sobota, 28. januar 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 161 - 180 od 1979 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
22. 6. 2022, Zunanja plezalna stena v Kopru dobiva že končni obris Športno plezanje
  Slovenska reprezentanca v športnem plezanju sodi v sam vrh tega športa in končno bo Slovenija dobila tudi infrastrukturo na najvišjem nivoju. Plezalni šport se lahko veseli nove pridobitve, zunanje plezalne stene v Kopru, ki bo z zdajšnjim plezalnim centrom združevala discipline balvanskega, hitrostnega in težavnostnega plezanja. Plezalna stena te dni dobiva že končno podobo.
21. 6. 2022, Akcija gibalno ovirani gore osvajajo je osvojila srca planincev Splošno
  »Ko začutiš srčno željo po doživetju gora, narave in družbe, ne išči izgovorov. Priključi se pisani, nasmejani in volje polni druščini planincev, ki jih povezuje akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) 2022. Ta akcija gibalno oviranim že tretje leto priporoča in omogoča aktiven življenjski slog ter čim več telesne dejavnosti. Letos jih je popeljala že na osem pohodov.«
17. 6. 2022, Slovenska reprezentanca v športnem plezanju RE-kreirala planinske poti Športno plezanje
  Člani slovenske reprezentance v športnem plezanju so v četrtek, 16. 6. 2022, v družbenoodgovorni akciji skupaj s Planinsko zvezo Slovenije in generalnim sponzorjem, PRVO, združili moči ter pomagali čistiti pohodniške in planinske poti v dolini Tamar. Cilj je bil eden. Pripomoči k ohranjanju neokrnjene narave dela Triglavskega narodnega parka, obenem pa z odličnim zgledom, tj. zdravim in aktivnim življenjskim slogom, vplivati na mlajše generacije.
17. 6. 2022, Reinhold Messner v Ljubljani Alpinizem
  Veliki alpinist Reinhold Messner bo letos septembra ob svetovni premieri festivala Zadnja odprava obiskal Slovenijo in imel predavanje v Cankarjevem domu.
17. 6. 2022, Festival Dober dan Splošno
 
14. 6. 2022, Slovenija prva na svetu z dvema HIGHLANDER pohodniškima dogodkoma Splošno
  Slovenija se močno uveljavlja na trgu aktivnega in zelenega turizma in bo tako prva v druščini 15 držav (Evrope, Bližnjega vzhoda, Severne Afrike in ZDA), ki bo gostila kar dva HIGHLANDER dogodka letno. Po Julijcih leta 2021, bo 14. septembra letos na sporedu tudi pohodniški izziv I feel Slovenia HIGHLANDER Kamniško Savinjske Alpe.
11. 6. 2022, Kamniška Bistrica gostila ljubitelje planin in gora Splošno
  Po dveh letih, ko je bilo zaradi epidemije koronavirusa druženje zelo omejeno, je bilo to soboto, 11. junija, zopet veselo na največjem planinskem prazniku. Kamniška Bistrica je bila polna radoživih odraslih, mladih in najmlajših planincev, turnih kolesarjev, plezalcev ter drugih ljubiteljev gora in narave iz vse Slovenije. Tisoč veselih planincev je tradicionalno vstopilo v poletno planinsko sezono.
10. 6. 2022, 1. seja UO PZS o novih sestavih odborov Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 1. seji v mandatnem obdobju 2022–2026 sestal 9. junija 2022 na sedežu PZS v Ljubljani. Posvetil se je potrjevanju novih odborov, novih društev in splošni tematiki zveze.
8. 6. 2022, Slepota ni ovira za velike načrte v športu Splošno
  »Moja želja po hribih se uresničuje, ko z odločnim korakom osvajam Slovensko planinsko pot s slepimi in slabovidnimi skupaj s spremljevalci. Najboljše je tam, kjer se je potrebno vložiti več napora, kaj splezat po klinih in jeklenicah. Všeč so mi skale, plezanje, ko je malo bolj nevarno in se je treba še bolj potrudit, je več adrenalina. Moj najljubši vzpon je Kamniško sedlo, kjer smo se prvič navezala in sledil je spust po melišču,« je navdušena Jana Führer, članica delovne skupine Odločen korak, ki je del odbora inPlaninec Planinske zveza Slovenije.
6. 6. 2022, BON21 še do konca junija | izkoristite jih za nakup planinskih zemljevidov in knjig Planinska kultura
  Turistični boni so unovčljivi le še do konca junija 2022. Unovčite jih lahko za nakup planinske literature in/ali planinskih zemljevidov v Planinski trgovini.
2. 6. 2022, Po planinsko članarino kar na Petrol! Splošno
  Vse do konca septembra lahko planinsko članarino poravnate kar na poti. Hitro, priročno in enostavno na vseh bencinskih servisih Petrol v Sloveniji. Izkoristite vrsto ugodnosti pri obisku slovenskih in tujih gora.
1. 6. 2022, Izdelek meseca | vodnik Julijske Alpe: južni del Splošno
  Vodnik meseca junija je planinski vodnik Julijske Alpe: južni del. Enciklopedični vodnik izpod peresa Andraža Poljanca je v tem času na voljo po polovični ceni.
31. 5. 2022, Za nas ni nikjer prav nobenih ovir, niti vreme, da gremo na Kal Koče
  Urška Vučak Markež, ambasadorka akcije gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO), je navdušena nad pohodi: »Sploh ne vem, kakšno vreme bi moralo biti, da pohod odpade. Mislim, da ni takega vremena. Vse čestitke vsem inPlanincem za vztrajnost. Mene še dve palici ne rešita, da me vsi ne prehitijo. Tisti z električnimi vozički in tisti, ki jih vlečejo, vsi so vedno pred mano.«
27. 5. 2022, Zavetišče v Gozdu cilj dveh pohodov inPlanincev Splošno
  Malo korenin, malo skalovja in še malo korenin in malo skalovja. A ni čudno, greš v hribe, hodiš po gozdu in imaš malo korenin in malo skalovja. Pa je res čudno. No, priznati pa moram. Sedaj imajo ob poti napeljane tudi jeklenice. Ko sva midva z Bibo kot lepotica in lepi mladenič šla čez Kriško goro na Tolsti vrh teh jeklenic takrat še ni bilo. Ali pa se jih ne spominjam.
23. 5. 2022, Slovenski planinski muzej Mojstrana - slap Peričnik - Aljažev dom v Vratih Splošno
  Od Mojstrane do Mojstrane ali v devetih urah od Slovenskega planinskega muzeja do vponke v dolini Vrat in spet nazaj Zame najtežji del je sledil po Peričniku, čeprav bi lahko kdo rekel, da je pot od Peričnika do Aljaževega doma skoraj ravna, predvsem pa je asfaltirana. Vse to drži, vendar sem bil del ekipe, ki je pomagala pripeljati gibalno ovirane do Aljaževega doma. Ja, če te ne spoti Peričnik, te pa spoti potiskanje vozička v klanec. Zaradi tega se je požirek v Aljaževem domu precej prilegel.
18. 5. 2022, Gremo v hribe 2022 | Pohodniški projekt št. 1 v Sloveniji Splošno
  Že 13. sezono Gremo v hribe! Pojdi z nami! Po uvodu na Slavniku se bomo letos družili še na Koroškem, v Beli krajini, na Štajerskem in Gorenjskem. 4 meseci, 6 organiziranih dogodkov. Poiščite hribovske gojzarje, povabite prijatelje in se nam pridružite!
17. 5. 2022, Nepozabno doživetje na gori Oljki za več kot 250 inPlanincev Splošno
  »Pohod na Goro Oljko je bil zame nekaj posebnega. Prvi na tak način. Po dolgem času sem zopet odšla na organiziran pohod v družbi drugih ljudi, tokrat številnih gibalno oviranih in prostovoljcev, ki so po potrebi priskočili na pomoč. Bilo je neprecenljivo. Na vrhu mi je zažarel obraz, na katerega se mi je zopet narisal širok nasmeh, za katerega sem v preteklosti že pozabila, da ga sploh imam. Sklenila sem nekaj zelo dragocenih prijateljstev, fajn je bilo.«
16. 5. 2022, Kdor hoče videti mora gledati s srcem, bistvo je očem nevidno Splošno
  Slepi in slabovidni planinci, ki pod okriljem odbora inPlaninec pri PZS osvajamo slovensko planinsko pot se z veseljem udeležimo tudi inkluzijskih pohodov, kjer se srečujemo z kategorijami invalidnosti. Že prava stalnica je, da nas v planinskih kočah postrežejo gluhi in prav oni so naredili prvi korak. Pripravili so nam jedilnike v Brajevi pisavi, na mizah so bili valjčki s taktilnim dodatkom, s katerim lahko oddaš sporočilo o plačilu ali naročilu pijače. In padla je zamisel tudi z naše strani, no moje strani. Slepi se bomo učili slovenskega znakovnega jezika.
10. 5. 2022, Tudi Pekel smo preživeli Splošno
  Pot in odločen korak sta nas tokrat vodila v Sotesko Pekel pri Borovnici, kjer smo se razdelili v dve skupini. Nekateri so se odločili za lažjo varianto, medtem, ko sem si sama željna adrenalina in novih izzivov izbrala zahtevnejšo pot. Spremljali so nas naši stalni spremljevalci - prostovoljci in vodniki planinskega društva Borovnica, ki so nam povedali o zanimivostih Borovnice in tudi v verzih predstavili Sotesko Pekel.
7. 5. 2022, Skupaj v hribe na Dobrčo Splošno
  Odpravili smo se po nov žig na Dobrčo, v soboto 7. maja 2022. Z avtobusom smo se odpeljali proti Gorenjski, čez Tržič na Bistriško planino in po eni uri vožnje, začeli s hojo po gozdni makadamski cesti. V začetku se zmerno dvigujemo, potem pa se pot precej postavi pokonci. zadnjih 15 minut pa se po stezi, polni korenin in skal, malo spuščamo navzdol. Zadnji metri pa zopet strmo navzgor. Po dveh urah smo na cilju. Malo je tudi rosilo, tako da smo bili mokri, malo od potu in malo od dežja.
Prikazano: 161 - 180 od 1979 zapisov
Stran  <<   <   1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih