nedelja, 2. oktober 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Zaradi prenove spletnih strani PZS je forum z 21. junijem 2022 prenehal z delovanjem. Forum Komisije za turno kolesarstvo PZS je dosegljiv na naslovu ktk.pzs.si.

NOVICE  

torek, 25. februar 2014, ob 0. uri, ogledov: 3249

ALPINISTIČNO-PLEZALNI VEČER – KANDIDATI ZNANI, jutri slovesna PODELITEV priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem 2013

Alpinizem | Športno plezanje | 
Komisija za alpinizem | Komisija za športno plezanje | 
Objavil(a): Zdenka Mihelič
JUTRI - v sredo, 26. februarja 2014, ob 17. uri, bo v Cankarjevem domu v Ljubljani slovesna razglasitev in podelitev priznanj najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za največje dosežke v alpinizmu in športnem plezanju v letu 2013. Kandidati za najboljše alpiniste so znani. Prireditev poteka v okviru 8. IMFFD.
Namen izbora je predvsem ocena in ovrednotenje najkvalitetnejših alpinističnih vzponov in vrhunskih športnoplezalnih dosežkov ter širši javnosti predstaviti najboljše dosežke naših alpinistov in športnih plezalcev.

KANDIDATI za najuspešnejšega alpinista leta 2013 so Domen Kastelic (Akademski AO), Luka Krajnc (AO PD Celje - Matica), Luka Lindič (AO PD Celje - Matica), Tadej Krišelj (AO PD Kamnik).

Kandidatki za najuspešnejšo alpinistko leta 2013 sta Anastasija Davidova (AO PD Ljubljana-Matica), Tina Di Batista (AO PD Ljubljana-Matica).

Kandidati za najperspektivnejšega alpinista leta 2013 pa so Janez Svoljšak (AO PD Kranj), Marko Mavhar (AO PD Grmada Celje), Martin Žumer (AO PD Radovljica), Tjaša Jelovčan (AO PD Kranj).

NAGRADA ZA ŽIVLJENJSKO DELO NA PODROČJU ALPINIZMA (nagrada bo podeljena prvič, več na spletni povezavi >>>):
Tone Škarja (AO PD Kamnik)

Na področju alpinizma bodo podeljena tudi nagrade za posebne dosežke v alpinizmu.

Na področju športnega plezanja bodo podelili priznanji za najuspešnejšo športno plezalko in najuspešnejšega športnega plezalca v letu 2013, priznanja za vrhunske in perspektivne dosežke na tekmovanjih in za vzpone v naravnih plezališčih v letu 2013 ter priznanja perspektivnim za rezultate na svetovnem in mladinskem prvenstvu v letu 2013.

 
Komisija, ki je naredila izbor najboljših in najperspektivnejših alpinistov: V sodelovanju s Komisijo za alpinizem (KA) PZS je tudi tokrat zahtevni izbor najuspešnejših alpinistk in alpinistov opravila skupina izkušenih alpinistov različnih generacij, ki poznajo razmere v slovenskem in svetovnem alpinizmu. Izbor so opravili Andrej Štremfelj, Matej Kladnik, Milan Romih, Peter Mežnar, Tadej Debevec, Tanja Grmovšek, Tone Škarja, Urban Ažman in Urban Golob.

Alpinistično-plezalni večer, na katerega vabi Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem in Komisija za športno plezanje PZS, bo potekal v okviru 8. mednarodnega festivala gorniškega filma Domžale (IMFFD). Društvo za gorsko kulturo, organizator 8. IMFFD, pripravlja na podelitvi tudi kulturni program, v katerem bodo predvajani zelo zanimivi kratki filmi letošnjega IMFFD.

Načelnik Komisije za alpinizem PZS Miha Habjan je pred izborom dejal: »V javnost pride veliko poročil in informacij o alpinističnih vzponih. Namen Komisije za alpinizem (KA) PZS je, da s prireditvijo in izborom najuspešnejših alpinistov iz množice vzponov, opravljenih v 2013, izloči tiste, ki po kakovosti izstopajo. Vzponi nominirancev in nagrajencev so vzponi, ki predstavljajo večino najboljših slovenskih vzponov opravljenih v letu 2013. Glavni kriteriji za izbor so bili vrhunskost, prvenstvo, ideja in izbira cilja, drznost in avantura ter seveda način opravljenega vzpona. Strogo so dobili prednost vzponi, ki so odstopali od lanskega povprečja najboljših vzponov ter vzponi resnično pravega alpinističnega značaja. Izbrani najuspešnejši alpinisti so dobili prepričljivo večino glasov. Tudi letos so bili izbrani posamezniki, ki so z enim ali več vrhunskimi vzponi pomembneje zaznamovali preteklo leto. Tem alpinistom je bila podeljena nagrada za posebne dosežke v alpinizmu. Nekatere je predlagala in izbrala skupina za izbor, nekatere pa smo dodali na KA PZS. Letos bomo tudi prvič podelili nagrado za življenjsko delo na področju alpinizma. Primerjava alpinističnih vzponov in njihova ocena je vedno težka ter nehvaležna naloga, tudi letos je bilo tako. Naš izbor ni absolutna resnica in upam, da se tega vsi zavedamo. Izbor je samo najboljši približek, za katerega smo se potrudili po najboljših močeh. Za konec želim vsem nagrajencem in nominirancem v letu 2014, da bi presegli lanske dosežke in se vedno varno vrnili domov.«

O dosežkih v športnem plezanju na tekmovanjih je načelnik Komisije za športno plezanje PZS Aleš Pirc med drugim dejal: »Že vrsto let se po zaključku tekmovalne sezone z veseljem in ponosom ozremo na dosežene rezultate naših reprezentantov, njihovih trenerjev in selektorjev. Tudi v letu 2013 so po nekaj izjemnih sezonah slovenske športne plezalke in plezalci s presežki zaključili tekmovalno sezono. Športno plezanje se med športi v Sloveniji vse bolj uveljavlja, kar nenazadnje dokazuje večkratna nominacija plezalcev v izbor najboljših športnikov leta v Sloveniji. Za ta napredek, vloženo delo in rezultate gre zahvala tako tekmovalcem, trenerjem in selektorjem, kot tudi številnim klubskim zanesenjakom in staršem, ki skrbijo za množičnost in razvoj športnega plezanja med mladimi. Prihajajoča sezona 2014 bo nova priložnost za doseganje vrhunskih rezultatov slovenskih športnih plezalcev. Verjamemo, da se bodo reprezentantke in reprezentanti tudi tokrat izkazali, pri tem pa jim zaželimo kvaliteten trening brez poškodb, uspešne nastope in uživanje v plezanju na največjih tekmovanjih s slovenskim grbom na prsih.« 

Ne zamudite tega dogodka in javne predstavitve največjih uspehov
slovenskega alpinizma in športnega plezanja v letu 2013.

V sredo, 26. februarja 2014, ob 17. uri, v Cankarjevem domu v Ljubljani
(Cankarjev dom, dvorani E1-E2, Ljubljana)!

S prireditvijo bomo zaokrožili tudi praznovanje 120-letnice organiziranega planinstva v Sloveniji in ustanovitve Slovenskega planinskega društva (1893-2013), katerega naslednica je Planinska zveza Slovenije.

Brezplačne vstopnice: Kljub temu, da so vstopnice brezplačne, jih je potrebno dvigniti na blagajni Cankarjevega  doma: Prešernova cesta 10, 1000 Ljubljana. Informacijsko središče CD: 01 2417 299/300, vstopnice@cd-cc.si, ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 20. ure, ob sobotah od 11. do 13. ure in uro pred prireditvami.

Zdenka Mihelič

Vabilo na slovesnost - ALPINISTIČNO-PLEZALNI VEČER
---------------------------------------------------------------
Kako je bilo na podelitvi

- leta 2012: Izbrani najuspešnejši alpinisti in športni plezalci za leto 2012
Najuspešnejša alpinistka v letu 2012: Tina Di Batista (AO PD Ljubljana-Matica).
Najuspešnejša alpinista v letu 2012: naveza Luka Stražar (Akademski AO) in Nejc Marčič (AO PD Radovljica).
Najperspektivnejši alpinist v letu 2012: Tadej Krišelj (AO PD Kamnik).

Najuspešnejša športna plezalka v letu 2012: Mina Markovič (PK 6b Ptuj).
Najuspešnejši športni plezalec v letu 2012: Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica).

- leta 2011vrhunskih dosežkov v alpinizmu in športnem plezanju za 2011:
Najuspešnejša alpinistka v letu 2011: Anastasija Davidova (AO PD Ljubljana-Matica). 
Najuspešnejši alpinist v letu 2011: Luka Krajnc (AO PD Celje - Matica).
Najperspektivnejši alpinist v letu 2011: Luka Stražar (Akademski AO).

Najuspešnejša športna plezalka v letu 2011: Mina Markovič (PK 6b Ptuj).
Najuspešnejši športni plezalec v letu 2011: Klemen Bečan (ŠPO PD Tržič).Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih