ponedeljek, 22. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Mladi

Prikazano: 21 - 40 od 908 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
13. 1. 2024, Razpis za najem tabornega prostora Mlačca 2024 Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vabi k najemu tabornega prostora v Mlačci.
22. 12. 2023, Vabilo - Zimska planinska šola na Komni 2024 Mladi
  Mladinska komisija tudi letos organizira zimsko šolo. Vabljeni vsi mladi, ki bi radi pridobili znanje in praktične izkušnje tehnike hoje v gore pozimi.
17. 12. 2023, Zbor mladinskih odsekov 2023 Mladi
  Po tradiciji smo se tudi letos drugo soboto v novembru na Zboru mladinskih odsekov zbrali predstavniki mladinskih odsekov iz cele Slovenije in člani mladinske komisije. Zbor predstavlja najvišji organ Mladinske komisije. Letos je za spremembo potekal v prostorih Planinske zveze v Ljubljani, kjer smo naredili pregled dogajanja ter predstavili ideje za prihodnost.
8. 12. 2023, Pozimi v gore odgovorno, spoštljivo, postopno - in s sprejemanjem pravih odločitev Preventiva
  V gore se podajajte odgovorno, pomembno je postopno nabiranje izkušenj, na turi pa sprejemanje pravih odločitev, ki zagotavljajo največjo možno stopnjo varnosti, je na novinarski konferenci na začetku zimske planinske sezone na Pokljuki 6. decembra 2023 opozorila Planinska zveza Slovenije. Zimski obisk gora zaznamujejo nižje temperature, krajši dan, zaprte planinske koče, specifične snežne razmere, pogosto tudi močan veter, zato odhod v gore pozimi zahteva natančno načrtovanje, pridobivanje informacij s terena, upoštevanje osebnih izkušenj, ustrezno opremo in znanje njene uporabe.
22. 11. 2023, Izšel prenovljen vodnik Slovenske planinske poti! Splošno
  Izšel je prenovljen vodnik Slovenska planinska pot. Če je bil še lani na voljo v treh tankih zvezkih, je najnovejše delo združeno v eno, še vedno pregledno in priročno knjižico, ki jo brez težav pospravimo tudi v nahrbtnik.
21. 11. 2023, Nepozabno doživetje, ki presega meje univerzitetnega življenja Mladi
  Leto je naokoli in Mladinska komisija PZS je letos ponovno organizirala študentski tabor za navdušence hribolazenja v prijetni dolini Bavšici. Študentski tabor je več kot zgolj izlet v gore; je doživetje, ki združuje srčnost mladih, ljubezen do narave in radovednost do vrhuncev, ki se dvigajo v višave. Letos se je študentski tabor odvijal od 24. do 29. 9. 2023, kjer so se mladi srečevali s pustolovščinami, raziskovali naravne lepote ter krepili vezi prijateljstva.
18. 11. 2023, Regijsko tekmovanje Mladina in gore 2023 Mladi
  Za nami je že regijsko tekmovanje Mladina in gore, ki je hkrati potekalo na osnovnih šolah v Račah (PD Fram), Pivki (PD Postojna) in Tržič (PD Tržič). Sodelovalo je kar 53 ekip, na državno tekmovanje, ki bo potekalo 20. januarja 2024 v Osnovni šoli Šenčur, pa se je uvrstilo najboljših 18.
13. 11. 2023, Priznanje Mladina in gore 2023 OŠ in vrtcu Polzela Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za izjemne dosežke pri vzgoji in izobraževanju planinske mladine ga letos na predlog PD Polzela prejmeta osnovna šola in vrtec Polzela.
11. 11. 2023, Bogomilu Polavdru priznanje Mladina in gore 2023 za življenjsko delo Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih ga letos na predlog Savinjskega MO PD prejme Bogomil Polavder (PD Zabukovica).
10. 11. 2023, Ireni Kumer priznanje Mladina in gore 2023 za življenjsko delo Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo na področju vzgoje in izobraževanja mladih ga letos na predlog MO PD Dobrovlje Braslovče prejme Irena Kumer (PD Dobrovlje Braslovče).
4. 11. 2023, Pravljica meseca - Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah Splošno
  Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah (avtorice Stanke Klakočer) je v mesecu novembru znižana za kar 50 %!
27. 10. 2023, Dijaški planinski tabor Bavšica 2023 Mladi
  Ko so se letošnje poletne počitnice že bližale koncu, so se v dolini pod Bavškim Grintavcem, Kanjo in Briceljkom zbrali dijaki iz vse Slovenije, da v objemu gora preživijo aktiven gorski teden. Od 19. do 26. avgusta so se družili z vrstniki, oblezli kar nekaj vrhov, predvsem pa ustvarili nepozabne spomine, ki so še kar živi. Svoje misli in dogodivščine o preživetem tednu so v besedo strnile udeleženke tabora Tinkara Kogoj, Katarina Bernard in Neža Kočevar.
2. 10. 2023, Med najboljšimi orientacisti na Balkanu planinci iz Šoštanja in Poljčan Mladi
  Slovenske ekipe so na balkanskem prvenstvu v planinski orientaciji, ki je bilo od 29. septembra do 1. oktobra 2023 v Zlatiboru v Srbiji, dosegle ekipni pokal za skupno drugo mesto. Balkanski podprvaki med veterani so postali planinci PD Šoštanj, tretjega mesta so se veselili v PD Poljčane. V štirih starostnih kategorijah so se pomerili planinci iz Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije, Slovenije in Srbije.
30. 9. 2023, Razpis za priznanje Mladina in gore Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore.
28. 9. 2023, Odprtje otroškega igrišča pri Planinskem domu pri Gospodični Mladi
  Vabimo vas, da se ob odprtju novega otroškega igrišča poveselimo skupaj! Dobimo se v soboto, 30. septembra 2023, ob 10. uri pri Planinskem domu pri Gospodični na Gorjancih. Z nami bodo tudi športniki in otroci iz osnovne šole Brusnice in Stopiče.
28. 9. 2023, Kako otrokom približati živalski svet ob obisku Triglavskega narodnega parka? Varstvo gorske narave
  Obiskovanje narave in gora z najmlajšimi je odličen način, da življenje v gozdu, na travnikih in pašnikih, ob barjih in visokogorskih planinah spoznajo na lastne oči. Pri pohodih v gore jih motiviramo na različne načine. Eden od njih je tudi, da spoznavajo živi svet narave, ki ga sicer vidijo v knjigah in na zaslonih. Živali se običajno skrijejo našim očem, a z nekaj spretnosti bomo kmalu ugotovili, s kom si delimo prostor. V tem prispevku smo zbrali številne praktične ideje, da bo otroško raziskovanje zabavno in nepozabno.
16. 9. 2023, Pravljičarija pod Triglavom | otroške zgodbe meseca septembra Mladi
  Septembra beremo zgodbe iz Pravljičarije pod Triglavom. Zbirka posebnih zgodb za mlajše (in starejše) planince, ki je ta mesec na voljo po polovični ceni, je delo že uveljavljene mladinske (planinske) pripovedovalke Kristine Menih.
6. 9. 2023, Javni razpis za sofinanciranje planinskih krožkov v letu 2023 Mladi
  Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije objavlja javni razpis za izbor izvajalcev za sredstva v letu 2023 iz programa »Planinski krožki v letu 2023«, odobrena s strani Fundacije za financiranje športnih organizacij v RS.
5. 9. 2023, Zuugle Slovenija - z vlakom v hribe še preprosteje Varstvo gorske narave
  Z vlakom ali avtobusom na planinski izlet! Tudi čez mejo! Od 4. septembra še lažje - s pomočjo brezplačnega spletnega iskalnika Zuugle, ki omogoča iskanje planinskih izletov, do izhodišča katerih se je mogoče pripeljati z javnim prevozom, in jih samodejno poveže z voznimi redi. Planinska zveza Slovenije prav tako spodbuja uporabo javnega potniškega prometa z akcijo Peš iz dolin do višin.
25. 8. 2023, Tečaj orientacije 2023 – razpis Mladi
  Program tečaja orientacije je namenjen pridobitvi znanja in usposobljenosti za pravilno orientiranje v naravi, uporabo karte in drugih znanj iz orientacije ter izvajanja dejavnosti, ki vsebinsko pokrivajo planinsko orientacijo in planinska orientacijska tekmovanja v planinskih društvih, vrtcih, osnovnih in srednjih šolah, dijaških domovih, fakultetah in drugih organiziranih oblikah vzgojno-izobraževalne dejavnosti.
Prikazano: 21 - 40 od 908 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih