sreda, 19. januar 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 1 - 20 od 1774 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
18. 1. 2022, Izdelek meseca - planinski vodnik Polhograjsko hribovje Splošno
  Planinski vodnik Polhograjsko hribovje je med 15. januarjem in 15. februarjem 2022 znižan kar za 50 %!
7. 1. 2022, Vabilo k sodelovanju v evropskem projektu AtLAS - Athletes as enterpreneurs, športniki podjetniki Splošno
  Evropski projekt EU Erasmus+ Athletes as Entrepreneurs - AtLAS je projekt za spodbudo podjetništvu športnikom, ki želijo svojo drugo kariero graditi in razvijati v smeri razvoja svoje podjetniške ideje.
4. 1. 2022, Brajica tudi v planinskih kočah Splošno
  4. januar, svetovni dan Braillove pisave (poslovenjeno Brajeva pisava ali brajica), posebne pisave, ki omogoča slepim, da berejo in pišejo. Razvil jo je Louis Braille (po katerem je pisava tudi poimenovana). Rodil se je 4. januarja leta 1809 v Parizu, zato je ta dan postal tudi svetovni dan Braillove pisave. Braille se je rodil z zdravim vidom, a je zelo zgodaj zaradi posledic nesreče oslepel. V svojih najstniških letih je razvil metodo, ki že dve stoletji slepim omogoča sporazumevanje in dostop do znanja.
31. 12. 2021, Topline in bližine v letu 2022 ... Splošno
  Topline in bližine, vedrine in širine v letu 2022!
30. 12. 2021, Spremenjen delovni čas strokovne službe PZS v času božično-novoletnih praznikov Splošno
 
29. 12. 2021, Alpe Adria Trail: Skozi osrčje Julijskih Alp ob razgledih, ki kličejo po postanku Splošno
  Pohodniška pot Alpe Adria, ki povezuje avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino, jo ubere tudi skozi Triglavski narodni park, iz Gorenjske preko prelaza Vršič na Primorsko. O tem delu poti smo se pogovarjali z oskrbniki Poštarskega doma na Vršiču, ki poudarjajo: »Pot Alpe Adria v Triglavskem narodnem parku poteka skozi osrčje Julijskih Alp. Tu razgledi na poti enostavno kličejo po postanku. Vsak nov korak, ki ga naredimo nam odpira nove rajske razglede na vršace, prepadne stene, jezera, snežišča, brezna, dve veličastni naravni okni in Ajdovsko deklico v ostenju Prisojnika«.
29. 12. 2021, Slepi in slabovidni ter ostali potniki še lažje z mestnim avtobusom po Ljubljani Splošno
  Poleg bele palice je slepim in slabovidnim v veliko pomoč tudi tehnologija. Izpostavimo lahko pametne mobilne telefone, ki jih slepi in slabovidni uporabljajo vsakodnevno za različna opravila. Na voljo je veliko mobilnih aplikacij, ki slepim in slabovidnim pomagajo do večje samostojnosti in neodvisnosti, med njimi tudi mobilna aplikacija BlindBus.
27. 12. 2021, Večnamenski trak PZS z markacijo znova na voljo Splošno
  Večnamenski trak ali bandana Planinske zveze Slovenije s silhueto Jalovca in markacijo ščiti pred vetrom, mrazom in potnimi sragami. Idealen je za v gore, za tek, za na kolo ali smuči - za kamor koli. Znova je na voljo v Planinski trgovini PZS.
23. 12. 2021, % dohodnine za lepše planinske poti Poti
  Pri ohranjanju (gorske narave), razvijanju planinskih vrednost in pri vzdrževanju planinske infrastrukture lahko pomagate tudi VI. V dneh iztekajočega se leta, v dneh, ki jih uokvirjajo darovanja vseh vrst, ne pozabimo na planinstvo. Zakonodaja nam omogoča, da do 1 odstotka odmerjene dohodnine, namenimo različnim namenom. Tudi planinskim društvom. Postanimo njegovi podporniki.
17. 12. 2021, Izšel nov planinski vodnik - Julijske Alpe, Vzhodno od Soče in Pišnice Splošno
  Planinski vodnik Julijske Alpe, Vzhodno od Soče in Pišnice je zraslo iz semena enciklopedičnih planinskih vodnikov Planinske založbe. Roman Tratar in Andraž Poljanec sta iz množice opisanih pristopov na vrhove in poti izluščila 45 najlepših.
16. 12. 2021, Je planinstvo tvoj način življenja? (P)ostani član PZS! Splošno
  Planinska članarina v letu 2022 ostaja enaka in je sestavljena iz prispevka za delovanje društva/kluba, premije članskega zavarovanja, prispevka za delovanje PZS in 1 €, namenjenega Skladu planinskih koč. Zadnjega prispevamo vsi člani, z izjemo otrok (P+) in oseb s posebnimi potrebami (IN). Članarino za leto 2022 bo mogoče poravnati od 15. decembra dalje.
13. 12. 2021, Tina Novak Samec: Z vami smo Brici pripravljeni deliti največ - naše vsakdanje življenje Splošno
  Pohodniška pot Alpe Adria, ki povezuje avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino, jo ubere tudi preko gričev goriških Brd. O tem delu poti smo se pogovarjali s Tino Novak Samec, direktorico Zavoda za turizem, mladino, kulturo in šport Brda, ki poudarja: "Pot Alpe Adria se v Brdih začne v vasici Breg pri Golem Brdu in takoj lahko občutimo lepote neokrnjene narave. Vsak nov korak, ki ga naredimo, nam odpira nove rajske razglede, ki se razprostirajo čez briške griče, vinograde in sadovnjake, vse od Alp pa do Jadranskega morja."
11. 12. 2021, Mednarodni dan gora: Trajnostni planinski turizem | poslanica PZS 2021 Varstvo gorske narave
  Generalna skupščina Združenih narodov je leta 2003 11. december razglasila za mednarodni dan gora in vse od takrat ga obeležujemo po vsem svetu. Planinska zveza Slovenije vsako leto pripravi poslanico ob tem dnevu, tema katerega je letos trajnostni planinski turizem, njen avtor pa je podpredsednik PZS Martin Šolar.
9. 12. 2021, Meja na razvodnici | ponatis priljubljenega planinskega vodnika Splošno
  Le pol leta po izidu je na policah prvi ponatis priljubljenega planinsko-zgodovinskega vodnika Meja na razvodnici. Gre za posebnost med tovrstno literaturo, saj so v njem opisani dostopi do vseh glavnih mejnikov rapalske meje, ki se nahajajo na ozemlju Slovenije. Opise dopolnjujejo zanimive zgodbe iz okolice opisanega mejnika.
7. 12. 2021, V SPM odprli fotografsko razstavo #LjubimGore Planinska kultura
  V Slovenskem planinskem muzeju v Mojstrani so 3. decembra, na ta veseli dan kulture, odprli fotografsko razstavo #LjubimGore. Nagrajene fotografije fotonatečaja PZS, Planinskega vestnika in podjetja Cewe bodo na ogled do 2. februarja 2022. Vabljeni na ogled razstave - v živo ali virtualno!
7. 12. 2021, Snežni plaz | Resne razmere ali niti ne? Preventiva
  Letošnja zima nas je tako kot lani že zgodaj obdarila z velikimi količinami snega in vsi zimski navdušenci s(m)o komaj čakali, da zbrišemo prah iz smuči in sani in se znova zaženemo v bele strmine. Vendar naj nas v gore ne vleče le deviška belina sveže snežne odeje. Kaj pa razmere znotraj nje? Razmere so vedno. Kakšne? Takšne ali drugačne, pa vendarle …
6. 12. 2021, Zgodbe iz Slovenije, podpisane z ljubeznijo - tudi planinske Splošno
  Slovenija je zeleno srce Evrope, z raznoliko in čarobno naravno krajino, bogato kulturno dediščino, običaji ter pripovedkami, ki se spajajo v enovito zgodbo očarljive dežele med Alpami in Jadranskim morjem. Google Arts & Culture in Slovenska turistična organizacija omogočata spletni vpogled v bogato naravno in kulturno dediščino Slovenije, pri projektu je ponosno sodelovala tudi Planinska zveza Slovenije.
6. 12. 2021, Andrej Bandelj: Kras je z neokrnjeno pokrajino, starodavnimi vasmi in širnimi razgledi približek raja Splošno
  Pohodniška pot Alpe Adria, ki povezuje avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino, nabere tudi nekaj očarljivih kraških kilometrov. O tem delu poti smo se pogovarjali s turističnim vodnikom in geografom Andrejem Bandljem, ki poudarja: "Ta pot mi predstavlja imenitno povezavo visokih vrhov osrednjih Alp, izjemno lepih vmesnih dolin, vinorodnih regij in našega skrivnostnega Krasa z Jadranskim morjem."
4. 12. 2021, Najvišja priznanja PZS poklon predanim planinskim prostovoljcem Planinska organizacija
  Planinska zveza Slovenije (PZS) vsako leto z najvišjimi priznanji izrazi spoštovanje prejemnikom za njihovo dolgoletno neutrudno in predano prostovoljno delo v planinstvu. Na svečani podelitvi v Medvodah je 4. decembra podelila svečane listine PZS 10 zaslužnim posameznikom, spominske plakete PZS 15 planincem ob življenjskih jubilejih in tri priznanja vodstva PZS za posebne dosežke.
2. 12. 2021, Planinstvo 4.0 med top 5 projekti na razpisu za digitalno preobrazbo Splošno
  Planinska zveza Slovenije je na razpisu za digitalno preobrazbo nevladnih in prostovoljskih organizacij ter povečanje vključenosti njihovih uporabnikov v informacijsko družbo 2021-2023 pridobila sredstva za projekt Planinstvo 4.0, s katerim želi z nadgradnjo aplikacije maPzs ponuditi odgovore glede spremljanja množičnosti obiska in posredovanja informacij uporabnikom.
Prikazano: 1 - 20 od 1774 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih