sobota, 18. januar 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Koče

Prikazano: 301 - 320 od 699 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
10. 10. 2016, Po eni boljših poletnih sezon ostajajo odprte le še nižje ležeče planinske koče Koče
  Letošnja poletna planinska sezona je bila v splošnem ena boljših v zadnjih petih letih. Svoj vrhunec je sicer pričakovano doživela avgusta, a z jasnim in toplim vremenom septembra postavila piko na i. Tri petine slovenskih planinskih koč po lastni oceni beležijo boljši promet, višji obisk in več nočitev od petletnega povprečja, prav tako se še vedno povečuje obisk tujih planincev. V začetku oktobra so planinske koče v visokogorju večinoma zaprle svoja vrata, nižje ležeče pa prešle na jesensko-zimski delovni čas.
10. 10. 2016, Slovenske planinske poti očiščene za več kot 28 ton smeti Varstvo gorske narave
  S tradicionalno čistilno akcijo Zavarovalnice Triglav se je zaključila 7. sezona akcije Očistimo naše gore. Samo letos je simbol akcije – biorazgradljive vrečke za odgovorno ravnanje z odpadki – prejelo nad 75 planinskih domov. Na zaključnem dogodku so spoštovanje in ljubezen do narave med okoli 500 udeleženci širili tudi oskrbniki planinskih koč, predstavniki slovenske biatlonske reprezentance, člani Kolesarskega kluba Kranj ter štirinožni prijatelji in vodniki Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke.
6. 10. 2016, V visokogorju čaj in malica le še iz nahrbtnika - planinske koče zaprte Koče
  Jesen je čas, ko se k počitku ne odpravlja le narava. Je tudi čas umirjanja v gorah - z upadanjem obiska in s krajšimi dnevi se zapirajo tudi koče. Visokogorske do poletja, vrata ostalih planinskih koča pa bodo zaklenjena med delovniki.
30. 9. 2016, Zaključek 7. sezone akcije Očistimo naše gore na Pokljuki Varstvo gorske narave
  V soboto, 8. oktobra 2016, se bomo že tradicionalno zbrali na Pokljuki in z zaključnim dogodkom ter seveda čiščenjem zaznamovali konec letošnje planinske sezone.
24. 9. 2016, Praznovanje v raju pod Stolom, na naj planinski koči 2016 Koče
  Valvasorjev dom pod Stolom, s katerim upravlja PD Radovljica, je že v drugo osvojil lovoriko naj planinske koče, ki je s praznovanjem v raju pod Stolom 24. septembra postavila piko na i poletni akciji medija Siol.net in Planinske zveze Slovenije ter tako oskrbniški ekipi z Alešem Štafetom na čelu vbrizgala energijsko injekcijo in jo zavezala k dobremu delu tudi v prihodnje.
21. 9. 2016, Razpis za najemnika Planinskega doma I. Štajerskega bataljona na Čreti Koče
  Planinsko društvo Vransko na podlagi sklepa UO PD objavlja razpis zbiranja ponudb za najem Planinskega doma I. Štajerskega bataljona na Čreti
20. 9. 2016, Naj planinska koča 2016 - vabilo na Valvasorjev dom pod Stolom Koče
  Gorniška srenja ja odločila, da v akciji Naj planinska koča 2016 Planinska zveza Slovenije skupaj z medijem Siol.net podeli laskavi naziv Valvasorjevemu domu pod Stolom. Ob tej priložnosti bodo v soboto, 24. septembra, od 11. ure dalje pred Valvasorjevim domom zaigrale vesele note ansambla Dor ma cajt, na oltar človeške kulinarike pa bodo postavljene dobrote iz Valvasorjeve kuhinje. Vabljeni!
15. 9. 2016, Znova z žičnico na Kanin, tudi do novega bivaka Koče
  V Kaninskem pogorju je v poznopoletnih dneh zelo živahno. Pod Prestreljenik ob koncih tedna znova vozi krožno-kabinska žičnica Kanin, za vožnjo s katero lahko z veljavno planinsko izkaznico uveljavljate popust. Na Kaninu stoji nov bivak oz. zimska soba, do začetka poletne planinske sezone 2017 pa se obeta tudi vnovično odprtje Doma Petra Skalarja na Kaninu.
14. 9. 2016, 120 let Triglavskega doma na Kredarici, ponosa Slovenije Koče
  Ker je 10. avgusta letos minilo okroglih 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici, kot so jo poimenovali takrat, je ta dan sredi letos vremensko ugodne planinske sezone kar klical po obeležitvi zgodovinskega dogodka. A vreme, ki ima ključno vlogo tudi pri obisku naše najvišje planinske postojanke, je odločilo drugače: prehod hladne fronte, Kredarico je celo za nekaj dopoldanskih ur pobelila tanka plast snežink in slovesnost je bila prestavljena.
13. 9. 2016, Valvasorjev dom pod Stolom naj planinska koča 2016 Koče
  V poletni akciji Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net Naj planinska koča 2016 so planinci za najbolj priljubljenega izbrali Valvasorjev dom pod Stolom (1181 m), ki je laskavi naslov osvojil že pred dvema letoma, letos prepričljivo med 66 kočami, ki so se potegovale za to lovoriko. Zmagovalka svoja vrata široko odpre svojim zvestim obiskovalcem in vsem drugim ljubiteljem gora v soboto, 24. septembra 2016, ko bo v raju pod Stolom sklepno praznovanje.
12. 9. 2016, Otroci Triglava razigrani na otroškem igrišču na Hleviški planini Koče
  Hleviška planina, slikovita izletniška točka nad mestom tradicionalne slovenske čipke in klekljanja, ima nova otroška igrala. Postavitev pravega otroškega parka, ki ga je v sodelovanju z Geoparkom Idrija zasnovalo Planinsko društvo Idrija, je v okviru akcije Otroci Triglava podprla Zavarovalnica Triglav. Ob odprtju je največja slovenska zavarovalnica organizirala tudi pohod v okviru vseslovenskega ekološkega projekta Očistimo naše gore, ki letos poteka že sedmo sezono zapored.
11. 9. 2016, Zadnji dnevi glasovanja za naj planinsko kočo 2016 in zbirka planinskih reportaž Siol.net Koče
  Akcija Naj planinska koča 2016, ki jo že drugo leto pripravljamo skupaj z medijem Siol.net, bo zdajci dosegla svoj vrhunec, saj bo prihodnji teden že znana zmagovalka. Letos število glasov podira rekorde, svojo izbranko med 10 finalistkami pa lahko podprete še do vključno ponedeljka, 12. septembra 2016. Poleg seznama finalistk objavljamo še zbirko planinskih reportaž in intervjujev novinarjev Siol.net.
26. 8. 2016, 120. obletnica Triglavskega doma na Kredarici Koče
  10. avgusta je minilo natančno 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici. Ob jubileju naše najvišje planinske postojanke PD Ljubljana-Matica prisrčno vabi v petek, 9. septembra, na Kredarico. Ob 19. uri bodo ob izbrani besedi in glasbi pripravili krajši kulturni program, večer pa nadaljevali v prijetnem planinskem vzdušju.
25. 8. 2016, Gremo v hribe! Peš in s kolesom na Šmohor Splošno
  Zlatorogova transverzala ponosa zaključuje letošnjo sezono. Zadnje srečanje se bo zgodilo to soboto, 27. avgusta 2016, pri Planinskem domu na Šmohorju. Do tja vas s parkirišča pri gasilskem domu v Laškem vodita dobri dve uri lahkotne hoje po označeni planinski poti. Obetajo se plezalna stena, družabne nagradne igre, otroške ustvarjalne delavnice, geolov, čistilna akcija z Očistimo naše gore, kolesarski vzpon, zabava s pevko Alyo in še marsikaj. Na snidenje na Šmohorju!
17. 8. 2016, Top 10 slovenskih planinskih koč v izboru za naj kočo 2016 Koče
  Deset planinskih koč, ki ste jih z vašimi glasovi poslali neposredno v finale akcije Naj planinska koča 2016, je dobilo več kot 60 odstotkov od skupaj prispelih 23.600 glasov. Med deseterico so tri novinke, nekateri oskrbniki so finale pričakovali, druge je odziv planincev več kot prijetno presenetil.
15. 8. 2016, Vrhunec poletja na Golici bo z Avsenikovo glasbo Koče
  1835 metrov visoka Golica v Karavankah letos beleži precej večji obisk kot v preteklih letih. Osrednji poletni dogodek pa bo v soboto, 20. avgusta 2016, ko bo pri Koči na Golici tradicionalno srečanje Jeseničanov in planincev od drugod. Prisrčno vabljeni!
14. 8. 2016, Predlog Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin – javna obravnava Društva
  Pripravlja se nova zakonodaja na področju obdavčitve nepremičnin in s tem tudi planinskih koč in drugih društvenih stavb in zemljišč. Prejšnji zakon o davku na nepremičnine, ki je začel veljati v začetku leta 2014, je Ustavno sodišče razveljavilo. Področje bosta predvidoma urejala dva zakona: spremenjeni Zakon o množičnem vrednotenju nepremičnin in novi Zakon o davku na nepremičnine. Prvi je že v javni obravnavi in naj bi bil sprejet že v letošnjem letu, sprejem drugega pa je načrtovan v začetku leta 2017. Prve obdavčitve nepremičnin se načrtujejo v letu 2019.
13. 8. 2016, 7. dan in 5. noč Menine z odprtjem obnovljenega Doma na Menini planini Koče
  V soboto, 25. junija 2016, na dan državnosti, se je zgodil 7. Dan Menine, ki se ga je udeležilo okrog 300 prijateljev Menine in ljubiteljev narave. Dan prej, v petek 24. junija je potekala 5. Noč Menine. Prireditvi je organiziral odsek za varstvo gorske narave Planinskega društva Gornji Grad v sodelovanju z društvi Občine Gornji Grad in ostalimi zavodi, organizacijami in društvi. Namen prireditve je bil preživeti prijeten dan na Menini, v naravi ter opozoriti na večstranski pomen Menine in doseči čim bolj usklajeno rabo in sodelovanje med različnimi uporabniki in obiskovalci Menine. Hkrati smo s prireditvijo obeležili 25. obletnico slovenske državnosti, 20. obletnico protesta proti radarjem na Menini, 10. obletnico prvega Dneva Menine ter otvoritev obnovljenega doma.
12. 8. 2016, Planinski Studio ob 17:00 z Vršiča Splošno
  Na vrhuncu poletne planinske sezone bo danes, 12. avgusta, pogovorna radijska oddaja Studio ob sedemnajstih planinsko obarvana. Voditeljica Aljana Jocif bo v živo na Tičarjevem domu na Vršiču z gosti iz planinskih in gorskoreševalskih vrst govorila o planinski sezoni, obisku koč, varnosti v gorah in tudi pri nas vse bolj priljubljenih feratah. Vabljeni k poslušanju v arhivu 1. programa Radia Slovenija.
11. 8. 2016, Dober obisk in številne pridobitve planinskih koč Koče
  Gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije (PZS) je v sredini poletne planinske sezone 2016 na osnovi vprašalnika izvedla oceno uspešnosti obratovanja planinskih koč. V Sloveniji je 179 planinskih koč, zavetišč in bivakov, od tega 164 oskrbovanih planinskih koč. Vreme, ki v precejšnji meri vpliva na obisk gora in planinskih koč, je bilo maja in junija spremenljivo in ne najugodnejše, julijsko jasnejše vreme pa je v gore privabilo več obiskovalcev. Po dosedanji oceni je sezona v planinskih kočah približno enaka povprečju zadnjih petih let.
Prikazano: 301 - 320 od 699 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih