torek, 22. januar 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Društva

Prikazano: 261 - 280 od 1029 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
3. 9. 2015, Razpis za sofinanciranje projektne dokumentacije za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč Koče
  Predmet razpisa je sofinanciranje projektne dokumentacije za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč v skupni vrednosti 12.000 €
3. 9. 2015, Avsenikovi zvoki na srečanju jeseniških planincev na Golici Društva
  Člani Planinskega društva Jesenice so v soboto, 29. avgusta, pri koči na Golici organizirali tradicionalno avgustovsko srečanje jeseniških planincev in drugih ljubiteljev gora. Glavni namen je promocija zdrave rekreacije in pohodništva v osrčju Karavank, ob tej priložnosti pa se spomnimo dolgoletnega zavzetega člana, večletnega predsednika in zaslužnega za izgradnjo koče na Golici Janeza Košnika.
2. 9. 2015, Približuje se rok za oddajo predlogov za najvišja priznanja PZS Društva
  Priznanja PZS se podeljujejo za razvoj množičnega planinstva, življenjsko in dolgoletno aktivno delo v planinski organizaciji, zasluge pri širjenju planinske ideje, izjemne dosežke, ki dvigajo ugled slovenskega planinstva doma in v tujini, delo in dejanja, ki krepijo planinsko organ¬izacijo predvsem na področju dela z mladimi, na področju vzgoje in izobraževanja, večje varnosti v gorah, raziskovalno delo pomembno za razvoj planinske dejavnosti, izjemne dosežke na področju alpinizma in za športne dosežke, delo z osebami s posebnimi potrebami na področju planinstva, delo v ostalih nevladnih organizacijah povezanih s planinstvom.
2. 9. 2015, Pravljica o mavričnih planincih ... Mladi
  ... ali kako smo preživeli drugi tabor Vesele Gorice. Težko je strniti misli v nekaj stavkih in povedati kako "carsko" smo se imeli. Si predstavljate tisto, ko zjutraj odpreš zadrgo šotora in se pred tabo zariše silhueta Stene, po obrazu pa te pobožajo nežni žarki jutranjega sonca.
31. 8. 2015, Status društva v javnem interesu na področju športa Društva
  Na Centru za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij (CNVOS), katerega članica je tudi Planinska zveza Slovenije, so pripravili zelo pregledno obrazložitev, kaj pomeni status društva v javnem interesu, pogoje za pridobitev tega statusa ter pravice, ki izhajajo iz tega statusa.
31. 8. 2015, Odgovori na vprašanja društev, članov PZS, podanih v spletni anketi Društva
  V spomladanski spletni anketi za društva, člane PZS, je sodelovalo 58% oz. 164 društev (v 164 sodelujočih društev je včlanjenih 78,6% vseh članov planinske organizacije). Analizo celotne ankete bomo skupaj z nekaterimi drugimi zbranimi podatki o aktivnostih društev v letu 2014 predstavili na jesenskih posvetih za planinska društva.
28. 8. 2015, Objavljeno poročilo prostovoljskih organizacij Društva
  Ministrstvo za javno upravo je na podlagi Pravilnika o področjih prostovoljskega dela javno objavilo poročilo o prostovoljstvu posamezne prostovoljske organizacije.
11. 8. 2015, Uveljavljanje statusa kategoriziranega športnika za športne plezalce Športno plezanje
  V skladu z dopisom Olimpijskega komiteja Slovenije pozivamo športne plezalce in plezalke, zainteresirane za pridobitev statusa kategoriziranega športnika, da nam na ustreznem pošljejo seznam opravljenih vzponov.
6. 8. 2015, Planinski koledar 2016 Splošno
  Ob avtorskih fotografijah, ki so bile izbrane na razpisu PZS, se boste tudi ob slabem vremenu spominjali preteklih planinskih dogodivščin, lažje načrtovali prihodnje vzpone ali pa le občudovali čudovito kuliso slovenskega gorskega sveta.
3. 8. 2015, 6. Dan Menine - srečanje prijateljev Menine in ljubiteljev narave Društva
  V sredo, 25. junija 2015, na dan državnosti, se je zgodil 6. Dan Menine, ki se ga je udeležilo okrog 300 prijateljev Menine in ljubiteljev narave. Dan prej, v torek 24. junija je potekala 4. Noč Menine. Prireditvi je ob praznovanju občinskega praznika Občine Gornji Grad organiziral Odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Gornji Grad v sodelovanju z društvi Občine Gornji Grad in ostalimi zavodi, organizacijami in društvi.
14. 7. 2015, Pohod po Rečiški krožni poti Društva
  Planinsko društvo Laško in Krajevna skupnost Rečica pri Laškem sta 27. junija 2015 skupaj izvedla že 13. Pohod po Rečiški krožni poti.
13. 7. 2015, Festival pohodništva v Planetu Tuš Koper Društva
  V soboto, 11. julija 2015, so nekatera društva Meddruštvenega odbora primorsko-notranjskih planinskih društev (Obalno PD Koper, PD Sežana, SPD Trst, koči na Sviščakih in Snežniku) v Planetu Tuš Koper ob razstavi replike Aljaževega stolpa "Ta pleh ima dušo" pripravilo odlično predstavitev dejavnosti planinstva na južnem Primorskem.
8. 7. 2015, Grintovci ter papirnati različici Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp ponovno v prodaji Splošno
  Planinska založba PZS je izdala nov zemljevid Grintovci ter papirnati različici pred kratkim izdanih planinskih zemljevidov Karavanke – osrednji del ter Kamniško-Savinjskih Alp.
7. 7. 2015, Javni razpis za podelitev priznanj Stanka Bloudka za leto 2015 Splošno
  Izšel je javni razpis za podelitev priznanj Stanka Bloudka za leto 2015. Bloudkova priznanja so najvišja priznanja Republike Slovenije, ki se podeljujejo za delo in dosežke na področju športa. Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj vsako leto podeli največ tri Bloudkove nagrade in deset Bloudkovih plaket. Prejemniki Bloudkovih priznanj so lahko posamezniki, športne ekipe ali organizacije.
6. 7. 2015, Delavnica Sistemi zbiranja sredstev za športne organizacije Splošno
  V soboto, 4. julija 2015 je potekala še zadnja delavnica v okviru projekta »Mreža NVO za rekreacijo v naravi – Vsi v naravo!«, ki se z avgustom 2015 izteka.
3. 7. 2015, Nova številka Obvestil PZS Društva
  Izšla je druga letošnja številka Obvestil PZS. Vabljeni k branju!
2. 7. 2015, Najboljša tematska pot 2015 - razpis Poti
  Turistična zveza Slovenije, Zavod za gozdove Slovenije in GIZ za pohodništvo in kolesarjenje v letu 2012 v okviru projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2012 razpisujejo tekmovanje za najboljšo tematsko pot.
1. 7. 2015, Vsi v naravo! Splošno
  Mreža nevladnih organizacij za rekreacijo v naravi – Vsi v naravo spodbuja raznovrstne športne aktivnosti v naravi. S svojo dejavnostjo, prizadevanji, da davčne blagajne za manjša športna društva in društva v javnem interesu ne bi bile obvezne, vključevanjem invalidov v šport in pomenom povezovanja v športu se je predstavila na novinarski konferenci na sedežu PZS 30. junija 2015 v Ljubljani.
24. 6. 2015, 20 let planinskega društva Bricnik Muta Društva
  V okviru praznika občine Muta, ki je potekal v dneh od 14. do 21. junija, smo tudi člani planinskega društva Bricnik Muta obeležili naših 20 let obstoja. Društvo je sicer bilo uradno ustanovljeno 24. novembra 1995, vendar smo se, tudi na željo občine priključili ostalim društvom, ki so praznovala in obletnico obeležili nekoliko prej.
20. 6. 2015, Delavnica za društva: Sistemi zbiranja sredstev za športne organizacije Društva
  Kateri so predpogoji uspešnega zbiranja sredstev? Na katera vprašanja si mora organizacija odgovoriti, preden se loti zbiranja sredstev?
Prikazano: 261 - 280 od 1029 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih