sreda, 20. februar 2019
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Koče

Prikazano: 301 - 320 od 608 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
29. 10. 2015, Razpis za planinsko kočo Zlatorogove transverzale ponosa 2016 Koče
  Pivovarna Laško d.d. in Planinska zveza Slovenije objavljata razpis za »Planinsko kočo Zlatorogove transverzale ponosa 2016.« Komisija bo izmed vseh prijavljenih planinskih koč izbrala devet tistih, ki bodo v letu 2016 gostile dogodke Zlatorogove transverzale ponosa ter s tem sodelovale v zbiranju sredstev za lokalno planinsko društvo, ki upravlja s kočo.
19. 10. 2015, Smo na pravi poti - predstavitev gospodarske komisije PZS Koče
  Verjetno se marsikateri starejši planinec spominja časov postavljanja ali obnavljanja planinskih koč, društvenih udarniških akcij in motivacije, ki ni bila pogojena z denarjem. Planincem, ki gore zgolj obiskujejo, se velikokrat zdi logično, da planinska koča tam je in da bodo v njej lahko pojedli kosilo, in marsikdo niti ne pomisli, kaj vse je moralo biti postorjeno, da je to mogoče. Četudi je romantični pogled na vse, kar se v hribih dogaja, verjetno gonilo planinstva pri nas, pa je za njim kopica organizacijskih in birokratskih zalogajev, z delom katerih se ukvarja tudi gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije.
10. 10. 2015, Valvasorjev dom ima defibrilator Koče
  Valvasorjev dom pod Stolom je priljubljena planinska postojanka Planinskega društva Radovljica, ki jo obiskujejo številni planinci in drugi ljubitelji gora. Sedaj se lahko pohvali s pomembno pridobitvijo. Osebje doma pod vodstvom oskrbnika Aleša Štefeta je uspešno izvedlo akcijo zbiranja sredstev za defibrilator, ki bo v pomoč pri oživljanju ob nenadnem srčnem zastoju.
9. 10. 2015, Javna obravnava Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih Koče
  Osnutek Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih predstavlja združen dokument, ki vsebuje določbe Planinske zveze Slovenije glede urejanja registra planinskih objektov in njihovega upravljanja.
9. 10. 2015, Doživetja narave v planinskih kočah Koče
  Oddaja Doživetja narave na Radiu Ognjišče bo danes, 9. oktobra 2015, na obisku v planinskih kočah, tudi v najbolj priljubljeni, Planinskem domu na Kumu, prav tako v zavetju novega bivaka pod Skuto. Vabljeni k poslušanju ob 17. uri, v družbi voditelja Blaža Lesnika.
7. 10. 2015, Odprtje čistilne naprave Tumove koče na Slavniku sovpadlo s 37. spominskim pohodom na Slavnik Koče
  Slabemu vremenu navkljub so se »pravi« planinci in ljubitelji narave v nedeljo, 4. oktobra 2015, povzpeli k Tumovi koči na vrhu Slavnika ter s tem izrazili pripadnost tradiciji - Spominskemu pohodu na Slavnik, ki ga je v spomin na vse tiste, ki so tu hodili v časih NOB, že 37. pripravilo Obalno planinsko društvo Koper.
6. 10. 2015, Razpis za najem Mihelčičevega doma na Govejku Koče
  Planinsko društvo Obrtnik Ljubljana je objavilo razpis s katerim iščejo novega najemnika Mihelčičevega doma na Govejku.
29. 9. 2015, Krona odlične poletne planinske sezone 2015 na Kumu Koče
  Letošnja poletna planinska sezona je že na svojem vrhuncu v sredini avgusta pokazala, da bo med boljšimi v zadnjih letih, k čemur so pripomogli obisku gora naklonjeno vreme, široko odprta vrata planinskih koč ter številni domači in tuji obiskovalci, ki so se odločili del poletja kakovostno preživeti v gorah. Tri petine slovenskih planinskih koč po lastni oceni beleži boljši promet, višji obisk in več nočitev od petletnega povprečja, prav tako se povečuje obisk tujih planincev. Konec septembra planinske koče v visokogorju večinoma zaprejo svoja vrata, nižje ležeče pa preidejo na jesensko-zimski delovni čas.
23. 9. 2015, Resevna oskrbnikom in planincem prijaznejša Koče
  Resevna. Šentjurski očak, ki je iz leta v leto bolj oblegan. Pohodništvo na našem območju pridobiva na popularnosti, ker je zdravo, poceni in preprosto in. Vedno večje število obiskovalcev planinskega doma na Resevni je že pred časom upraviteljem Planinskem društvu Šentjur dalo misliti, da bo po mnogih letih počasi napočil čas za prenovo in modernizacijo.
21. 9. 2015, Dan odprtih vrat Doma na Uršlji gori v okviru EU projekt, moj projekt Koče
  V soboto, 19. septembra 2015, je v okviru Dnevov odprtih vrat – EU projekt, moj projekt na 1680 metrih nadmorske višine potekala predstavitev projekta Obnove in posodobitve Planinske postojanke oziroma Doma na Uršlji gori.
15. 9. 2015, Skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA) Splošno
  V soboto, 12. septembra 2015, je v mestu Brixen na Južnem Tirolskem (Italija) potekala redna letna skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA). Skupščine so se udeležili predstavniki vseh članic tega združenja, predstavnika PZS sta bila Bojan Rotovnik (predsednik) in Tone Jesenko (podpredsednik), iz Slovenije je bil prisoten tudi Miro Eržen, in sicer kot član predsedstva CAA.
15. 9. 2015, Dan odprtih vrat planinskih koč in Slovenskega planinskega muzeja Koče
  Na dnevu odprtih vrat se predstavljajo številni projekti, financirani iz evropskih in nacionalnih sredstev v obdobju 2007–2013, ki so pomagali izboljšati življenje slovenskih državljanov, ohraniti občutljivo naravo ali pa zgolj omogočiti naravi in okolju prijaznejše preživljanje prostega časa. Vrata bo odprlo tudi deset planinskih koč in s pestrim programom Slovenski planinski muzej.
14. 9. 2015, Spremenjen delovni čas nekaterih planinskih koč Koče
  S koncem poletja prihaja tudi zapiranje in počitek dobršnega dela slovenskih planinskih koč. Če visokogorske praviloma zapirajo svoja vrata, jih ostale pripirajo oz. preidejo na jesensko-zimski delovni čas.
14. 9. 2015, Nasprot' sonca na Planinskem domu na Kumu, naj planinski koči 2015 Koče
  Razveseljiva množica planincev, kolesarjev, izletnikov in drugih ljubiteljev narave in domačnega planinskega vzdušja od blizu in daleč jo je 13. septembra 2015 mahnila direktno na Kum, kot pojejo zagorski knap'n'rollovci Orlek. Na ta veseli dan sta Planinski dom na Kumu in PD Kum Trbovlje praznovala žlahtno lovoriko naj planinske koče 2015, ki je za oskrbnika Romana Ledinka najsvetlejši žarek v letošnji planinski sezoni.
14. 9. 2015, Skupščina Združenja za reciprociteto na Južnem Tirolskem Koče
  Redne letne skupščine Združenja za reciprociteto, ki je potekala v mestu Brixen na Južnem Tirolskem v Italiji, sta se 11. septembra 2015 udeležila predsednik Planinske zveze Slovenije (PZS) Bojan Rotovnik in podpredsednik PZS Tone Jesenko. V okviru združenja sodeluje enajst planinskih organizacij s planinskimi kočami v Alpah in Pirenejih.
11. 9. 2015, Kopiščarjeva pot na Prisojnik do nadaljnjega zaprta Poti
  Obveščamo vas, da je zaradi poškodovanih klinov pod prednjim Prisojnikovim oknom v celoti zaprta Kopiščarjeva pot, znana tudi kot pot skozi prednje okno.
9. 9. 2015, Planinski dom na Kumu naj planinska koča 2015 Koče
  V poletni akciji spletnega portala Planet Siol.net in Planinske zveze Slovenije Naj planinska koča 2015 ste planinci za najbolj priljubljeno okronali Planinski dom na Kumu (1211 m), ki je laskavi naslov prepričljivo osvojil med 59 kočami, ki so se letos potegovale za lovoriko naj planinske koče. Zmagovalka svoja vrata široko odpre svojim zvestim obiskovalcem ter vsem drugim planincem in kolesarjem v nedeljo, 13. septembra 2015.
9. 9. 2015, 60 let Koče na Hleviški planini nad Idrijo Koče
  Petega septembra 2015 je hleviška koča slavila svoj 60. rojstni dan. Koča je priljubljena planinska postojanka na stičišču mnogih poti, ki na Hleviške planine (908 m) pripeljejo iz Idrije in okolice, je točka na Idrijsko-Cerkljanski in Slovenski planinski poti ter postaja Vie Alpine. Slavja se je udeležilo mnogo ljudi dobre volje od blizu in daleč; planinci, rekreativci, ljubitelji narave in drugi gostje, ki so se odzvali vabilu PD Idrija.
3. 9. 2015, Razpis za sofinanciranje projektne dokumentacije za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč Koče
  Predmet razpisa je sofinanciranje projektne dokumentacije za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč v skupni vrednosti 12.000 €
3. 9. 2015, Zadnji dnevi glasovanja za naj planinsko kočo in nagradnega fotonatečaja Koče
  Do torka, 8. septembra 2015, lahko ujamete zadnji vlak glasovanja za naj planinsko kočo 2015, dan prej pa se končuje nagradni fotonatečaj Pred planinsko kočo. Sklepna prireditev bo v nedeljo, 13. septembra, ko bo zmagovalka široko odprla vrata za vse svoje podpornike in druge planince.
Prikazano: 301 - 320 od 608 zapisov
Stran  <<   <   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2019

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih