petek, 22. oktober 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

21.10.2021 12:16
Tomaž Penko
Test Tomaž
Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

NOVICE  

Splošno

Prikazano: 1 - 20 od 1737 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
19. 10. 2021, Zaključni inkluzijski pohod akcij GOGO, nevrorazlični AMA, Gluhi strežejo in slepih Splošno
  Vabljeni na inkluzijski pohod, 23. oktobra 2021, na Lisco. Akcije Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO) , Skupaj v hribe Nevrorazličini AMA (avtizem, motnja v duševnem razvoju, ADHD) in Slepi in slabovidni planinci se med seboj povezujejo. Na poti nam bodo delali družbo prostovoljci. Vsak v svojem tempu in na svoj način na cilj. Izberete lahko med dvema različnima potema z istim ciljem - Tončkov dom na Lisci, kjer nas pričakujejo prostovoljci akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah.
18. 10. 2021, Srce Kraševcev Trstelj so osvojili tudi z invalidskimi vozički in belimi palicami Splošno
  Do Stjenkove koče na Trstelju, ki se dviga 610 m nad morejm, smo se odpravili iz slikovite kraške vasi Lipa po asfaltirani cesti proti vasi Temnice in zavili proti Renčam ter po 2,2 km v hrib Trstelj. Sledil je del asfaltne ceste, del makadama in še en konec asfaltne ceste tik pod kočo. Vsepovsod so nas spomeniki in plošče opominjali na boj Kraševcev za svobodo in dostojanstvo.
15. 10. 2021, S prijatelji z odločnim korakom na vrh Donačke gore, Socerba in Tinjana Splošno
  Kako je lep občutek, ko se s prijatelji odpraviš v naravo, na travnike in v gozdove, med korenine in čez skale, z odločnim korakom na vrh! Po dokaj zatišnem septembru smo končno dočakali oktober, ki nam prinaša spet več možnosti za druženje in užitke v hribih s slepimi in slabovidnimi prijatelji, nekaj pa tudi za druženje s pohodniki iz drugih skupin invalidov. Torej želimo si, da bo oktober bolj radodaren z lepim vremenom, da zberemo še nekaj žigov in nepozabnih doživetij.
11. 10. 2021, Štajerski Triglav, lepi trenutki s prve označene planinske poti v Sloveniji in vreče kostanja Splošno
  Jutro se je prebujalo in sonce je ravno vzšlo, ko je ekipa planink in planincev vstopala na avtobus v Ljubljani. Nekateri pa so zasedli sedeže že v Domžalah. Tokratnemu pohodu so se pridružili AMA Nevrorazlični, Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti, na Rudijevem domu pa so se na naš prihod pripravljali člani in članice iz akcije Gluhi strežejo v planinskih kočah. Pridružili so se nam tudi številni prostovoljci in prostovoljke.
7. 10. 2021, Srečanje evropopotnikov v SPM | vabilo Splošno
  Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji (KEUPS) in Slovenski planinski muzej vabita ob svetovnem dnevu hoje in Evrorandu 2021 na srečanje evropopotnikov, ki bo v petek, 15. oktobra 2021, ob 18. uri v Slovenskem planinskem muzeju. Moto druženja je moto Evroranda 2021: prijateljstvo.
5. 10. 2021, Usposabljanje strokovnega kadra za delo z invalidi v planinstvu na Uštah Splošno
  Tridnevno usposabljanje planinstvo za invalide/OPP je namenjeno vsem, ki jih delo z invalidi/OPP zanima in veseli. Program bo usmerjal pri začetnih korakih s planinci invalidi/OPP. Za tiste, ki že delajo z invalidi/OPP pa nudi nadgradnjo izkušenj in izmenjavo dobrih praks. Dva dneva sta namenja teoriji, tretji dan pa praktičnemu pohodu. Usposabljanje bo potekalo v planinskem domu na Uštah nad Moravčami, 5.-7. novembra 2021 in obsega 34 pedagoških ur.
4. 10. 2021, DELO v KOČAH | kuhar na Veliki planini Koče
  V podjetju Velika planina, d.o.o. v mlad kolektiv vabimo novega sodelavca za delovno mesto Kuhar oskrbnik (m/ž) za zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo 3 mesecev. Delo poteka v gostinskem obratu družbe Velika planina, d.o.o., gostilni Zeleni rob.
1. 10. 2021, Na 16. seji UO PZS potrjeni datumi glavnih dogodkov PZS v 2022 Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 16. seji v mandatnem obdobju 2018–2022 sestal 30. septembra 2021 prek zooma. Med drugim se je posvetil aktualni članarini PZS, glavnim dogodkom PZS v prihodnjem letu, finančnemu poslovanju in športnoplezalnim izzivom.
28. 9. 2021, Skupaj v hribe z inkluzijo in vseživljenjskim učenjem na Boč Splošno
  Skupaj v hribe smo se podali na Boč. Topla sončna nedelja, 26. septembra 2021, je združila pohodnike iz vseh vetrov. Odbor planinstvo za invalide/OPP je povezal v inkluzijo štiri akcije: Gibalno ovirani gore osvajajo, Nevrorazlični - AMA, Slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti in Gluhi strežejo v planinskih kočah. Inkluzijskega pohoda so se udeležili tudi udeleženci tridnevnega usposabljanja planinstvo za invalide/OPP, ki je potekalo na Boču.
27. 9. 2021, S soncem obsijan Boč v barvah inkluzije in dobre volje Splošno
  Zadnjo septembrsko nedeljo se je druščina slepih in slabovidnih planincev pridružila akcijam Skupaj v hribe, ki so jo pod okriljem Planinstva za invalide/OPP pripravile delovne skupine nevrorazlični AMA, Gibalno ovirani gore osvajajo (GOGO), slepi in slabovidni planinci po Slovenski planinski poti in Gluhi strežejo v planinskih kočah Naš tokratni osvojeni hrib je bil 978 m visoki Boč, ki mu Štajerci radi rečejo kar štajerski Triglav. Tukaj raste tudi zaščitena velikonočnica, ki so ji postavili tudi kip. Ob 9. uri smo se zbrali na planinskem parkirišču Zgornjih Poljčan in že takoj je bilo čutiti prijetno razpoloženje. Ob uvodnem pozdravu našega Jurčka in predsednika PD Poljčan smo se razdelili v dve skupini.
25. 9. 2021, TEDEN ŠPORTA| 30 % popust za večfunkcijski naglavni trak PZS Splošno
  Večnamenski trak ali bandana PZS ščiti pred vetrom, mrazom in sragami potu. ;)
19. 9. 2021, Slepi in slabovidni otroci na plezalni steni Splošno
  Pod okriljem odbora Planinstvo za invalide in osebe s posebnimi potrebami (Pin/OPP), se je 12. maja letos, začel pilotni projekt Slepi in slabovidni otroci na plezalni steni. Projekt vodita Natalija Gros, športna plezalka, ki je kot tekmovalka osvojila več laskavih naslovov na evropskih in svetovnih prvenstvih in in Jurij Ravnik, selektor paraplezalne reprezentance Slovenije in član odbora Pin/OPP.
17. 9. 2021, K uspehu koče pripomoreta okusna hrana in dober odnos do planincev Koče
  Predstavniki Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net so zmagovalnima planinskima kočama akcije naj planinska koča predali plaketi in oskrbnikoma ter predsednikoma društev čestitali za odlično opravljeno delo.
15. 9. 2021, Odpoved akcije Gluhi strežejo na Krnskih jezerih Splošno
  Zaradi slabe vremenske napovedi za konec tedna posebej v visokogorju je akcija Gluhi strežejo v planinskih kočah na Krnskih jezerih odpovedana.
13. 9. 2021, 250 kolesarjev prekolesarilo Slovenijo Turno kolesarstvo
  Krasen konec tedna je ponudil odlično priložnost za nabiranje kondicije in premagovanje novih izzivov. Migimigi izziv Prekolesarimo Slovensko turnokolesarsko pot (STKP) v enem dnevu je na 41 etapah skupaj prevozilo 250 kolesarjev. Tudi letošnji, že tretji dogodek, ki je nastal v sodelovanju Komisije za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije (KTK PZS) in zavarovalnice Generali, je bil namenjen usposabljanju kolesarjev o pravilnem turnem kolesarstvu. Večina udeležencev je potrdila, da bo naslednje leto izziv ponovila.
13. 9. 2021, Slepi in slabovidni čez Blejsko kočo na Rudno polje Splošno
  Slepi in slabovidni planinci, ki opravljajo Slovensko planinsko pot so telesno pripravljenost vzdrževali na Pokljuki. Pot smo začeli nekoliko bolj zgodaj, da smo do poldneva ujeli ogled Športnega centra Triglav in osvojili Blejsko kočo na Lipanci. V skupini, ki je svoj pohod pričela ob 8. uri sta zbrane pozdravila predstavnika PD Bled ter nam predstavila območje, skozi katerega smo se kmalu zatem pričeli vzpenjati. Prostovoljci so skrbno peljali slepe in slabovidne po razgibanem terenu, nekateri pari že uigran team, drugi pa prvič v vlogi spremljevalca.
10. 9. 2021, Spominska plošča Alojzija Knafelca bo obnovljena Splošno
  V preteklem tednu so strokovni delavci Restavratorskega centra ZVKD Slovenije zaradi dotrajanosti odstranili spominsko ploščo, ki je bila postavljena v bližini koče pri Triglavskih jezerih.
9. 9. 2021, Deset medalj z mladinskega svetovnega prvenstva Športno plezanje
  Sara Čopar, Lucija Tarkuš, Timotej Romšak in Liza Novak so na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju v Rusiji znova posegli po najvišji mestih in domov prinesli kar deset medalj. »Četudi so že na prejšnjih tekmovanjih pokazali, da so v dobri formi, medalje niso bile same po sebi umevne. Vzdušje v ekipi je izredno dobro, tekmovalci se spodbujajo med sabo, tako da smo res neizmerno veseli vsake medalje,« je povzel selektor mladinske reprezentance Anže Štremfelj.
9. 9. 2021, DELOVNE ZAPORE CEST| Pokljuka, Velika planina, Vrata Splošno
  Med septembrom in koncem novembra se bodo na treh pomembnih gorskih cestah odvijala večja vzdrževalna dela. Na Pokljuki bo potekala obnova voziščne konstrukcije, na cesti v dolino Vrata in na Veliko planino pa bodo potekala vzdrževalna dela skupaj z asfaltiranjem vozišča.
9. 9. 2021, SPOZNAJTE GORE | Planinski koledar 2022 Planinska kultura
  13 čudovitih barvnih fotografij s posebej označenimi vrhovi! Za nove ideje, nove ture in nova krasna gorska doživetja.
Prikazano: 1 - 20 od 1737 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih