torek, 27. februar 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 1 - 20 od 2232 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
20. 2. 2024, Žarko Trušnovec: Gorsko reševanje, pomoč ljudem v stiski in vseživljenjsko uresničevanje preko prostovoljstva #podcast Alpinizem
  Tokrat z nami v podcastu V steni dolgoletni humanitarni prostovoljec, človek z resnično velikim srcem, Žarko Trušnovec.
13. 2. 2024, Izobraževanje za delo z invalidi/OPP v planinstvu na Boču Splošno
  Tridnevno izobraževanj inPlaninec je namenjeno vsem, ki jih zanima delo z invalidi oz. osebami s posebnimi potrebami (OPP) in bi radi nadgradili svoje znanje ter izkušnje. Program usmerja pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP, za tiste, ki pa že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Izobraževanje bo potekalo v planinskem domu na Boču od 15. do 17. marca 2024 in obsega 34 pedagoških ur.
7. 2. 2024, Prof. dr. Kazimir Drašlar - Mikec: Pionirski alpinizem, znanost in alpinisti veterani #podcast Alpinizem
  V novi epizodi podcasta V steni je z nami »večni mladenič«, ki pravi, »da človek v življenju potrebuje srečo, da ima srečo«, evergreenovski, Kazimir Drašlar – Mikec.
7. 2. 2024, Planinstva se ne moremo učiti preko spleta Preventiva
  ... in za sabo smo zaprli vrata že več kot 20. tečaja varnejše hoje v gore. Niti ne štejem več. Vsako leto sem presenečen nad odzivom, pozitivno. Tokrat smo se združili člani GRS Kamnik in Planinske zveze Slovenije ob sodelovanju z zavarovalnico Generali in projektom ZAME. Tako smo se v soboto že navsezgodaj dobili na Mali planini, kjer so gorski reševalci GRS Kamnik dan prej pripravili poligon z nalogami: prva pomoč, plazovne žolne, tovariško sondiranje in izkopavanje, hoja z uporabo cepina in derez, zaustavljanje padca s pomočjo cepina in plazovni nahrbtnik.
2. 2. 2024, Zgodbe z veliko začetnico na 18. Festivalu gorniškega filma Alpinizem
  Na 18. Festivalu gorniškega filma bodo predavali velikana poljskega alpinizma Krzystof Wielicki in Leszek Cichy, ukrajinski prejemnik dveh zlatih cepinov Mikhail Fomin, španski alpinist Edu Marin, italijanski plezalec Matteo Della Bordella, nekdaj najuspešnejša slovenska športna plezalka Mina Markovič, avtor knjige Triglav je naš Dušan Škodič, snemalec in filmski režiser Rožle Bregar in eden najboljših plezalcev osemdesetih Rado Fabjan. Prisluhnite zgodbam z veliko začetnico v živo!
2. 2. 2024, Vertikala | predstavitev vodnika po planinski poti SPD Trst v Ljubljani Poti
  Planinska pot Slovenskega planinskega društva Trst "Vertikala", dolga 384 km, je bila zamišljena in urejena pred več kot petdesetimi leti, lani pa so izdali prenovljen vodnik. Vizionarska ideja zamejskih Slovencev vodi popotnika k odkrivanju in spoznavanju krajev, tradicij, kulture in območja, kjer živijo Slovenci na zahodni meji. Z avtorjema vodnika Jasmin Rudež in Maksimiljanom Kraljem ter predsednico SPD Trst Marinko Pertot se bo v torek, 6. februarja, ob 18. uri v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani pogovarjala Zdenka Mihelič. Toplo vabljeni!
2. 2. 2024, Odgovorno v gore: okrepljeno partnerstvo za izboljšanje varnosti v slovenskih gorah Preventiva
  Obisk slovenskih gora je lahko nepozabna izkušnja, ki pa mora biti v prvi vrsti varna. V duhu skupne odgovornosti deležniki iz vrst slovenskega turizma ter planinskih, vodniških in reševalnih organizacij, odgovornih za varnost v gorah, krepijo sodelovanje za izboljšanje trendov na področju odgovornega in varnega obiskovanja gorskega sveta. Na dogodku Izzivi turizma na področju varnosti v gorah, ki je 1. februarja potekal v sklopu sejma Alpe-Adria, so predstavniki ključnih institucij predstavili trende in svoj pogled na potrebne spremembe. Med drugim so izpostavili potrebo po zanesljivem in dostopnem osrednjem viru informacij, prilagojenih potrebam obiskovalcev gora, v angleškem jeziku.
1. 2. 2024, Z varnim korakom tudi pozimi Splošno
  InPlaninci smo se resno lotili zimskega pohodništva. Da bi bili kar najbolje pripravljeni na izzive, ki nas čakajo v zasneženih gorah, smo se minuli konec tedna udeležili tečaja varnejše hoje v gore v zimskih razmerah, ki ga je organizirala PZS v sodelovanju z Gorsko reševalno službo Kamnik.
26. 1. 2024, Lahko s članskim zavarovanjem PZS smučam na italijanskih smučiščih? Splošno
  Italijanska zakonodaja, še bolj pa nadzor na smučiščih in v gorah, postaja vedno strožja. Za smuko na smučiščih naše zahodne sosede je obvezno zavarovanje odgovornosti do tretje osebe, za gibanje v razmerah, ko obstaja nevarnost snežnih plazov, pa zakonodajalec predpisuje obvezno uporabo plazovnega trojčka. V spodnjem prispevku objavljamo nekaj pomembnih informacij, povezanih s članskim zavarovanjem in opremljenostjo.
25. 1. 2024, Rezultati glasovanja za NAJ razgled iz Klopce ljubezni Splošno
  Na najbolj romantičnih mestih z razgledi je postavljenih 53 Klopc ljubezni po Sloveniji. Vse imajo čudovite razglede, želeli pa smo izvedeti, kateri razgled s Klopce ljubezni je po vašem mnenju najlepši.
23. 1. 2024, Urh Čehovin: Balvani, znanost giba in vseživljenjsko plezanje #podcast Športno plezanje
  Z nami V steni tokrat balvanski guru, legenda balvanskega plezanja, mojster krimpanja, vedno nasmejani Urh Čehovin.
23. 1. 2024, Po mehkem pršiču po Zasavski planinski poti Splošno
  InPlaninci smo prvi zaresni sneg te zime v nedeljo izkoristili za pohod po čudovito zasneženi pokrajini. Začeli smo na GEOSS-u, geometrijskem središču Slovenije, nadaljevali do Vač, kjer so našli situlo, nato nadaljevali do Zasavske svete gore, ki ponosno stoji na skali in se spustili v Vidrgar. Korak se je mehko podal v pršič in poskrbel za prijetno hojo.
22. 1. 2024, Po delu evropske pešpoti E6 od Moravč do Ušt Splošno
  Slepi in slabovidni planinci, ki so lani dokončali Slovensko planinsko pot, nameravajo letos prehoditi še nekaj vezni poti. Tudi del evropske pešpoti E6, ki prečka Evropo od severa proti jugu. V Slovenijo vstopi preko Radeljskega prelaza in poteka prek Radelj od Dravi, Male Kope na Pohorju, Mozirja, Motnika, Trojan, Moravč, Janč, Turjaka, Nove vasi, Starega trga, Snežnika, Ilirske Bistrice, preko Brkinov na Slavnik, do znamenitih Hrastovelj, Kubeda, do Marezig, Šmarja in do Strunjana. Na poti po Sloveniji je 39 kontrolnih točk.
18. 1. 2024, Razpis za pisca planinskega vodnika za območje SV Slovenije Planinska kultura
  Planinska založba z javnim pozivom išče pisca oz. skupino piscev za nov planinski vodnik za območje severovzhodne Slovenije.
17. 1. 2024, Pravljični pohod v soju zvezd v zimskih razmerah na Stari Ljubelj Splošno
  InPlaninci smo z odločnim korakom stopili v leto 2024. Naš prvi letošnji pohod na Stari Ljubelj je potekal v pravih zimskih, snežnih razmerah v petek, 12. januarja 2024. Med udeleženci so bili slepi in slabovidni, nevrorazlični in gibalno ovirani pohodniki. Pohod so organizirali in vodili vodniki Planinskega društva Tržič.
15. 1. 2024, RAZPIS | Tečaj varnejše hoje v gore v zimskih razmerah 2024 | Prijave niso več možne Preventiva
  Zaradi zasedenosti vseh mest, prijave niso več možne. | Tečaj varnejše hoje v gore pozimi je namenjen vsakdanjim obiskovalcem gora v zasnežene gore, kot tudi tistim z več izkušnjami. Vabljeni tudi planinke in planinci inPlaninec, inštruktorji planinske vzgoje pri Planinski zvezi Slovenije in vsi, ki se čutite odgovorni, da osvežite svoje znanje.
9. 1. 2024, Luka Kovačič: Tekmovalno turno smučanje, izzivi v gorah in prihajajoče zimske olimpijske igre #podcast Gorski športi
  Tokrat z nami V steni odločni, nasmejani, ambiciozni in energični Luka Kovačič.
8. 1. 2024, Vikend za razblinjanje stereotipov - izobraževanje inPlaninec Splošno
  Hoja v hribe z osebami s posebnimi izzivi je zahtevna. Želja in volja nista dovolj. Treba je imeti občutek. In treba je veliko znati. Kaj se naučimo na izobraževanju inPlaninec – planinstvo za invalide/OPP? Katere invalidnosti so? Kakšne so njihove značilnosti? Kaj je pomembno v hribih? Kako voditi slepe? Kako se sporazumevati z gluhimi? Kako pristopiti h gibalno oviranim? Kako ravnati ob hipoglikemiji, epileptičnem ali paničnem napadu?
4. 1. 2024, Svetovni dan Braillove pisave - 4. januar Splošno
  Morda se premalo zavedamo, da so se slepi ravno zaradi te pisave lahko dvignili iz roba človeške družbe, pisava jim je omogočila študij, delo in kar je najpomembnejše, ta pisava jim je odprla čudoviti svet proze in poezije. Odprla jim je pot do znanja. Kljub številnim pripomočkom in govornim sintezam, ki se sedaj nahajajo v naših pametnih napravah - telefonih, tablicah in računalnikih.
3. 1. 2024, 16. BOFF: Občinstvo najbolj navdušili risi in drugačen plezalski podvig Splošno
  V Bovcu se je 30. decembra po treh večerih projekcij zaključila 16. izvedba festivala filmov o naravi in športih v njej Bovec Outdoor Film Festival (BOFF). Izmed 26 filmov – devetih domače in 17 tuje produkcije – je občinstvo znova izglasovalo svoja najljubša filma. Med domačimi je nagrado občinstva prejel film Skupaj za rise, med tujimi pa Eternal Flemme.
Prikazano: 1 - 20 od 2232 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih