sobota, 28. januar 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 241 - 260 od 1979 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
18. 11. 2021, Nove ugodnosti za člane PZS ob naročilu tiskovin CEWE Splošno
  Številnim članskim ugodnostim se pridružuje tudi možnost ugodnejše spletne izdelave in naročanja unikatnih fotoizdelkov podjetja CEWE!
17. 11. 2021, Odkrijte klopce ljubezni in se potegujte za zanimive nagrade! Splošno
  Verjetno ste že slišali za simpatične lesene klopce z izrezljanim srčkom, ki jih lahko najdete na številnih mestih po vsej Sloveniji. Več kot 30 jih je! Vsem pa je skupen izrezljan srček na naslonjalu, po katerem so tudi dobile ime - klopce ljubezni! In to jim daje še poseben čar, kajne?
15. 11. 2021, Kongres športa za vse| Inovativni načini spodbujanja vadbe Splošno
  Telesna vadba deluje ugodno na naše fiziološke procese, prispeva k ohranjanju in preseganju doseženega, hkrati pa se ob telesni vadbi družimo in obenem utrjujemo svojo voljo. Kongres in okrogla miza bosta namenjena prikazu stanja na področju telesne dejavnosti in primerov dobre prakse pri iskanju novih načinov spodbujanja vadbe v času epidemije COVID 19.
11. 11. 2021, Migimigi izziv – ste že odkrili svojo klopco ljubezni? Splošno
  Trenutki, preživeti v naravi, so nedvomno tudi najboljši način spopadanja s stresom, ki mu v hitrem življenjskem tempu težko ubežimo. Zato migajmo in bodimo aktivni že danes.
4. 11. 2021, Migimigi izziv – odkrijte Klopce ljubezni! Splošno
  Verjetno ste že slišali za zanimive lesene klopce z izrezljanim srčkom, ki jih lahko najdete na številnih mestih po Sloveniji. Čakajo vas v naravi, na pohodniških poteh, ob planinskih kočah in parkih, res pa je, da nekatere lahko opazite takoj, druge pa so očem malce bolj skrite. In to jim daje še poseben čar, kajne?
3. 11. 2021, Znani so zmagovalci fotonatečaja #LjubimGore 2021 Splošno
  Štiričlanska ocenjevalna komisija nagradnega fotonatečaja #LjubimGore, ki ga je z uredništvom Planinskega vestnika in v sodelovanju s podjetjem CEWE, d. d., organizirala Planinska zveza Slovenije, je imela tudi letos zahtevno nalogo, da je med 157 prejetimi fotografijami izbrala šopek najboljših, ki bodo od 3. decembra na ogled v Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani.
28. 10. 2021, Srečanje evropopotnikov 2021 v znamenju prijateljstva Poti
  Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji in Slovenski planinski muzej sta ob svetovnem dnevu hoje in Evrorandu 2021 na srečanju evropopotnikov, ki je potekalo v petek, 15. oktobra 2021, v Slovenskem planinskem muzeju, na veliki zemljevid pohodniških poti v muzeju slavnostno vrisala traso Evropske pešpoti E12 v Sloveniji.
25. 10. 2021, Lisca - etapa slepih in slabovidnih planincev po Slovenski planinski poti Splošno
  V soboto, 23. oktobra, je bil na sporedu inkluzijski pohod na Lisco, ki smo se ga poleg drugih invalidov udeležili tudi slepi in slabovidni pohodniki, in sicer v okviru projekta Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti. Avtobus je na pot krenil v Domžalah, do zadnjega kotička pa smo ga napolnili pohodniki iz Ljubljane. Po kakih dveh urah vožnje smo se ustavili pri vinski kleti Mastnak, kjer smo začeli gristi v hrib. Zaključni inkluzijski pohod Gibalno ovirani gore osvajajo so začeli inPlaninci nad zadnjim križiščem ceste do Tončkovega doma na Lisci.
22. 10. 2021, Vtisi iz vzpona na Trstelj ali kako smo se šli »lov za zakladom« Splošno
  V soboto 16. oktobra smo se tudi iz projekta SSP po SPP udeležili inkluzijskega pohoda na Trstelj, ki se je za tiste, ki smo šli po daljši planinski poti, spremenil v pravcat lov za zakladom (beri ciljem). Iz Ljubljane smo odšli slabih četrt čez sedmo zjutraj in na štartno pozicijo za daljšo pot prispeli okoli 15 minut pred deveto na Cerje, kjer smo ujeli pogled na morje in Vipavko dolino. Sledila je priprava na pot ter sam začetek hoje okoli deset minut čez deveto uro.
19. 10. 2021, Zaključni inkluzijski pohod akcij GOGO, nevrorazlični AMA, Gluhi strežejo in slepih Splošno
  Vabljeni na inkluzijski pohod, 23. oktobra 2021, na Lisco. Akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) , Skupaj v hribe Nevrorazličini AMA (avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD) in Slepi in slabovidni planinci se med seboj povezujejo. Na poti nam bodo delali družbo prostovoljci. Vsak v svojem tempu in na svoj način na cilj. Izberete lahko med dvema različnima potema z istim ciljem - Tončkov dom na Lisci, kjer nas pričakujejo prostovoljci akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah.
18. 10. 2021, Srce Kraševcev Trstelj so osvojili tudi z invalidskimi vozički in belimi palicami Splošno
  Do Stjenkove koče na Trstelju, ki se dviga 610 m nad morejm, smo se odpravili iz slikovite kraške vasi Lipa po asfaltirani cesti proti vasi Temnice in zavili proti Renčam ter po 2,2 km v hrib Trstelj. Sledil je del asfaltne ceste, del makadama in še en konec asfaltne ceste tik pod kočo. Vsepovsod so nas spomeniki in plošče opominjali na boj Kraševcev za svobodo in dostojanstvo.
15. 10. 2021, S prijatelji z odločnim korakom na vrh Donačke gore, Socerba in Tinjana Splošno
  Kako je lep občutek, ko se s prijatelji odpraviš v naravo, na travnike in v gozdove, med korenine in čez skale, z odločnim korakom na vrh! Po dokaj zatišnem septembru smo končno dočakali oktober, ki nam prinaša spet več možnosti za druženje in užitke v hribih s slepimi in slabovidnimi prijatelji, nekaj pa tudi za druženje s pohodniki iz drugih skupin invalidov. Torej želimo si, da bo oktober bolj radodaren z lepim vremenom, da zberemo še nekaj žigov in nepozabnih doživetij.
11. 10. 2021, Štajerski Triglav, lepi trenutki s prve označene planinske poti v Sloveniji in vreče kostanja Splošno
  Jutro se je prebujalo in sonce je ravno vzšlo, ko je ekipa planink in planincev vstopala na avtobus v Ljubljani. Nekateri pa so zasedli sedeže že v Domžalah. Tokratnemu pohodu so se pridružili AMA Nevrorazlični, Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti, na Rudijevem domu pa so se na naš prihod pripravljali člani in članice iz akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah. Pridružili so se nam tudi številni prostovoljci in prostovoljke.
7. 10. 2021, Srečanje evropopotnikov v SPM | vabilo Splošno
  Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji (KEUPS) in Slovenski planinski muzej vabita ob svetovnem dnevu hoje in Evrorandu 2021 na srečanje evropopotnikov, ki bo v petek, 15. oktobra 2021, ob 18. uri v Slovenskem planinskem muzeju. Moto druženja je moto Evroranda 2021: prijateljstvo.
5. 10. 2021, Usposabljanje strokovnega kadra za delo z invalidi v planinstvu na Uštah Splošno
  Tridnevno usposabljanje planinstvo za invalide/OPP je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli. Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu. Usposabljanje bo potekalo v planinskem domu na Uštah nad Moravčami, 5.-7. novembra 2021 in obsega 34 pedagoških ur.
4. 10. 2021, DELO v KOČAH | kuhar na Veliki planini Koče
  V podjetju Velika planina, d.o.o. v mlad kolektiv vabimo novega sodelavca za delovno mesto Kuhar oskrbnik (m/ž) za zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo 3 mesecev. Delo poteka v gostinskem obratu družbe Velika planina, d.o.o., gostilni Zeleni rob.
1. 10. 2021, Na 16. seji UO PZS potrjeni datumi glavnih dogodkov PZS v 2022 Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 16. seji v mandatnem obdobju 2018–2022 sestal 30. septembra 2021 prek zooma. Med drugim se je posvetil aktualni članarini PZS, glavnim dogodkom PZS v prihodnjem letu, finančnemu poslovanju in športnoplezalnim izzivom.
28. 9. 2021, Skupaj v hribe z inkluzijo in vseživljenjskim učenjem na Boč Splošno
  Skupaj v hribe smo se podali na Boč. Topla sončna nedelja, 26. septembra 2021, je združila pohodnike iz vseh vetrov. Odbor planinstvo za invalide/OPP je povezal v inkluzijo štiri akcije: Gibalno ovirani gore osvajajo, Nevrorazlični - AMA, Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti in Gluhi strežejo v planinskih kočah. Inkluzijskega pohoda so se udeležili tudi udeleženci tridnevnega usposabljanja planinstvo za invalide/OPP, ki je potekalo na Boču.
27. 9. 2021, S soncem obsijan Boč v barvah inkluzije in dobre volje Splošno
  Zadnjo septembrsko nedeljo se je druščina slepih in slabovidnih planincev pridružila akcijam Skupaj v hribe, ki so jo pod okriljem Planinstva za invalide/OPP pripravile delovne skupine nevrorazlični AMA, Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO), slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti in Gluhi strežejo v planinskih kočah Naš tokratni osvojeni hrib je bil 978 m visoki Boč, ki mu Štajerci radi rečejo kar štajerski Triglav. Tukaj raste tudi zaščitena velikonočnica, ki so ji postavili tudi kip. Ob 9. uri smo se zbrali na planinskem parkirišču Zgornjih Poljčan in že takoj je bilo čutiti prijetno razpoloženje. Ob uvodnem pozdravu našega Jurčka in predsednika PD Poljčan smo se razdelili v dve skupini.
25. 9. 2021, TEDEN ŠPORTA| 30 % popust za večfunkcijski naglavni trak PZS Splošno
  Večnamenski trak ali bandana PZS ščiti pred vetrom, mrazom in sragami potu. ;)
Prikazano: 241 - 260 od 1979 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih