SPOT 2012

Fotogalerija

 foto Tomaž Kumer

 foto Tomaž Kumer1 / 29

 foto Tomaž Kumer2 / 29

Vodja tekmovanja Uroš Kuzman

  foto Tomaž Kumer3 / 29

 foto Tomaž Kumer4 / 29

 foto Tomaž Kumer5 / 29

 foto Tomaž Kumer6 / 29

 foto Tomaž Kumer7 / 29

 foto Tomaž Kumer8 / 29

 foto Tomaž Kumer9 / 29

 foto Tomaž Kumer10 / 29

 foto Tomaž Kumer11 / 29

 foto Tomaž Kumer12 / 29

 foto Tomaž Kumer13 / 29

 foto Tomaž Kumer14 / 29

 foto Tomaž Kumer15 / 29

 foto Tomaž Kumer16 / 29

 foto Tomaž Kumer17 / 29

 foto Tomaž Kumer18 / 29

 foto Tomaž Kumer19 / 29

nagrada zmagovalcem kategorije E - podstrešne stopnice podjetja Glin

  foto Tomaž Kumer20 / 29

 foto Tomaž Kumer21 / 29

Predstavniki najboljših ekip v kategoriji D

  foto Tomaž Kumer22 / 29

Absolutni zmagovalci - PD Domžale

  foto Tomaž Kumer23 / 29

 foto Tomaž Kumer24 / 29

Predstavniki najboljših ekip v kategoriji A

  foto Tomaž Kumer25 / 29

Podelitev nagrade najmlajšemu tekmovalcu

  foto Tomaž Kumer26 / 29

Podelitev nagrade najstarejši tekmovalki, foto Tomaž Kumer

  foto Tomaž Kumer27 / 29

Člani organizacijskega odbora s predsednikom PZS Bojanom Rotovnikom (stoji, prvi z leve)

  foto Tomaž Kumer28 / 29

Člani organizacijskega odbora s predsednikom PZS Bojanom Rotovnikom (stoji, drugi z leve)

  foto Tomaž Kumer29 / 29

 

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih