torek, 9. avgust 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Zaradi prenove spletnih strani PZS je forum z 21. junijem 2022 prenehal z delovanjem. Forum Komisije za turno kolesarstvo PZS je dosegljiv na naslovu ktk.pzs.si.

NOVICE  

Koče

Prikazano: 701 - 720 od 928 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
18. 10. 2014, Planinci v Ločah praznovali 40. obletnico društva Društva
  Planinsko društvo Loče deluje že 40 let. Praznovanje obletnice so združili s svečanim odprtjem planinskega doma v Klokočovniku.
13. 10. 2014, Očistimo gore in planine: vsako leto manj smeti, zmagovalni »štrudl« izpod Stola Varstvo gorske narave
  Na Pokljuki se je 11. oktobra končala peta sezona vseslovenske akcije Očistimo gore in planine, ki v sodelovanju Zavarovalnice Triglav in Planinske zveze Slovenije razveseljivo daje vedeti, da je okoljska ozaveščenost obiskovalcev slovenskih gora iz leta v leto višja. Čudovitega jesenskega dne se je na sklepnem dejanju zbralo okrog 500 pohodnikov in ljubiteljev narave, ki so pokljuško planoto olajšali za 200 kilogramov smeti, pridružili pa so se jim tudi slovenska biatlonska reprezentanca s Tejo Gregorin in Jakovom Fakom na čelu, odbojkarji ACH Volley, prostovoljci Planinske zveze Slovenije in zaposleni iz Zavarovalnice Triglav. Na tekmovanju za »najboljši štrudl« je z jabolčnim zavitkom slavil Valvasorjev dom pod Stolom, letos izbran tudi za najbolj priljubljeno planinsko kočo.
13. 10. 2014, Priložnosti za mlade v planinskih kočah – Valvazorjev dom pod Stolom Mladi
  Seminar je namenjen mladim do 29 let, ki jih zanima delo v planinski koči. Lokacija seminarja – Valvazorjev dom pod Stolom je bila izbrana z razlogom. Valvazorjev dom je namreč pridobil naziv Najbolj priljubljena planinska koča v letu 2014 in tako boste dobili neposreden vpogled v uspešno zgodbo planinske koče.
10. 10. 2014, Seminar »Priprava poslovnega načrta za planinsko kočo« Mladi
  Seminar je namenjen vsem, ki jih zanima delo oskrbnika planinske koče in ki v kočah vidijo poslovno priložnosti ali se želijo v svojem društvu aktivneje angažirati pri upravljanju planinskih koč.
6. 10. 2014, Nova čistilna naprava za še čistejše Kriške pode Koče
  Planinsko društvo Radovljica se je v lanskem let,u v skrbi za varstvo okolja, odločilo za izgradnjo male biološke čistilne naprave na Pogačnikovemu domu na Kriških podih. V začetku poletja smo pridobili vsa potrebna dovoljenja in soglasja, vloga na razpisu Fundacije za šport za polovično sofinanciranje projekta je bila tudi pozitivno rešena, tako da ovir za pričetek del ni bilo več.
19. 9. 2014, Na praznovanje na Valvasorjev dom pod Stolom, najbolj priljubljeno planinsko kočo 2014 Koče
  »Planinska srenja je odločila, da za najboljšo planinsko kočo v Sloveniji redakcija časopisa Nedelo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije podeli priznanje naši gorski postojanki,« se pred praznovanjem 20. in 21. septembra veselijo na Valvasorjevem domu pod Stolom, ki ste ga planinci in bralci Nedela suvereno okronali za najbolj priljubljeno planinsko kočo.
15. 9. 2014, Najbolj priljubljena planinska koča je Valvasorjev dom Koče
  V poletni akciji časopisa Nedelo in Planinske zveze Slovenije »Najbolj priljubljena planinska koča« ste obiskovalci slovenskih planinskih postojank za najbolj priljubljeno izbrali Valvasorjev dom pod Stolom. Izbran je bil izmed 52 ostalih planinskih koč, ki so se letos potegovale za laskavi naslov Najbolj priljubljene planinske koče.
11. 9. 2014, Razpis za najemnika Koče na Dobrči Koče
  Planinsko društvo Tržič vabi vse zainteresirane, da oddajo ponudbo za najem Koče na Dobrči 1478m. V ponudbi navedite kratek življenjepis s poudarkom na izkušnjah s področja dela na planinskih postojankah in štiriletno vizijo upravljanja Koče na Dobrči v prihodnosti.
29. 8. 2014, Za naslov najbolj priljubljene planinske koče v letu 2014 se bori le še 5 postojank Koče
  Skupna akcija Planinske zveze Slovenije in Nedela se preveša k zaključku. Znanih je že 5 planinskih koč oz. domov, ki so v akciji 'Izberimo najbolj priljubljeno planinsko kočo v letu 2014' prejeli največ glasov. Vabljeni še naprej k sodelovanju in h glasovanju za končno zmagovalno – najbolj priljubljeno planinsko kočo v 2014.
27. 8. 2014, Domiselno nad kislo planinsko sezono, zaznamovano z obiskom tujih planincev Splošno
  Kislo vreme je letošnje poletje resda narisalo kisel nasmešek na obraz prenekaterega planinca in oskrbnika, a so ti kljub slabšemu obisku planinskih koč v času kislih kumaric ostali zvesti svojemu poslanstvu. Gostov – letos je še opaznejši večji obisk tujih planincev – tako ne privabljajo le s kislim zeljem, ampak nasploh stavijo na raznovrstno okusno planinsko hrano, poleg ustaljenih promocijskih poti pa ubirajo tudi inovativnejše pristope.
22. 8. 2014, Ker nam je mar, kam gre evropski denar! – Val 202 o obnovi planinskih koč s pomočjo evropskih sredstev Koče
  Na Valu 202 so v redni tedenski radijski oddaji Petkova izvidnica pripravili prispevek z naslovom »Ker nam je mar, kam gre evropski denar!«, v okviru katerega raziskujejo, za kaj vse se porabi denar, pridobljen iz kohezijskih skladov. Za potešitev radovednosti so se med drugim obrnili tudi na Planinsko zvezo Slovenije, saj so pred leti planinska društva s pomočjo poldrugega milijona evrov evropskih sredstev obnovila, prenovila, dogradila ali ekološko sanirala 21 planinskih koč širom Slovenije.
20. 8. 2014, Prenovljena spletna stran Mountain-huts.net Koče
  Projekt Mountain-huts.net je Planinska zveza Slovenije začela izvajati v začetku tega leta, s podporo Združenja planinskih organizacij Balkana (Balkan mountaineering union – BMU) in njenih posameznih članic.
14. 8. 2014, Obnovljeno Zavetišče pod Špičkom prijazno sprejema planince Koče
  Člani Planinskega društva Jesenice imamo že več kot 60 let v upravljanju Zavetišče pod Špičkom v triglavskem pogorju na nadmorski višini 2024 metrov. Tam je izhodiščna točka predvsem za turo na Jalovec. Letošnja huda zima z debelo snežno odejo je zavetišče močno poškodovala in nekaj časa je bilo aktualno vprašanje ali bo v letošnji poletni sezoni sploh lahko odprto.
12. 8. 2014, Kopiščarjeva pot na Prisojnik ponovno odprta Poti
  S strani skrbnika Kopiščarjeve poti na Prisojnik smo prejeli obvestilo o njenem ponovnem odprtju. Komisija, sestavljena iz markacijstov in gorskih reševalcev je v preteklih dneh pot pregledala in ugotovila, da se je podor umiril in da je prehod skozi Prednje okno varen.
12. 8. 2014, Razpis za najem planinskega doma na Kališču Koče
  Planinsko društvo Kranj vabi vse zainteresirane, da oddajo ponudbo za najem Planinskega doma na Kališču. V ponudbi navedite kratek življenjepis s poudarkom na izkušnjah s področja dela na planinskih postojankah in vizijo upravljanja Planinskega doma na Kališču v prihodnosti.
12. 8. 2014, Nova planinska postojanka – Zavetišče v Hudičevem borštu (1328 m) Koče
  Z velikim veseljem sporočamo, da smo na seznam planinskih koč, zavetišč in bivakov dodali 177. objekt in sicer Zavetišče v Hudičevem borštu, ki se nahaja na nadmorski višini 1328 m. Z objektom gospodari in upravlja PD Preddvor.
6. 8. 2014, Kopiščarjeva pot na Prisojnik zaprta zaradi podora Poti
  Obveščamo vas, da je, zaradi aktivnega podora pod Prednjim prisojnikovim oknom, v celoti zaprta Kopiščarjeva pot, znana tudi kot pot skozi Prednje okno. Odsvetujemo tudi uporabo povezave med Hanzovo in Kopiščarjevo potjo, saj je podor aktiven na spodnjemu robu Prednjega okna in onemogoča varen prehod skozenj. Že sam vstop iz povezave v Kopiščarjevo je nevaren zaradi velike količine padajočega kamenja.
6. 8. 2014, Zavetišče pod Špičkom je odprto in normalno oskrbovano Koče
  Planinsko društvo Jesenice obvešča vse planince, da je Zavetišče pod Špičkom odprto in normalno oskrbovano.
28. 7. 2014, Intervju - Franci Rozman, oskrbnik Kovinarske koče v Krmi Koče
  Ljudje, ki delajo kot oskrbniki koč, so pogosto razlog, da ljudje dobijo občutek, da niso obiskali koč, ampak da so na obisku pri njihovih oskrbnikih. Tako so nekatere koče kasneje, skozi zgodovino, dobile tudi svoja neuradna imena - po prijaznih ljudeh, ki so jim dali pravo dušo. V Kovinarski koči boste najprej opazili starejši par, za katerega se zdi, da ne zna biti pri miru niti za hip. To sta Brigita in Franci Rozman.
28. 7. 2014, 30 let Planinskega doma pri Krnskih jezerih Koče
  V soboto 19. julija 2014 smo novogoriški planinci skupaj s člani drugih društev slovesno obeležili 30. obletnico otvoritve in delovanja Planinskega doma pri Krnskih jezerih. Slovesnosti, ki se je v dolinici pred domom začela ob 12. uri, se je udeležilo več kot 300 planincev.
Prikazano: 701 - 720 od 928 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih