četrtek, 4. junij 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

NOVICE  

Društva

Prikazano: 241 - 260 od 1128 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
15. 11. 2016, Olimpijsko in ustvarjalno za otroke na SP Kranj 2016 Mladi
  Na zaključni tekmi svetovnega pokala 2016, ki bo v kranjski dvorani Zlato polje 26. in 27. novembra, bodo poseben utrip začutili tudi najmlajši obiskovalci, ko bodo navijali za svoje vzornike, med sobotnimi kvalifikacijami uživali v animacijskem programu za otroke - ustvarjalnih delavnicah in mini olimpijadi s Foksijem, v nedeljski finale bodo mladež prav tako popeljale ustvarjalnice. Ogled sobotnih kvalifikacij je brezplačen za vse, vstop na vse tekme je prost za otroke do vključno 12. leta starosti.
11. 11. 2016, 11. Kongres športa za vse – Gibanje je zdravje: razpis za predstavnike planinskih društev Preventiva
  Redna gibalna aktivnost ima pozitivne učinke na zdravje posameznika, izboljša njegovo psihofizično počutje in delovno storilnost. Produktivnost športno aktivnega posameznika je višja, zato je gibalni aktivnosti potrebno nameniti posebno pozornost tudi v času, ko so ljudje na delovnem mestu. Zdravo delovno okolje je eden izredno pomembnih dejavnikov za doseganje dobrih rezultatov, hkrati pa tudi želja vsakega zaposlenega in dolžnost vsakega delodajalca. Takšno delovno okolje prinaša koristi za vse, delojemalce in delodajalce.
11. 11. 2016, Vabljeni na proslavo 120-letnice planinstva v Posočju Društva
  PD Tolmin je dedič nekdanje Soške podružnice Slovenskega planinskega društva, ustanovljene v Tolminu (1896), ki je bila pravzaprav začetnik organiziranega slovenskega planinstva v Posočju, pa tudi širše, saj v takratnem času na Primorskem ob boku nemške ni bilo še nobene druge slovenske planinske organizacije. V letošnjem jubilejnem letu se je zvrstilo več prireditev, s katerimi smo obujali spomin na ta dogodek, poudarjali pomen ustanovitve za razvoj planinstva v naših krajih in splošno slovensko nacionalno osveščenost.
10. 11. 2016, Usposabljanje predstavnikov športnih društev in zvez na področju športnega menedžmenta Društva
  Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Fakulteta za šport sodelujeta pri projektu Sport Go, ki je namenjen pridobivanju kompetenc menedžmenta v športnih organizacij v partnerskih sodelujočih državah projekta in oblikovanju nabora vsebin usposabljanja za menedžment v športnih organizacij. V sklopu projekta bomo izvedli pilotno usposabljanje za pridobivanje kompetenc kadrov, ki delujejo v športnih organizacijah na področju menedžmenta.
7. 11. 2016, Fotografi praznujejo ob 120-letnici planinstva v Posočju Društva
  Priprave na jesensko proslavo 120-letnice Soške podružnice in planinstva v Posočju pri PD Tolmin potekajo vse bolj intenzivno, saj nas od jubilejne proslave, na kateri bo kot slavnostni govornik spregovoril predsednik PZS Bojan Rotovnik, ločita še slaba dva tedna. Posebej za to priložnost sestavljen odbor se je med letom večkrat sestal, obravnaval operativne podrobnosti in razdelil naloge posameznikom. Potek priprav je na svojih sejah obravnaval tudi Upravni odbor PD Tolmin.
28. 10. 2016, Dva od šestih jesenskih posvetov za vodstva planinskih društev pod streho Društva
  V četrtek, 27. oktobra je v Kranju Planinska zveza Slovenije organizirala že drugi letošnji jesenski posvet za vodstva planinskih društev. Udeležilo se ga je 25 predstavnikov različnih, predvsem gorenjskih planinskih društev. V dveh urah in pol so bili seznanjeni z nekaterimi novostmi, glavnina pa je bila posvečena tematiki planinskih poti.
28. 10. 2016, Javni poziv za predloge najzaslužnejših društvenih delavcev – prostovoljcev za prejemnike plaket Državnega sveta Društva
  Predsednik Državnega sveta Republike Slovenije bo v znak počastitve 5. decembra, Mednarodnega dneva prostovoljstva, podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja. Slavnostna podelitev plaket Državnega sveta bo v ponedeljek, 5. decembra 2016, ob 11. uri v dvorani Državnega sveta.
24. 10. 2016, Jesenski posveti za vodstva planinskih društev Društva
  Planinska zveza Slovenije bo v oktobru in novembru organizirala šest posvetov za vodstva planinskih društev, na katerih bodo predstavljene aktualne novost s področja delovanja društev.
18. 10. 2016, Objavljena javna razpisa Fundacije za šport za sofinanciranje športnih dejavnosti in gradnje športnih objektov Društva
  Fundacija za šport (FŠO) je objavila javni razpis za sofinanciranje športnih dejavnosti, raziskovanja in razvoja športa ter založništva v šport, ter ločeno javni razpis za sofinanciranje gradnje športnih objektov.
16. 10. 2016, Burnjak 2016 - praznik kostanja in Planinske družine Benečije Društva
  Tokrat so se na burnjak planinci pobratenih planinskih društev OPD Koper ter PD Fram pripeljali s kar dvema avtobusoma in seveda tudi uživali v gostoljubnosti domačinov. Pa še vreme nas je vse nagradilo s prijetnimi jesenskimi sončnimi žarki.
12. 10. 2016, Razpis KŠP PZS za izbiro reprezentančne trening stene ter organizatorja tekme svetovnega pokala v športnem plezanju Športno plezanje
  Komisija za športno plezanje Planinske zveze Slovenije razpisuje dva razpisa. S prvim išče primerne umetne stene za treninge športnoplezalnih reprezentanc, z drugim pa organizatorja športnoplezalnih tekem svetovnega pokala v športnem plezanju.
9. 10. 2016, 25 let obeležja na Črnem vrhu na Pohorju Društva
  Letos mineva 25 let od dneva, ko je bila 6. 10.1991 svečana otvoritev in posvetitev obeležja na najvišjem vrhu Pohorja, Črnem vrhu (1543 m). Planinci PD Mislinja smo se odločili, da ta jubilej slavnostno proslavimo. Tako smo načrtovali, da bomo na Črnem vrhu, v neposredni bližini obeležja, v nedeljo 2. 10. 2016 pripravili blagoslov in slavnostno otvoritev škorjanke, organizirali zahvalno planinsko mašo in se poleg obletnice postavitve obeležje spomnili tudi na dan, ko je na samostojno pot krenila naša država.
6. 10. 2016, Razpis za soorganizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva slovenskih planinskih doživetij Planinska organizacija
  Objavljamo razpis za organizacijo Skupščine PZS, podelitve najvišjih priznanj PZS ter Dneva slovenskih planinskih doživetij. Razpis velja za vsak dogodek ločeno.
30. 9. 2016, Zaključek 7. sezone akcije Očistimo naše gore na Pokljuki Varstvo gorske narave
  V soboto, 8. oktobra 2016, se bomo že tradicionalno zbrali na Pokljuki in z zaključnim dogodkom ter seveda čiščenjem zaznamovali konec letošnje planinske sezone.
14. 9. 2016, 120 let Triglavskega doma na Kredarici, ponosa Slovenije Koče
  Ker je 10. avgusta letos minilo okroglih 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici, kot so jo poimenovali takrat, je ta dan sredi letos vremensko ugodne planinske sezone kar klical po obeležitvi zgodovinskega dogodka. A vreme, ki ima ključno vlogo tudi pri obisku naše najvišje planinske postojanke, je odločilo drugače: prehod hladne fronte, Kredarico je celo za nekaj dopoldanskih ur pobelila tanka plast snežink in slovesnost je bila prestavljena.
7. 9. 2016, Slovenija planinari ob evropskem tednu športa 2016 Planinska organizacija
  S planinskimi dogodki, združenimi pod imenom Slovenija planinari, se evropskemu tednu športa med 16. in 23. septembrom 2016 drugič pridružuje tudi Planinska zveza Slovenije. Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi, ki spodbuja nove dejavnosti in nadgrajuje že uveljavljene uspešne pobude na evropski, državni, regionalni ali lokalni ravni.
31. 8. 2016, Dan Jeseničanov na Golici z množičnim obiskom Društva
  Koča na Golici se je v soboto, 20. avgusta 2016, pomembno vpisala v zgodovino. Dan je zaznamoval množičen obisk občank in občanov jeseniške občine ter številnih drugih ljubiteljev gora od vsepovsod, ki so se udeležili Dneva Jeseničanov na tej priljubljeni gorski točki.
29. 8. 2016, Medgeneracijski planinski tabor Pohodniškega društva Novo mesto Društva
  Pohodniško društvo Novo mesto je izpeljalo planinski tabor »Slatna 2016«, ki je potekal od sobote, 6., do sobote, 13. avgusta 2016, na Slatni pri Ratečah. Na taboru je bilo 42 udeležencev različnih generacij, tako predšolski otroci kot tudi tudi upokojenci. Vsi udeleženci smo se medsebojno spoznali, sodelovali na turah, igrah, pri delavnicah in v prostem času.
25. 8. 2016, Gremo v hribe! Peš in s kolesom na Šmohor Splošno
  Zlatorogova transverzala ponosa zaključuje letošnjo sezono. Zadnje srečanje se bo zgodilo to soboto, 27. avgusta 2016, pri Planinskem domu na Šmohorju. Do tja vas s parkirišča pri gasilskem domu v Laškem vodita dobri dve uri lahkotne hoje po označeni planinski poti. Obetajo se plezalna stena, družabne nagradne igre, otroške ustvarjalne delavnice, geolov, čistilna akcija z Očistimo naše gore, kolesarski vzpon, zabava s pevko Alyo in še marsikaj. Na snidenje na Šmohorju!
15. 8. 2016, Vrhunec poletja na Golici bo z Avsenikovo glasbo Koče
  1835 metrov visoka Golica v Karavankah letos beleži precej večji obisk kot v preteklih letih. Osrednji poletni dogodek pa bo v soboto, 20. avgusta 2016, ko bo pri Koči na Golici tradicionalno srečanje Jeseničanov in planincev od drugod. Prisrčno vabljeni!
Prikazano: 241 - 260 od 1128 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih