nedelja, 21. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Preventiva

Prikazano: 281 - 300 od 492 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25 
29. 1. 2016, Še danes in jutri na sejem Natour Alpe-Adria Splošno
  Gospodarsko razstavišče v Ljubljani diha s sejmom Natour Alpe-Adria, na katerem se že tradicionalno skupaj s sorodnimi organizacijami predstavlja tudi Planinska zveza Slovenije, tako da bo v sejemskem vrvežu, ki vabi še do jutri, 30. januarja, prav vsaka planinska duša našla kaj zanimivega zase. Dobrodošli!
25. 1. 2016, Črna preroka s tarot kartami. Se motita?! Preventiva
  Imate "super truper fancy cool" pametni telefon in na njem znate telefonirati, poslati "mesiđ" in "lajkati" na "fejstbuku". In potem se en dan znajdete v situaciji iz katere na najdete izhoda. Pokličete 112, ki vas poveže z gorskimi reševalci. Sledi vprašanje: "Kje pa ste? Kakšen telefon pa imate? Odlično, nam lahko pošljete koordinate?" Trenutek tišine, panika. Tega pa nisem še nikoli naredil, kaj pa sedaj ...
22. 1. 2016, Planinska in gorska reševalna zveza ter Policija skupaj za večjo varnost obiskovalcev gora Splošno
  Generalni direktor Policije Marjan Fank ter predsednika Planinske zveze Slovenije (PZS) in Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) Bojan Rotovnik in Igor Potočnik so v četrtek, 21. januarja 2016, na Igu podpisali letni načrt sodelovanja ter si tako postavili skupne cilje za letošnje leto s poudarkom na nadgradnji sodelovanja na preventivnem področju.
22. 1. 2016, Osma seja UO PZS s podpisom načrta sodelovanja PZS in GRZS s Policijo Planinska organizacija
  Upravni odbor PZS se je na 8. seji sestal 21. januarja 2016 v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu. Prisotnih je bilo 21 od 23 članov UO, uvodoma pa je bil podpisan letni načrt sodelovanja med Planinsko zvezo Slovenije, Gorsko reševalno zvezo Slovenije in Policijo.
29. 12. 2015, Dnevi varstva pred snežnimi plazovi 2016 Preventiva
  Komisija za reševanje iz plazov Gorske reševalne zveze Slovenije, organizira tradicionalne Dneve varstva pred snežnimi plazovi, ki bodo potekali 23. in 24. januarja 2016 v Vadbenem centru SV na Pokljuki.
27. 12. 2015, Zimska planinska šola 2016 - razpis Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije razpisuje Zimsko planinsko šolo. Štiridnevni neformalni seminar je namenjen predvsem mladinskim voditeljem, starejšim srednješolcem in študentom oz. z eno besedo mladim.
10. 12. 2015, Anketa Snežni plaz Preventiva
  Anketa je namenjena vsem, ki se boste ali ste se že v tej zimi srečali s snežnim plazom.
9. 12. 2015, Pred mednarodnim dnevom gora PZS in GRZS o varnejšem obiskovanju gora pozimi Preventiva
  Pred začetkom zimske planinske sezone sta Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Planinska zveza Slovenije (PZS) na skupni novinarski konferenci 9. decembra v Ljubljani predstavili analizo reševalnega dela v letu 2015, napotke za varnejši obisk gora pozimi, novosti pri članarini PZS z letom 2016, obratovanje planinskih koč pozimi in dejavnosti ob mednarodnem dnevu gora, ki ga praznujemo 11. decembra.
3. 12. 2015, Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah Preventiva
  Gorska reševalna služba Ljubljana v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljana prireja Dan varnejšega gibanja v gorah v zimskih razmerah, ki bo v soboto, 12. decembra 2015 ob 9. uri v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje Republike Slovenije na Igu, Zabrv 12.
30. 11. 2015, Zanimive in poučne vsebine na 11. strokovnem posvetu Gore in varnost ... Preventiva
  V Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu je v soboto, 28. novembra 2015, potekal strokovni posvet na temo Gore in varnost, ki so ga organizirali Odbor Gore in varnost, Planinska zveza Slovenije in Gorska reševalna zveza Slovenije v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Posvet je bil že enajsti po vrsti.
4. 11. 2015, Za varnejši korak Preventiva
  Posnetek, ki nam ga je poslal Miha Pavšek s Kamere Triglavski ledenik nazorno pokaže razlike v snegu med visokogorskimi prisojami in osojami.
4. 11. 2015, 11. strokovni posvet Gore in varnost Preventiva
  Odbor Gore in varnost, ki je skupni organ Planinske zveze Slovenije in Gorske reševalne zveze Slovenije, v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje organizirata 11. strokovni posvet Gore in varnost.
31. 10. 2015, Posvet Zdravje mladih v Sloveniji Preventiva
  Srečanje je namenjeno vsem, ki bi radi izvedeli več o različnih področjih zdravega življenjskega sloga med mladimi in jih zanima, zakaj je pomembno, da jim posvečamo pozornost.
29. 10. 2015, Napotek za varnejše obiskovanje gora PZS
  Bližajoči se lepi dnevi so kot nalašč za obisk gora. Pri tem ne smemo pozabiti, da je v sredogorju in visokogorju že sneg, predvsem na severnih pobočjih in nad 2000 metrih. Temperature se ponoči marsikje spustijo pod ničlo in s tem posledično tla zmrznejo.
13. 10. 2015, Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih poteh ter princip sirovih lukenj Mladi
  Zdaj ko smo obrnili še zadnjo stran poglavja letošnjih poletnih potepov in spet živimo svoj vsakdan tukaj v hrupni prestolnici, mi misli nenehno uhajajo na tečaj, ki sem se ga udeležila ob koncu počitnic, na okolje, v katerem se je odvijal, na ljudi, ki so ga naslikali ter sooblikovali. In sprašujem se, ali je tukajšnje sonce tako prijetno kot tamkajšnje, ali je pogled skozi okno sploh primerljiv z večernim pogledom proti Bavškemu Grintavcu in ali je kava tudi tukaj tako dobra. Ali tukaj sploh obstaja kaj, kar lahko nadomesti vse, kar je bilo tam – morda čokolada?
10. 10. 2015, 7. protidopinška konferenca - Vloga športnih zvez v športu brez dopinga Preventiva
  Ali postajajo športniki sodobni gladiatorji - ali je to ogledalo sodobne družbe?! Razpad moralnih in etičnih vrednot - Kruha in iger. S temi besedami je 7. Protidopinško konferenco odprl dr. Boro Štrumbelj in nadaljeval, da bi vsaka nacionalna panožna zveza morala skrbeti za čist šport, zdrav način življenja in ostro obsojati vsako kršitev.
7. 10. 2015, Kongres športa za vse Splošno
  Glavna tema letošnjega kongresa je Vloga športa za vse v slovenski družbi ter pomen športnih društev, s fokusom na gibalni dejavnosti starejših. Teme kongresa bodo predstavljene v okviru plenarnega dela s primeri dobrih praks in aplikativnega dela. Ob robu kongresa in sejma Narava zdravje organizatorji pripravljajo promocijske »gibalne točke« po Ljubljani, katerih cilj je promocija zdravega življenjskega sloga.
21. 9. 2015, Preventivna akcija Gorske enote Policije in Planinske zveze Slovenije Preventiva
  Prva skupna preventivna akcija Gorske enote Policije (GEP) in Planinske zveze Slovenije (PZS) je bila izvedena 6. septembra 2015 na poteh med Vršičem in Malo Mojstrovko. Ekipo smo sestavljali dva policista in planinski vodnik.
15. 9. 2015, Skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA) Splošno
  V soboto, 12. septembra 2015, je v mestu Brixen na Južnem Tirolskem (Italija) potekala redna letna skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA). Skupščine so se udeležili predstavniki vseh članic tega združenja, predstavnika PZS sta bila Bojan Rotovnik (predsednik) in Tone Jesenko (podpredsednik), iz Slovenije je bil prisoten tudi Miro Eržen, in sicer kot član predsedstva CAA.
12. 9. 2015, Dan varnejšega gibanja v gorah v kopnih razmerah Preventiva
  Gorska reševalna služba Ljubljana organizira v sodelovanju s Športno zvezo Ljubljane dan varnejšega gibanja v gorah v kopnih razmerah.
Prikazano: 281 - 300 od 492 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih