sobota, 21. maj 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

19.05.2022 17:25
Tyan Chou
Govipnews
Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 1 - 20 od 1811 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
18. 5. 2022, Gremo v hribe 2022 | Pohodniški projekt št. 1 v Sloveniji Splošno
  Že 13. sezono Gremo v hribe! Pojdi z nami! Po uvodu na Slavniku se bomo letos družili še na Koroškem, v Beli krajini, na Štajerskem in Gorenjskem. 4 meseci, 6 organiziranih dogodkov. Poiščite hribovske gojzarje, povabite prijatelje in se nam pridružite!
17. 5. 2022, Nepozabno doživetje na gori Oljki za več kot 250 inPlanincev Splošno
  »Pohod na Goro Oljko je bil zame nekaj posebnega. Prvi na tak način. Po dolgem času sem zopet odšla na organiziran pohod v družbi drugih ljudi, tokrat številnih gibalno oviranih in prostovoljcev, ki so po potrebi priskočili na pomoč. Bilo je neprecenljivo. Na vrhu mi je zažarel obraz, na katerega se mi je zopet narisal širok nasmeh, za katerega sem v preteklosti že pozabila, da ga sploh imam. Sklenila sem nekaj zelo dragocenih prijateljstev, fajn je bilo.«
16. 5. 2022, Kdor hoče videti mora gledati s srcem, bistvo je očem nevidno Splošno
  Slepi in slabovidni planinci, ki pod okriljem odbora inPlaninec pri PZS osvajamo slovensko planinsko pot se z veseljem udeležimo tudi inkluzijskih pohodov, kjer se srečujemo z kategorijami invalidnosti. Že prava stalnica je, da nas v planinskih kočah postrežejo gluhi in prav oni so naredili prvi korak. Pripravili so nam jedilnike v Brajevi pisavi, na mizah so bili valjčki s taktilnim dodatkom, s katerim lahko oddaš sporočilo o plačilu ali naročilu pijače. In padla je zamisel tudi z naše strani, no moje strani. Slepi se bomo učili slovenskega znakovnega jezika.
10. 5. 2022, Tudi Pekel smo preživeli Splošno
  Pot in odločen korak sta nas tokrat vodila v Sotesko Pekel pri Borovnici, kjer smo se razdelili v dve skupini. Nekateri so se odločili za lažjo varianto, medtem, ko sem si sama željna adrenalina in novih izzivov izbrala zahtevnejšo pot. Spremljali so nas naši stalni spremljevalci - prostovoljci in vodniki planinskega društva Borovnica, ki so nam povedali o zanimivostih Borovnice in tudi v verzih predstavili Sotesko Pekel.
7. 5. 2022, Skupaj v hribe na Dobrčo Splošno
  Odpravili smo se po nov žig na Dobrčo, v soboto 7. maja 2022. Z avtobusom smo se odpeljali proti Gorenjski, čez Tržič na Bistriško planino in po eni uri vožnje, začeli s hojo po gozdni makadamski cesti. V začetku se zmerno dvigujemo, potem pa se pot precej postavi pokonci. zadnjih 15 minut pa se po stezi, polni korenin in skal, malo spuščamo navzdol. Zadnji metri pa zopet strmo navzgor. Po dveh urah smo na cilju. Malo je tudi rosilo, tako da smo bili mokri, malo od potu in malo od dežja.
6. 5. 2022, Po poteh XIV. divizije | izšel nov planinsko-zgodovinski vodnik Planinska kultura
  Izšel je dolgo pričakovani planinsko-zgodovinski vodnik Po poteh XIV. divizije. Prav poseben vodnik nas popelje po poteh in dostopih, ki so jih prehodili partizani na tem zgodovinskem pohodu iz Obsotelja v Zgornjo Savinjsko dolino. Vodnik Po poteh XIV. divizije podaja vse pomembne informacije za samostojno doživljanje te dolge poti, največja vrednost pa se skriva v zgodbah, ki zgodovinsko popestrijo vsebino vodnika.
5. 5. 2022, OKO5 na 1919 Splošno
  Kulturno-prosvetno in športno rekreativno društvo slepih in slabovidnih »Karel Jeraj« v sodelovanju z Odborom inPlaninec na vrhove slovenskih planin. Prosimo vas za podporo s SMS donacijo.
4. 5. 2022, DELOVNE ZAPORE CEST| Velika planina, Vrata Splošno
  Na cesti v dolino Vrata bodo čez teden do novembra potekala gradbena dela, zaradi česar bo cesta za promet zaprta! Cesta na Rakove ravni na območju Velike planine bo zaradi asfaltiranja zaprta med 10. in 13. majem.
1. 5. 2022, Vodnik meseca – Dolenjska, Bela Krajina, Notranjska Splošno
  V mesecu maju lahko planinski vodnik Dolenjska, Bela Krajina, Notranjska kupite s kar 50-odstotnim popustom - in sicer po akcijski ceni 7,45 €. Vabljeni v hribovja južne polovice Slovenije!
29. 4. 2022, En start, dva cilja, Boč in Velikonočnica Splošno
  Vzdušje je bilo takšno, kot da se že poznamo ne vem koliko let, na pohodu, kjer nas je bilo okoli šestdeset ljudi, razen Nine, nisem poznala nikogar. Različni po obliki in vrsti invalidnosti, različni po starosti. Skupno nam je bilo priti na vrh Boča. Med hojo je bilo polno smeha, spodbujanja. Vsi smo prispeli na vrh Boča, seveda pa nam to ni bilo še dovolj. Povzpeli smo se še na 20 m stolp na samem vrhu.
27. 4. 2022, Izšel je Letopis PZS 2021 Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije je izdala Letopis 2021, že dvanajst po vrsti. V njem so predstavljeni delovanje PZS in vseh njenih komisij in odborov v preteklem letu, pregled najpomembnejših planinskih dogodkov v letu 2021, prav tako tudi mednarodna dejavnost, področna organiziranost in planinska društva. Vabljeni k branju spletne različice!
26. 4. 2022, Dva nova žiga Slovenske planinske poti v Planinskih dnevnih slepih in slabovidni Splošno
  »Bila sem zelo prijetno presenečena, sploh si nisem predstavljala, kako poteka tak pohod. Imela sem to čast, da sem šla prvič s slepimi in slabovidnimi v hribe. Bila sem spremljevalka slepemu s psom vodnikom, imela sem zelo malo dela, ker je pes vse opravil. Ko sem opazovala druge me je presenetilo, koliko so sposobni. V veliko čast in zadoščenje mi je bilo in bi šla še z njimi.
21. 4. 2022, Dan slovenskih planincev in dan kamniških planin 2022 v Kamniški Bistrici Planinska organizacija
  Celodnevno planinsko dogajanje v Kamniški Bistrici, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje na plezalnem stolpu, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov planinskih društev in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 11. junija 2022, pridružite v Kamniški Bistrici. Prisrčno vabljeni!
21. 4. 2022, Povezal nas je planinski duh, InPlaninci na pohodu na Plački stolp Splošno
  Lepo je bilo videti, da nas je bilo toliko! 14. aprila, na čudovit pomladni, že skoraj poletni dan se je zbrala pisana druščina pohodnikov akcij inPlaninec: člani skupin Gibalno ovirani gore osvajajo GOGO, ki je začela tretjo sezono organiziranih pohodov, nevrorazlični AMA ter Odločen korak - Slepi in slabovidni po SPP. Prvič so bili z nami organizirano tudi člani Združenja multiple skleroze Slovenije, pa stanovalci SVZ Hrastovec, učenci OŠ Starše, prostovoljci iz zavodov Manipura in Nefiks ter drugi prostovoljci iz Slovenije in tujine. Natančno 109 nas je bilo vseh skupaj.
19. 4. 2022, Usposabljanje strokovnega kadra za delo z invalidi v planinstvu na Kalu pri Hrastniku Splošno
  Tridnevno usposabljanje planinstvo za invalide/OPP je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli. Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu. Usposabljanje bo potekalo v planinskem domu na Kalu pri Hrastniku, 27.-29. maja 2022 in obsega 34 pedagoških ur.
13. 4. 2022, Pomagajte ukrajinskim športnikom tudi vi Splošno
  Šport nas povezuje in rešuje. Vključite se in pomagajte tudi vi! Povabite svoje prijatelje in bodite del slovenske akcije pomoči ukrajinskim športnikom.
11. 4. 2022, Prebujamo se kot pomlad Splošno
  V mesecu februarju smo zakorakali prve letošnje korake v nadaljevanju SSP po SPP (slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti). Nadaljujemo torej z doseganjem osebnih ciljev in ciljev skupine Odločen korak, na razširjenih pohodih pa tudi ostalih skupin planincev pod okriljem odbora inPlaninec (GOGO, GSPK, nevrorazlični AMA).
7. 4. 2022, Gibalno ovirani gore osvajajo - v letu 2022 kar 12 planinskih ciljev Splošno
  "Tudi invalidi želimo stopiti na vrh gore, tako kot vsi Slovenci. Tam lahko odpremo oči in srce. Tako začutimo moč narave, ki nas okrepi za lažje sprejemanje težav." Eno redkih priložnosti, da svojo željo uresničijo, predstavlja za mnoge invalide akcija Gibalno ovirani gore osvajajo - GOGO 2022. Letos se bo začela že 14. aprila. Organiziranih bo 12 pohodov, ki jih je ekipa GOGO 2022 6. aprila predstavila na novinarski konferenci.
4. 4. 2022, Izdelek meseca - Čez rob Splošno
  Med 1. in 30. aprilom je knjiga Čez rob na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom.
1. 4. 2022, Na sejmu Naturo v Gornji Radgoni tudi planinski utrip Splošno
  Sejem Naturo, 6. mednarodni sejem aktivnosti in oddiha v naravi vabi od 8. do 10. aprila 2022 v Gornjo Radgono. V okviru sejma se bo predstavila tudi Planinska zveza Slovenije, ki pa bo poleg osnovne ponudbe planinskih vsebin usmerjena predvsem v predstavitev planinskih društev iz Pomurja. Na sejmu bo tudi plezalni stolp, kjer bo ekipa usposobljenih plezalcev skrbela, da se bodo obiskovalci lahko preizkusili tudi v plezanju.
Prikazano: 1 - 20 od 1811 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih