petek, 29. september 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Koče

Prikazano: 601 - 620 od 977 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
10. 8. 2016, Kredar'ca - monografija ob 120-letnici postavitve prve koče pod Triglavom Planinska kultura
  Od 120. obletnici Triglavskega doma na Kredarici je na pobudo PD Ljubljana - Matica izšla spominska monografija o najpomembnejši slovenski planinski koči. Avtorja monografije Kredar’ca: ob 120-letnici postavitve prve koče pod Triglavom, ki je izšla v začetku letošnjega avgusta, sta zgodovinarja Peter Mikša in Maja Vehar.
9. 8. 2016, Iztokova koča pod Golaki - razpis za najemnika Koče
  Planinsko društvo Ajdovščina na podlagi sklepa upravnega odbora objavlja razpis za oskrbnika - najemnika Iztokove koča pod Golaki. Na razpis se lahko prijavijo pravne in fizične osebe, ki izpolnjujejo pogoje za opravljanje dejavnosti.
1. 8. 2016, Koča na Mrzl'ku končno tudi »planinska koča« Koče
  Dobro leto je minilo od otvoritve nove koče na Mrzliku oz. Mrzl'ku. V tem času je Planinsko društvo Žiri, lastnik koče, objekt dokončno uredilo ter uspešno oddalo vlogo za pridobitev statusa planinske koče.
29. 7. 2016, PD Jesenice išče pomoč pri strežbi v planinskih kočah Koče
  Planinsko društvo Jesenice išče pomoč za strežbo v Erjavčevi koči na Vršiču in v Koči pri izviru Soče. Za delo tako razpisujejo 2 študentski mesti.
28. 7. 2016, Kočo Rozka na Krvavcu uničil požar, do nadaljnjega bo zaprta Koče
  Planinski dom na Gospincu, bolj poznan kot koča Rozka na Krvavcu, je v četrtek, 28. julija 2016, uničil požar. Vzrok nesreče še ni znan, koča je popolnoma uničena, zato bo do nadaljnjega zaprta.
26. 7. 2016, Abraham novega Tičarjevega doma na Vršiču Koče
  Tičarjev dom na Vršiču ima več kot stoletno bogato in zanimivo zgodovino. Prvo kočo na tem mestu je kot protiutež nemško-avstrijski Vossovi koči na Vršiču (sedanja Erjavčeva koča) zgradilo Slovensko planinsko društvo (SPD ) na pobudo in ob pomoči dr. Josipa Tičarja, predsednika kranjskogorske podružnice SPD. Imenovala se je Slovenska koča in so jo odprli 4. avgusta leta 1912.
21. 7. 2016, Oskrbnik Franci Beguš nočni gost na 1. programu Radia Slovenija Koče
  Dolgoletni oskrbnik Kranjske koče na Ledinah Franci Beguš, ki v divji amfiteater Ravenske Kočne planince privablja tudi s koncerti klasične glasbe, lansko planinsko sezono pa se je moral udarniško znajti po uničenju oskrbovalne žičnice, je bil v noči na petek, 22. julija 2016, nočni gost Aleša Ogrina na 1. programu Radia Slovenija. Pogovoru je mogoče prisluhniti tudi v radijskem arhivu.
19. 7. 2016, Naj planinska koča 2016: vaš interes podira rekorde v številu glasov Koče
  Pred mesecem dni smo skupaj z medijem Siol.net pognali kolesje akcije Naj planinska koča 2016. V mesecu dni ste za najbolj gostoljubno, najbolj urejeno, prilagojeno uporabnikom, in še bi lahko naštevali, planinsko kočo oddali že več kot 15 tisoč glasov. Za naziv Naj planinska koča se letos poteguje 66 planinskih koč, vse so opremljene z zahtevanimi certifikati. Kateri kaže najbolje?
19. 7. 2016, Koncert violončelistov ob 50-letnici Tičarjevega doma na Vršiču Koče
  Tičarjev dom na Vršiču letos praznuje pomemben jubilej. 31. julija bo minilo okroglih 50 let, ko smo člani Planinskega društva Jesenice ob dotrajanem domu zgradili nov sodoben objekt.
13. 7. 2016, Helikoptersko reševanje v gorah - dežurstvo in kako ravnati Preventiva
  Redno helikoptersko dežurstvo gorskih reševalcev, zdravnikov in policistov na Brniku junija in septembra 2016 poteka od petka do nedelje, julija in avgusta pa tudi med tednom, vse do 2. oktobra. V primeru nesreče v gorah vedno kličite 112 in nikamor drugam, saj s tem skrajšate odzivni čas gorskih reševalcev. Preberite, kako ravnati v primeru nesreče in prihoda helikopterja na reševalno intervencijo.
10. 7. 2016, Varneje v gore - Svetovalni servis na Radiu Slovenija 1 Preventiva
  V dneh, ki kar kličejo po obisku gora, je bil 7. julija gost oddaje Svetovalni servis na 1. programu Radia Slovenija generalni sekretar Planinske zveze Slovenije Matej Planko, ki je svetoval o varnejšem obiskovanju gora, primerni opremi in psihofizični pripravljenosti ter tudi odgovarjal na vprašanja poslušalcev. Vabljeni k poslušanju oddaje!
8. 7. 2016, Pobeg v bivak - igriva pot doživetij Koče
  Bivak II po 80 letih v dolini! Svoje novo domovanje je našel skoraj 1500 metrov nižje, pred Slovenskim planinskim muzejem, vrh skalnjaka, med planikami. Dobrodošli na igrivo pot nepozabnih doživetij Pobeg v bivak. V soboto, 9. julija 2016, ob 16. uri vabljeni na slovesno odprtje prostora doživetij v Mojstrano.
5. 7. 2016, -20 % za prvo silo in za čisto spanje Koče
  Z željo, da prvega nikoli ne bo treba potegniti iz nahrbtnika, drugo pa čim večkrat, vam predstavljamo osebni komplet prve pomoči in planinsko spalno rjuho.
1. 7. 2016, Zaposlitev oskrbnika/oskrbnice Erjavčeve koče na Vršiču Koče
  Planinsko društvo Jesenice za čas poletne planinske sezone išče oskrbnika oz. oskrbniški par za delo v Erjavčevi koči na Vršiču. Nastop dela je takoj!
20. 6. 2016, Izbiramo najljubšo planinsko kočo leta 2016! Koče
  Začela se je poletna planinska sezona, kar pomeni, da bodo oskrbniki planinskih koč imeli (več kot) polne roke dela. Vabimo vas, da nam pomagate izbrati planinsko kočo, ki je najbolj po vašem okusu. To pomeni, da se v njej dobro počutite, do sitega najeste, da ste deležni tople besede in spodbude. V izboru za naj planinsko kočo 2016 letos sodeluje že 67 planinskih koč.
14. 6. 2016, Zbiranje pobud za spremembe in dopolnitve Občinskega prostorskega načrta Občine Bohinj Koče
  Zaradi dolgotrajnega postopka sprejemanja Občinskega prostorskega načrta (OPN) Bohinj, bo Občina na podlagi Sklepa Občinskega sveta Občine Bohinj še v letošnjem letu pristopila k spremembam in dopolnitvam OPN Bohinj.
14. 6. 2016, Planinske koče odpirajo vrata pred poletjem Koče
  Poletna planinska sezona se uradno začenja z Dnem slovenskih planinskih doživetij 18. junija na Golteh, planinske koče pa so večinoma že odprle svoja vrata. Od 178 planinskih koč, zavetišč in bivakov vas jih gostoljubno pričakuje že več kot 160, nekaj se jih odpira v prihodnjih dneh, do konca junija bodo odprte tudi vse visokogorske koče v Julijskih Alpah. Ažurno osvežene podatke o odprtosti planinskih koč lahko preverite na spletni strani PZS na naslovu www.pzs.si/koce.php.
7. 6. 2016, Pred poletno planinsko sezono PZS, GRZS in Policija skupaj za varnejši obisk gora Preventiva
  Z Dnem slovenskih planinskih doživetij, ki 18. junija s celodnevnim planinskim dogajanjem vabi na Golte odrasle, mlade in najmlajše planince ter turne kolesarje, se uradno začenja poletna planinska sezona, ki traja do sredine septembra in v gore privabi največ planincev. Planinska zveza Slovenije (PZS), Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Policija so na skupni novinarski konferenci danes v Kranju predstavile trenutne razmere v gorah in napotke za varnejši obisk gora, informacije o odprtosti planinskih koč in helikopterskem reševanju v gorah, Slovensko turnokolesarsko pot, predstavitveni film GRZS in mobilno aplikacijo Gorski vodnik.
6. 6. 2016, Uspeli smo: davčnih blagajn za manjša društva ni več! Društva
  V Uradnem listu RS so bile 3. junija 2016 objavljene spremembe Pravilnika o Zakonu o DDV, ki določajo, da manjšim nevladnim organizacijam (NVO) ni več treba izdajati računov, kadar prodajajo svoje izdelke ali storitve, s tem pa jim posledično ni treba več uporabljati davčnih blagajn. Sprememba je posledica intenzivnih skupnih naporov in akcij CNVOS, Olimpijskega komiteja Slovenije, Planinske zveze Slovenije in Zveze društev upokojencev Slovenije.
3. 6. 2016, 1000 železničarjev nad 1000 m Društva
  Zdrav način življenja, večja telesna dejavnost, druženje in povezovanje, skrb za naravo in veliko dobre volje. Pa spoznavanje železničarjev, upokojencev, štipendistov Slovenskih železnic in družinskih članov. Sodelovanje članov planinskih društev Železničar iz Maribora, Celja in Ljubljane, železničarskih športnih klubov in društev ter radioamaterjev bo 25. junija 2016 doživelo vrhunec s projektom 1000 železničarjev nad 1000 m.
Prikazano: 601 - 620 od 977 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih