sobota, 28. januar 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 181 - 200 od 1979 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
6. 5. 2022, Po poteh XIV. divizije | izšel nov planinsko-zgodovinski vodnik Planinska kultura
  Izšel je dolgo pričakovani planinsko-zgodovinski vodnik Po poteh XIV. divizije. Prav poseben vodnik nas popelje po poteh in dostopih, ki so jih prehodili partizani na tem zgodovinskem pohodu iz Obsotelja v Zgornjo Savinjsko dolino. Vodnik Po poteh XIV. divizije podaja vse pomembne informacije za samostojno doživljanje te dolge poti, največja vrednost pa se skriva v zgodbah, ki zgodovinsko popestrijo vsebino vodnika.
5. 5. 2022, OKO5 na 1919 Splošno
  Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih »Karel Jeraj« v sodelovanju z Odborom inPlaninec na vrhove slovenskih planin. Prosimo vas za podporo s SMS donacijo.
4. 5. 2022, DELOVNE ZAPORE CEST| Velika planina, Vrata Splošno
  Na cesti v dolino Vrata bodo čez teden do novembra potekala gradbena dela, zaradi česar bo cesta za promet zaprta! Cesta na Rakove ravni na območju Velike planine bo zaradi asfaltiranja zaprta med 10. in 13. majem.
1. 5. 2022, Vodnik meseca – Dolenjska, Bela Krajina, Notranjska Splošno
  V mesecu maju lahko planinski vodnik Dolenjska, Bela Krajina, Notranjska kupite s kar 50-odstotnim popustom - in sicer po akcijski ceni 7,45 €. Vabljeni v hribovja južne polovice Slovenije!
29. 4. 2022, En start, dva cilja, Boč in Velikonočnica Splošno
  Vzdušje je bilo takšno, kot da se že poznamo ne vem koliko let, na pohodu, kjer nas je bilo okoli šestdeset ljudi, razen Nine, nisem poznala nikogar. Različni po obliki in vrsti invalidnosti, različni po starosti. Skupno nam je bilo priti na vrh Boča. Med hojo je bilo polno smeha, spodbujanja. Vsi smo prispeli na vrh Boča, seveda pa nam to ni bilo še dovolj. Povzpeli smo se še na 20 m stolp na samem vrhu.
27. 4. 2022, Izšel je Letopis PZS 2021 Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije je izdala Letopis 2021, že dvanajst po vrsti. V njem so predstavljeni delovanje PZS in vseh njenih komisij in odborov v preteklem letu, pregled najpomembnejših planinskih dogodkov v letu 2021, prav tako tudi mednarodna dejavnost, področna organiziranost in planinska društva. Vabljeni k branju spletne različice!
26. 4. 2022, Dva nova žiga Slovenske planinske poti v Planinskih dnevnih slepih in slabovidni Splošno
  »Bila sem zelo prijetno presenečena, sploh si nisem predstavljala, kako poteka tak pohod. Imela sem to čast, da sem šla prvič s slepimi in slabovidnimi v hribe. Bila sem spremljevalka slepemu s psom vodnikom, imela sem zelo malo dela, ker je pes vse opravil. Ko sem opazovala druge me je presenetilo, koliko so sposobni. V veliko čast in zadoščenje mi je bilo in bi šla še z njimi.
21. 4. 2022, Dan slovenskih planincev in dan kamniških planin 2022 v Kamniški Bistrici Planinska organizacija
  Celodnevno planinsko dogajanje v Kamniški Bistrici, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov planinskih društev in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 11. junija 2022, pridružite v Kamniški Bistrici. Prisrčno vabljeni!
21. 4. 2022, Povezal nas je planinski duh, InPlaninci na pohodu na Plački stolp Splošno
  Lepo je bilo videti, da nas je bilo toliko! 14. aprila, na čudovit pomladni, že skoraj poletni dan se je zbrala pisana druščina pohodnikov akcij inPlaninec: člani skupin Gibalno ovirani gore osvajajo GOGO, ki je začela tretjo sezono organiziranih pohodov, nevrorazlični AMA ter Odločen korak - Slepi in slabovidni po SPP. Prvič so bili z nami organizirano tudi člani Združenja multiple skleroze Slovenije, pa stanovalci SVZ Hrastovec, učenci OŠ Starše, prostovoljci iz zavodov Manipura in Nefiks ter drugi prostovoljci iz Slovenije in tujine. Natančno 109 nas je bilo vseh skupaj.
19. 4. 2022, Usposabljanje strokovnega kadra za delo z invalidi v planinstvu na Kalu pri Hrastniku Splošno
  Tridnevno usposabljanje planinstvo za invalide/OPP je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli. Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu. Usposabljanje bo potekalo v planinskem domu na Kalu pri Hrastniku, 27.-29. maja 2022 in obsega 34 pedagoških ur.
13. 4. 2022, Pomagajte ukrajinskim športnikom tudi vi Splošno
  Šport nas povezuje in rešuje. Vključite se in pomagajte tudi vi! Povabite svoje prijatelje in bodite del slovenske akcije pomoči ukrajinskim športnikom.
11. 4. 2022, Prebujamo se kot pomlad Splošno
  V mesecu februarju smo zakorakali prve letošnje korake v nadaljevanju SSP po SPP (slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti). Nadaljujemo torej z doseganjem osebnih ciljev in ciljev skupine Odločen korak, na razširjenih pohodih pa tudi ostalih skupin planincev pod okriljem odbora inPlaninec (GOGO, GSPK, nevrorazlični AMA).
7. 4. 2022, Gibalno ovirani gore osvajajo - v letu 2022 kar 12 planinskih ciljev Splošno
  "Tudi invalidi želimo stopiti na vrh gore, tako kot vsi Slovenci. Tam lahko odpremo oči in srce. Tako začutimo moč narave, ki nas okrepi za lažje sprejemanje težav." Eno redkih priložnosti, da svojo željo uresničijo, predstavlja za mnoge invalide akcija Gibalno ovirani gore osvajajo - GOGO 2022. Letos se bo začela že 14. aprila. Organiziranih bo 12 pohodov, ki jih je ekipa GOGO 2022 6. aprila predstavila na novinarski konferenci.
4. 4. 2022, Izdelek meseca - Čez rob Splošno
  Med 1. in 30. aprilom je knjiga Čez rob na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom.
1. 4. 2022, Na sejmu Naturo v Gornji Radgoni tudi planinski utrip Splošno
  Sejem Naturo, 6. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi vabi od 8. do 10. aprila 2022 v Gornjo Radgono. V okviru sejma se bo predstavila tudi Planinska zveza Slovenije, ki pa bo poleg osnovne ponudbe planinskih vsebin usmerjena predvsem v predstavitev planinskih društev iz Pomurja. Na sejmu bo tudi plezalni stolp, kjer bo ekipa usposobljenih plezalcev skrbela, da se bodo obiskovalci lahko preizkusili tudi v plezanju.
27. 3. 2022, Pohod na Klopni vrh na Pohorju s slepimi in slabovidnimi Splošno
  V okviru projekta inPlaninec – Odločen korak, smo se v nedeljo 20. marca slepi in slabovidni planinci odpravili na Klopni vrh. Četudi so bile noge še vedno malo utrujene od sobotnega pohoda do koče na Zelenici, smo v nedeljo z odločnim korakom stopili novim dogodivščinam naproti in si tako prislužili še en žig Slovenske planinske poti.
24. 3. 2022, Na zasneženo Zelenico tudi slepi in slabovidni Splošno
  V okviru akcije Slepi in slabovidni po Slovenski planinski poti smo se v soboto, 19. marca 2022, odpravili na Zelenico. Zbralo se nas je okrog 25 slepih, slabovidnih in naših spremljevalcev. Na izhodišče na Ljubelj tik ob slovensko-avstrijski meji smo se pripeljali z dvema manjšima avtobusoma, kar nekaj spremljevalcev pa je do tja prišlo z osebnimi avtomobili.
23. 3. 2022, Planinski utrip na Alpe-Adrii, 32. sejmu za zeleni in aktivni turizem Splošno
  Sejem Alpe-Adria znova vabi na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani, navdih za aktivni oddih lahko poiščete od 23. do 26. marca 2022. Vabljeni na razstavni prostor PZS, kjer se boste letos počutili kot v planinski koči in gorniški vasi, predstavljajo se še Slovenski planinski muzej, Češka podružnica SPD in gorski reševalci. Planinska trgovina je pripravila nekaj sejemskih ugodnosti, razgibate se lahko na plezalnem stolpu. Člani PZS boste za vstopnino odšteli le 5 €.
14. 3. 2022, Razpis za odkup digitalnih fotografij za Planinski koledar 2023 | SPP in markacija Splošno
  Planinski koledar 2023 bo počastil dvojni planinski jubilej. Znamenita Knafelčeva markacija letos praznuje 100 let, prihodnje leto pa bomo praznovali 70 let Slovenske planinske poti. V znamenju pomembnih obletnic objavljamo tudi razpis za nove fotografije koledarja za prihodnje leto. Vabljeni, da pobrskate po svojem arhivu ali ustvarite kakšen nov utrinek.
5. 3. 2022, Akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah se nadaljuje Splošno
  Vseslovenska prostovoljska akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah se nadaljuje v letu 2022. Navdušeni smo, da so smo tudi letos začeli z našimi akcijami po hribih in privabili planince na koče. V soboto 12. februarja je bila načrtovana akcija GSPK na Slivnici, a ni potekala. Slepi in slabovidni pohodniki so vseeno imeli na razpolago jedilnike v znakovnem jeziku, tam so se srečali tudi gluh planinci, ki so se vseeno odločili za pohod na Slivnico. Sobota, 13. februar 2022, je bila torej pravi pripravljalni dan za Mrzlico, ko je vse steklo.
Prikazano: 181 - 200 od 1979 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih