petek, 12. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Koče

Prikazano: 601 - 620 od 1011 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
28. 12. 2016, Zimska soba na Kaninu - Bivak Slavka Svetičiča Slavca Koče
  Zimsko sobo na Kaninu, ki so jo poimenovali po alpinistu Slavku Svetičiču Slavcu, so v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, Planinskim društvom Bovec, Jamarsko zvezo Slovenije, Gorsko reševalno zvezo Slovenije ter Ortar & Jerman letos jeseni postavili OFIS arhitekti in CBD. 23. decembra so bivak, katerega kapaciteta je od 12 do 15 oseb, tudi uradno odprli, z njim upravlja PD Bovec, ključ od bivaka pa je mogoče dobiti v Bovcu.
27. 12. 2016, Oskrbnik Mitja Gorjan nočni gost na 1. programu Radia Slovenija Koče
  Izkušeni oskrbnik Mitja Gorjan, ki trenutno službuje v Koči pri Jelenovem studencu, je bil 16. decembra nočni gost Jureta K. Čokla na 1. programu Radia Slovenija. Pogovoru je mogoče prisluhniti tudi v radijskem arhivu.
20. 12. 2016, Odprtost planinskih koč pozimi Koče
  Z zimskim časom se planinska dejavnost ne zaključi, zato ostaja precej planinskih koč odprtih tudi v tem času. Ima pa zimski čas svoje posebnosti in prinaša drugačen režim obratovanja planinskih koč. Med 164 oskrbovanimi kočami jih je v zimskih mesecih odprtih 121, večinoma nižje ležečih in lažje dostopnih, nekaj pa tudi v visokogorju.
9. 12. 2016, Išče se oskrbniški par oz. ekipa za oskrbovanje Doma pod Storžičem Koče
  Planinsko društvo Tržič z razpisom išče oskrbniški par oz. oskrbniško ekipo za oskrbovanje Doma pod Storžičem.
8. 12. 2016, S skupnimi močmi za varnejši obisk gora pozimi in v tujini Preventiva
  Pred začetkom zimske planinske sezone so Gorska reševalna zveza Slovenije, Planinska zveza Slovenije in Policija na novinarski konferenci 8. decembra v Ljubljani predstavile analizo reševalnega dela letos, analizo helikopterskega reševanja Slovenske vojske in Policije v letu 2016, skupne preventivne akcije, napotke za varnejši obisk gora pozimi, nove preventivne zgibanke, analizo spletne ankete o plazovih, pomen zavarovanja pri planinski dejavnosti v tujini, obratovanje planinskih koč pozimi in poslanico ob mednarodnem dnevu gora, ki ga praznujemo 11. decembra.
6. 12. 2016, Silvestrujte v planinski družbi Koče
  Preživite najdaljšo noč na gorskem zraku in v vedno dobri planinski družbi! Izbira je več kot pestra – povpraševanje pa tudi, zato pohitite s prijavo.
21. 11. 2016, Prvo srečanje oskrbnikov planinskih koč Koče
  V Valvasorjevem domu pod Stolom je 10. novembra 2016 potekalo prvo srečanje oskrbnikov planinskih koč pod okriljem Planinske zveze Slovenije. Udeležilo se ga je skupno 50 udeležencev, od tega predstavniki 26 planinskih koč, zveze in Visoke strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Udeleženci smo imeli možnost preizkusiti gostoljubnost Valvasorjevega domu pod Stolom, ki je to leto prejela priznanje Naj planinska koča 2016. Namen srečanja je bila izmenjava izkušenj in mnenj o problematiki dela v planinskih kočah, podati osebju koč določene informacije in pridobiti usmeritve glede nadaljnjega usposabljanja osebja, ki dela v kočah.
18. 11. 2016, Naj planinska koča najboljši medijski projekt na SPORTO konferenci Koče
  Naj planinska koča, skupni projekt Planinske zveze Slovenije in Siol.net, ki je narekoval utrip poletnih mesecev 2016, so na SPORTO konferenci v Portorožu 17. novembra 2016 izbrali za zmagovalca kategorije Sporto media awards. Mednarodno strokovno žirijo je prepričala izjemno dobro načrtovana struktura ter kreativna in bogata vsebina projekta.
18. 11. 2016, Seja UO pred podelitvijo najvišjih priznanj PZS Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 12. seji sestal 17. novembra 2016 v NATO centru odličnosti za gorsko bojevanje v Poljčah na Gorenjskem. Posvetil se je tekočim aktivnostim, najvišjim priznanjem PZS za leto 2016, včlanjevanju novih društev v planinsko organizacijo, članarini 2017, dejavnostim komisij in odborov, pripravam na Skupščino PZS 2017 in drugim temam.
11. 11. 2016, Blejska koča na Lipanci med 14. in 26. novembrom zaprta Koče
  Zaradi okrevanja oskrbnika bo Blejska koča na Lipanci zaprta med ponedeljkom, 14. in soboto 26. novembra.
27. 10. 2016, Razpis za oskrbovanje in delno koriščenje prostorov Planinske koče na Krimu Koče
  Planinsko društvo Podpeč-Preserje na podlagi sklepa svojega Upravnega odbora objavlja Razpis zbiranja ponudb za oskrbo in delno koriščenje prostorov Planinske koče na Krimu.
19. 10. 2016, Pogačnikov dom na Kriških podih - od prve lopate do zadnjega strešnika Koče
  Pogačnikov dom na Kriških podih je od drugih planinskih zavetišč v visokogorju oddaljen po nekaj ur hoda. V skupini gora od Razorja do Škrlatice je edina planinska postojanka, kjer utrujen popotnik lahko prenoči. Do Vršiča jo loči šest do sedem ur hoda, sicer pa je najbližja dolina Trente. Vrli planinci so o vezni koči med Vršičem in Triglavom razmišljali že pred več kot sto leti, do realizacije pa je prišlo več desetletij kasneje. Dr. Fran Tominšek je leta1909 v januarski številki Vestnika v članku Spomini in načrti napisal: »Ob svojih obhodih leta 1902 sem se živo overil o potrebi primerne postojanke v bližini Razora in sem preko zime tudi takoj začel natihoma zbirati potrebne pomočke in podatke za nakup.«
18. 10. 2016, Prevaljčani iščejo zimskega oskrbnika Doma na Uršlji gori Koče
  Planinsko društvo Prevalje objavlja razpis za oskrbnika Doma na Uršlji gori za čas zimske sezone.
10. 10. 2016, Po eni boljših poletnih sezon ostajajo odprte le še nižje ležeče planinske koče Koče
  Letošnja poletna planinska sezona je bila v splošnem ena boljših v zadnjih petih letih. Svoj vrhunec je sicer pričakovano doživela avgusta, a z jasnim in toplim vremenom septembra postavila piko na i. Tri petine slovenskih planinskih koč po lastni oceni beležijo boljši promet, višji obisk in več nočitev od petletnega povprečja, prav tako se še vedno povečuje obisk tujih planincev. V začetku oktobra so planinske koče v visokogorju večinoma zaprle svoja vrata, nižje ležeče pa prešle na jesensko-zimski delovni čas.
10. 10. 2016, Slovenske planinske poti očiščene za več kot 28 ton smeti Varstvo gorske narave
  S tradicionalno čistilno akcijo Zavarovalnice Triglav se je zaključila 7. sezona akcije Očistimo naše gore. Samo letos je simbol akcije – biorazgradljive vrečke za odgovorno ravnanje z odpadki – prejelo nad 75 planinskih domov. Na zaključnem dogodku so spoštovanje in ljubezen do narave med okoli 500 udeleženci širili tudi oskrbniki planinskih koč, predstavniki slovenske biatlonske reprezentance, člani Kolesarskega kluba Kranj ter štirinožni prijatelji in vodniki Slovenskega društva za terapijo s pomočjo psov Tačke pomagačke.
6. 10. 2016, V visokogorju čaj in malica le še iz nahrbtnika - planinske koče zaprte Koče
  Jesen je čas, ko se k počitku ne odpravlja le narava. Je tudi čas umirjanja v gorah - z upadanjem obiska in s krajšimi dnevi se zapirajo tudi koče. Visokogorske do poletja, vrata ostalih planinskih koča pa bodo zaklenjena med delovniki.
30. 9. 2016, Zaključek 7. sezone akcije Očistimo naše gore na Pokljuki Varstvo gorske narave
  V soboto, 8. oktobra 2016, se bomo že tradicionalno zbrali na Pokljuki in z zaključnim dogodkom ter seveda čiščenjem zaznamovali konec letošnje planinske sezone.
24. 9. 2016, Praznovanje v raju pod Stolom, na naj planinski koči 2016 Koče
  Valvasorjev dom pod Stolom, s katerim upravlja PD Radovljica, je že v drugo osvojil lovoriko naj planinske koče, ki je s praznovanjem v raju pod Stolom 24. septembra postavila piko na i poletni akciji medija Siol.net in Planinske zveze Slovenije ter tako oskrbniški ekipi z Alešem Štafetom na čelu vbrizgala energijsko injekcijo in jo zavezala k dobremu delu tudi v prihodnje.
21. 9. 2016, Razpis za najemnika Planinskega doma I. Štajerskega bataljona na Čreti Koče
  Planinsko društvo Vransko na podlagi sklepa UO PD objavlja razpis zbiranja ponudb za najem Planinskega doma I. Štajerskega bataljona na Čreti
20. 9. 2016, Naj planinska koča 2016 - vabilo na Valvasorjev dom pod Stolom Koče
  Gorniška srenja ja odločila, da v akciji Naj planinska koča 2016 Planinska zveza Slovenije skupaj z medijem Siol.net podeli laskavi naziv Valvasorjevemu domu pod Stolom. Ob tej priložnosti bodo v soboto, 24. septembra, od 11. ure dalje pred Valvasorjevim domom zaigrale vesele note ansambla Dor ma cajt, na oltar človeške kulinarike pa bodo postavljene dobrote iz Valvasorjeve kuhinje. Vabljeni!
Prikazano: 601 - 620 od 1011 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih