petek, 14. junij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

četrtek, 20. november 2014, ob 0. uri, ogledov: 8186

Mladinska komisija z novo sestavo Izvršnega odbora in z načelnico

Mladi | 
Mladinska komisija | 
Planinsko društvo Trbovlje | Planinsko društvo Velenje | Planinsko društvo Vrhnika | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Zbor mladinskih odsekov (MO) je že kar tradicionalno potekal v Centru za zaščito in reševanja na Igu. Večina prisotnih je najbolj pričakovala predzadnjo točko dnevnega reda, volitve v organe MK PZS. 39 delegatov je izvolilo 9 voljenih članic in članov Izvršnega odbora MK PZS ter novo načelnico.
Zbor MO je potekal v soboto, 15. novembra 2014, na Igu. Pred samim uradnim Zborom je potekala delavnica na temo Mladinskega trenerstva, ki jo je vodil Borut Cink, mladinski trener. Delavnice se je udeležilo približno 30 ljudi, kar je v primerjavi s prejšnjimi leti lepa udeležba.
Borut je predstavil organiziranost mladinskih trenerjev, njihovo vlogo v mladinskih organizacijah ter vrste usposabljanj. Osredotočil se je predvsem na predstavitev njihovega delovanja, kaj je njihovo poslanstvo in kaj lahko usposobljeni posamezniki pomenijo za mladinsko organizacijo oz. kakšen je njihov potencial kot izvajalci določenih usposabljanj oz. predmetov pri usposabljanjih.

Zbor MO se je začel ob 13. uri, kot je bilo načrtovano. Živahno vzdušje je na Igu vladalo že nekaj časa pred Zborom, saj je to idealna priložnost za druženje ter klepet s planinskimi prijatelji in znanci z vse Slovenije. Pred samim uradnim pričetkom Zbora smo najprej podelili tudi priznanja lanskim udeležencem seminarja za mladinske voditelje, ki so letos do konca avgusta, na podlagi dejanskega dela na terenu, izdelali seminarsko nalogo. Sledila je še slavnostna podelitev najvišjih priznanj Mladinske komisije PZS, priznanj Mladina in gore. Letos ga je za petdesetletno delovanje prejel MO PD Vrhnika, za štiri desetletja aktivnega delovanja z mladimi v planinstvu pa je priznanje prejela Cvetka Kozmus (PD Trbovlje). Obe priznanji je podelil podpredsednik Planinske zveze Slovenije Roman Ponebšek.

Po podelitvi priznanj se je tudi uradno pričel Zbor Mladinskih odsekov. Po izvolitvi organov Zbora MO, je Urška Petek, predsednica verifikacijske komisije naznanila visoko, blizu stoodstotno sklepčnost. Sledila so poročila strokovnih odborov MO - poročilo Odbora za delo mladih je podal Andrej Barovič, delo Odbora za orientacijo Matevž Zih, delo Odbora za delo z mladimi pa je predstavil Miran Muhič. Zaradi neneadne in opravičene odsotnosti vodje Programskega sveta je poročilo v imenu Roka Kovšce podal Matej Ogorevc, kateremu je sledilo poročilo in letni plan Izvršnega odbora MK PZS, ki ga je prav tako podal načelnik Matej Ogorevc.
Po soglasnem sprejetju poročil in načrtov za prihodnje leto je bila aktualnemu vodstvu izglasovana razrešnica in delo je prevzela volilna komisija, sestavljena iz predsednice Tine Arh ter članov Andreja Baroviča ter Domna Strleta. Volilna komisija je zbranim predstavila potek glasovanja, sledila so le še navodila ter sama izvedba volitev.

Volitve za mesta voljenih članov IO MK PZS so potekale javno, saj je bilo prijavljenih manj kandidatov in kandidatk (9), kot je bilo razpisanih mest (11). Po njihovi predstavitvi na govorniškem odru, so delegati nato le še potrdili vse kandidate. Po dalšem času pa se je zgodilo, da je bilo za mesto načelnika MK PZS prijavljenih več kandidatov. Za to častno mesto sta se potegovala Barbara Bajcer (PD Velenje) in Izidor Furjan (PD Ptuj). Oba sta se pred pričetkom tajnih volitev predstavila občinstvu, prav tako pa tudi svoja volilna programa. Sledilo je glasovanje.
Po glasovanju je volilna komisija v ločenem prostoru preštela glasovnice in volilni izid sporočila po polurni prekinitvi. Izidor Furjan je prejel 14 glasov (35,9 %), Barbara Bajcer pa 25 (64,1 %). Dobili smo torej novo načelnico!

Po razglasitvi rezultatov je vodenje Zbora ponovno prevzelo delovno predsedstvo, ki pa ni imelo več veliko dela. Za konec je podpredsednik PZS Roman Ponebšek le še pozdravil vse zbrane ter jim namenil nekaj vzpodbudnih besed, nato pa smo letošnji Zbor Mladinskih odsekov zaključili.

Sledilo je le še prijetno druženje in klepet ob obloženi mizi.

Na tem mestu bi čestital vsem izvoljenim kandidatom in kandidatkam za vso voljo, čas in pozitivno energijo, ki jo bodo usmerjali v dobrobit slovenskemu mladinskemu planinstvu!

Matej Ogorevc

Fotogalerija

Priprave na Zbor MO

  Barbara Bajcer1 / 19

Mična dekleta v prijavni službi

  Barbara Bajcer2 / 19

Prevzem glasovalnih kartončkov

  Barbara Bajcer3 / 19

Udeleženci Zbora MO 2014

  Barbara Bajcer4 / 19

Mladinski voditelji generacije 2013

  Štefan Matjaž - Stepa5 / 19

Podelitev priznanj Mladina in gore

  Štefan Matjaž - Stepa6 / 19

Poročilo odbora za delo mladih

  Štefan Matjaž - Stepa7 / 19

Poročilo odbora za orientacijo

  Barbara Bajcer8 / 19

Poročilo odbora za delo z mladimi

  Barbara Bajcer9 / 19

Poročilo Programskega sveta PUS Bavšica

  Šž10 / 19

Volilna komisija

  Barbara Bajcer11 / 19

Predstavitev kandidata načelnika Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije

  Barbara Bajcer12 / 19

Predstavitev kandidatke načelnika Mladinske komisije Planinske zveze Slovenije

13 / 19

Glasovanje

  Barbara Bajcer14 / 19

Nagovor podpredsednika PZS, Romana Ponebška

  Barbara Bajcer15 / 19

Skupinska fotografija novoizvoljenega Izvršnega odbora MK PZS

  Štefan Matjaž - Stepa16 / 19

Še ena...

  Štefan Matjaž - Stepa17 / 19

Vsi udeleženci po končanem Zboru MO 2014

18 / 19

Druženje po Zboru

  Barbara Bajcer19 / 19

 

Komentarji

Prikaži vse komentarje (0)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
ZADNJE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih