ponedeljek, 2. oktober 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Koče

Prikazano: 661 - 680 od 977 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
11. 1. 2016, Defibrilator tudi na Tumovi koči na Slavniku Koče
  V nedeljo, 3. januarja 2016, je Obalno planinsko društvo Koper predalo v uporabo polavtomatski defibrilator na Tumovi koči na Slavniku.
10. 1. 2016, Sklic Zbora gospodarjev 2016 Koče
  Zbor gospodarjev 2016 bo 30. januarja 2016 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Pred zborom bo tudi 5. konferenca o planinskem gospodarstvu, in sicer s pričetkom ob 9. uri. Oba dogodka bosta potekala v sklopu sejma Natour Alpe Adria: Turizem in prosti čas.
24. 12. 2015, Tri četrtine planinskih koč odprtih tudi pozimi Koče
  Kar tri četrtine oskrbovanih planinskih koč v Sloveniji je odprtih tudi v zimskih mesecih, večinoma ob koncu tedna in praznikih. Stalno odprtih je tretjina, predvsem nižje ležečih in lažje dostopnih, nekatere tudi v visokogorju, kjer lahko obiskovalci najdejo zatočišče tudi v zimskih sobah in bivakih. O obisku, trenutnih razmerah in odprtosti koč med prazniki smo se pogovarjali z nekaj oskrbniki, pred pričakovano povečano planinsko aktivnostjo v prihajajočih dneh pa velja še enkrat opozoriti na primerno opremo in napotke za varnejši obisk gora pozimi.
18. 12. 2015, Prejemniki sredstev na razpisu Gospodarske komisije PZS Koče
  Znani so prejemniki sredstev na razpisu Gospodarske komisije PZS za sofinanciranje projektne dokumentacije za ekološko in energetsko sanacijo planinskih koč.
14. 12. 2015, Bi silvestrovali na višjem nivoju? Mi vam povemo, kje. Koče
  Preživite najdaljšo noč na gorskem zraku in v vedno dobri planinski družbi! Izbira je več kot pestra – povpraševanje pa tudi, zato pohitite s prijavo.
10. 12. 2015, Javna razprava – spreminjanje zakonodaje na področju gradnje objektov Društva
  Ministrstvo za okolje in prostor je objavilo javno razpravo spreminjanja zakonodaje na področju gradnje objektov. V to področje spadajo tudi gradnja in večja vzdrževalna dela na planinskih kočah.
9. 12. 2015, Pred mednarodnim dnevom gora PZS in GRZS o varnejšem obiskovanju gora pozimi Preventiva
  Pred začetkom zimske planinske sezone sta Gorska reševalna zveza Slovenije (GRZS) in Planinska zveza Slovenije (PZS) na skupni novinarski konferenci 9. decembra v Ljubljani predstavili analizo reševalnega dela v letu 2015, napotke za varnejši obisk gora pozimi, novosti pri članarini PZS z letom 2016, obratovanje planinskih koč pozimi in dejavnosti ob mednarodnem dnevu gora, ki ga praznujemo 11. decembra.
4. 12. 2015, Razpis za oskrbnika Roblekovega doma na Begunjščici Koče
  Planinsko društvo Radovljica išče oskrbnika za oskrbovanje Roblekovega doma na Begunjščici.
20. 11. 2015, Mednarodni alpinistični festival v Pragi odpira vrata, tudi slovenskim goram Splošno
  Danes se v Pragi začenja tradicionalni mednarodni festival alpinizma, na katerem se obširno predstavlja Slovenija s svojimi lepotami gora, Planinska zveza Slovenije pa na festivalu gostuje z razstavo in predstavitvijo planinskih koč. Na Češkem bosta nastopila tudi slovenska alpinista Viki Grošelj in Luka Lindič.
29. 10. 2015, Razpis za planinsko kočo Zlatorogove transverzale ponosa 2016 Koče
  Pivovarna Laško d.d. in Planinska zveza Slovenije objavljata razpis za »Planinsko kočo Zlatorogove transverzale ponosa 2016.« Komisija bo izmed vseh prijavljenih planinskih koč izbrala devet tistih, ki bodo v letu 2016 gostile dogodke Zlatorogove transverzale ponosa ter s tem sodelovale v zbiranju sredstev za lokalno planinsko društvo, ki upravlja s kočo.
19. 10. 2015, Smo na pravi poti - predstavitev gospodarske komisije PZS Koče
  Verjetno se marsikateri starejši planinec spominja časov postavljanja ali obnavljanja planinskih koč, društvenih udarniških akcij in motivacije, ki ni bila pogojena z denarjem. Planincem, ki gore zgolj obiskujejo, se velikokrat zdi logično, da planinska koča tam je in da bodo v njej lahko pojedli kosilo, in marsikdo niti ne pomisli, kaj vse je moralo biti postorjeno, da je to mogoče. Četudi je romantični pogled na vse, kar se v hribih dogaja, verjetno gonilo planinstva pri nas, pa je za njim kopica organizacijskih in birokratskih zalogajev, z delom katerih se ukvarja tudi gospodarska komisija Planinske zveze Slovenije.
10. 10. 2015, Valvasorjev dom ima defibrilator Koče
  Valvasorjev dom pod Stolom je priljubljena planinska postojanka Planinskega društva Radovljica, ki jo obiskujejo številni planinci in drugi ljubitelji gora. Sedaj se lahko pohvali s pomembno pridobitvijo. Osebje doma pod vodstvom oskrbnika Aleša Štefeta je uspešno izvedlo akcijo zbiranja sredstev za defibrilator, ki bo v pomoč pri oživljanju ob nenadnem srčnem zastoju.
9. 10. 2015, Javna obravnava Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih Koče
  Osnutek Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih predstavlja združen dokument, ki vsebuje določbe Planinske zveze Slovenije glede urejanja registra planinskih objektov in njihovega upravljanja.
9. 10. 2015, Doživetja narave v planinskih kočah Koče
  Oddaja Doživetja narave na Radiu Ognjišče bo danes, 9. oktobra 2015, na obisku v planinskih kočah, tudi v najbolj priljubljeni, Planinskem domu na Kumu, prav tako v zavetju novega bivaka pod Skuto. Vabljeni k poslušanju ob 17. uri, v družbi voditelja Blaža Lesnika.
7. 10. 2015, Odprtje čistilne naprave Tumove koče na Slavniku sovpadlo s 37. spominskim pohodom na Slavnik Koče
  Slabemu vremenu navkljub so se »pravi« planinci in ljubitelji narave v nedeljo, 4. oktobra 2015, povzpeli k Tumovi koči na vrhu Slavnika ter s tem izrazili pripadnost tradiciji - Spominskemu pohodu na Slavnik, ki ga je v spomin na vse tiste, ki so tu hodili v časih NOB, že 37. pripravilo Obalno planinsko društvo Koper.
6. 10. 2015, Razpis za najem Mihelčičevega doma na Govejku Koče
  Planinsko društvo Obrtnik Ljubljana je objavilo razpis s katerim iščejo novega najemnika Mihelčičevega doma na Govejku.
29. 9. 2015, Krona odlične poletne planinske sezone 2015 na Kumu Koče
  Letošnja poletna planinska sezona je že na svojem vrhuncu v sredini avgusta pokazala, da bo med boljšimi v zadnjih letih, k čemur so pripomogli obisku gora naklonjeno vreme, široko odprta vrata planinskih koč ter številni domači in tuji obiskovalci, ki so se odločili del poletja kakovostno preživeti v gorah. Tri petine slovenskih planinskih koč po lastni oceni beleži boljši promet, višji obisk in več nočitev od petletnega povprečja, prav tako se povečuje obisk tujih planincev. Konec septembra planinske koče v visokogorju večinoma zaprejo svoja vrata, nižje ležeče pa preidejo na jesensko-zimski delovni čas.
23. 9. 2015, Resevna oskrbnikom in planincem prijaznejša Koče
  Resevna. Šentjurski očak, ki je iz leta v leto bolj oblegan. Pohodništvo na našem območju pridobiva na popularnosti, ker je zdravo, poceni in preprosto in. Vedno večje število obiskovalcev planinskega doma na Resevni je že pred časom upraviteljem Planinskem društvu Šentjur dalo misliti, da bo po mnogih letih počasi napočil čas za prenovo in modernizacijo.
21. 9. 2015, Dan odprtih vrat Doma na Uršlji gori v okviru EU projekt, moj projekt Koče
  V soboto, 19. septembra 2015, je v okviru Dnevov odprtih vrat – EU projekt, moj projekt na 1680 metrih nadmorske višine potekala predstavitev projekta Obnove in posodobitve Planinske postojanke oziroma Doma na Uršlji gori.
15. 9. 2015, Skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA) Splošno
  V soboto, 12. septembra 2015, je v mestu Brixen na Južnem Tirolskem (Italija) potekala redna letna skupščina Združenja planinskih organizacij alpskega loka (CAA). Skupščine so se udeležili predstavniki vseh članic tega združenja, predstavnika PZS sta bila Bojan Rotovnik (predsednik) in Tone Jesenko (podpredsednik), iz Slovenije je bil prisoten tudi Miro Eržen, in sicer kot član predsedstva CAA.
Prikazano: 661 - 680 od 977 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih