sreda, 17. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Društva

Prikazano: 1 - 20 od 1758 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
16. 7. 2024, Janez Skok: Alpinistični rock' n' roll v 80-ih, založba Sidarta in vseživljensko plezanje #podcast Alpinizem
  Z nami V steni, legendarni alpinist in založnik, Janez Skok.
8. 7. 2024, Obnovljena spominska plošča ponesrečenim planincem v Vratih Društva
  PD Dovje-Mojstrana je v okviru uspešnega sodelovanja z restavratorskim centrom Zavoda za varstvo kulturne dediščine (ZVKD) Slovenije poskrbelo za obnovo spominske plošče, posvečene ponesrečenim alpinistom in planincem v ostenjih Triglava, Stenarja, Rokavov in Škrlatice. V petek, 5. julija, so sodelavci ZVKD obnovljeno ploščo ponovno namestili na staro mesto.
3. 7. 2024, Neustavljiva volja: Pohod Jožka Gregorca in Marjana Bogataja po Slovenski planinski poti #podcast Splošno
  V tokratni epizodi podcasta V steni naveza dveh izjemnih planincev, ki na eni strani dokazujeta, da je z voljo, notranjo močjo in zaupanjem, po drugi strani pa s požrtvovalnostjo, vero in upanjem mogoče »premikati gore«. Z nami V steni, iskrena in nasmejana, Jožko Gregorc in Marjan Bogataj.
2. 7. 2024, Razpis za poslovno sodelovanje PD Jesenice | pomočnik gospodarju, oskrbnikom in najemnikom koč Koče
  Planinsko društvo Jesenice je društvo, ki praznuje letos že 100 let obstoja. Ima okrog 400 članov, ki se združujejo v različnih odsekih: alpinistični, mladinski, športno plezalni, vodniški, odsek markacistov in gospodarski odsek. V lasti ima 5 planinskih koč, ki so oddane v najem oziroma oskrbo. Te koče so Koča pri izviru Soče, Zavetišče pod Špičkom, Tičarjev dom in Erjavčeva koča na Vršiču in Koča na Golici. Poleg tega ima še dve koči zaprtega tipa in 4 bivake. Člani skrbijo tudi za številne poti in nekaj plezališč.
26. 6. 2024, Razpis najvišjih priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2024 Planinska organizacija
  Priznanja PZS se podeljujejo za razvoj množičnega planinstva, življenjsko in dolgoletno aktivno delo, zasluge pri širjenju planinske ideje, izjemne dosežke, ki dvigajo ugled slovenskega planinstva doma in v tujini, delo in dejanja, ki krepijo planinsko organizacijo predvsem na področju dela z mladimi, vzgoje in izobraževanja, večje varnosti v gorah, raziskovalno delo, izjemne športne dosežke, delo z osebami s posebnimi potrebami in delo v ostalih nevladnih organizacijah povezanih s planinstvom.
19. 6. 2024, Praznovanje 120-letnice delovanja SPD Trst: množično in slovesno Društva
  Letos poteka 120 let, ko so na ustanovnem občnem zboru, 7. maja 1904, tržaški rodoljubi ustanovili podružnico Slovenskega planinskega društva s sedežem v Trstu. Takrat sta v Trstu že obstajali italijansko in avstrijsko društvo Alpina delle Giulie in Deutscher und Österreichischer Alpenverein.
18. 6. 2024, Janez Toni: Mentorstvo na ferajnu, altruizem, povezanost s plezanjem in gorami ter nevarnosti v gorah #podcast Alpinizem
  Z nami V steni multiaktivni in super energični, Janez Toni, alpinistični inštruktor in član GRS Ljubljana. V tokratni epizodi sta se Miha in Janez dotaknila njegove povezanosti z gorami in pomena mentoriranja mladih alpinistk in alpinistov. Govorila sta o splošnih nevarnosti v gorah in pa o aktualnih nevarnostih ob začetku poletne planinske in alpinistične sezone v visokogorju.
15. 6. 2024, Množica planincev s srcem za Črno na Koroškem Planinska organizacija
  Kdor dela s srcem, ga pot prej ali slej pripelje v Črno na Koroškem, je bilo vodilo okrog tisoč planincev iz vse Slovenije in še čez mejo, ko so se 15. junija zbrali na dnevu slovenskih planincev in tako tudi simbolno podprli domačine in turizem v krajih, ki so jih lanske poplave najbolj prizadele. Celodnevni planinski utrip so poleg druženja zaznamovali planinski pohodi, plezanje ferat, turnokolesarski izlet, plezanje na plezalnem stolpu, prikaz dela markacistov in gorskih reševalcev in druga doživetja za mlade planince, družine in odrasle. Na Koroškem so razglasili tudi naj planinsko pot 2024, ki je postala Koželjeva pot ob Kamniški Bistrici, sredstva za obnovo bo dobila tudi pot od jame Topla do Male Pece na Koroškem.
14. 6. 2024, Upravni odbor PZS na 11. seji v Domu na Smrekovcu Planinska organizacija
  Upravni odbor Planinske zveze Slovenije (UO PZS) se je na 11. seji v mandatnem obdobju 2022–2026 sestal 14. junija 2024 v Domu na Smrekovcu, dan pred dnem slovenskih planincev v Črni na Koroškem. Med drugim je potrdil rebalans proračuna PZS za leto 2024 in sprejel datume dveh osrednjih prireditev PZS v letu 2025.
13. 6. 2024, Dan slovenskih planincev 2024 v Črni na Koroškem Splošno
  Celodnevno planinsko dogajanje v Črni na Koroškem, doživetja za mlade planince, družine in odrasle, vodeni planinski in turnokolesarski izleti, plezanje ferat in športno plezanje, zip-line, predstavitev gorskega reševanja, osrednja prireditev s sprevodom praporščakov in še več je dobrih razlogov, da se nam v soboto, 15. junija 2024, pridružite v Črni na Koroškem. Prisrčno vabljeni!
10. 6. 2024, PD Idrija | Privilegij je biti del 120-letne zgodovine Društva
  Planinsko društvo Idrija letos obeležuje 120 let delovanja. Vrhunec praznovanja častitljive obletnice se je odvil v soboto, 8. junija, pri Koči na Hleviški planini. Slavnostni nagovori, kratek kulturni program, ki so ga popestrile pevke Vokalne skupine Čekovniška tkleta, in pozdravi predstavnikov sosednjih društev so bili stkani okrog pohval članom PD Idrija za njihovo prostovoljno delo, vztrajnost in kljubovanje številnim izzivom, s katerimi se soočajo, tako kot praktično vsa planinska društva po državi.
7. 6. 2024, Dokumentarni film Zgodovina planinstva v zahodnem delu Šaleške doline Društva
  Prvi prikaz dokumentarnega filma po aprilski premieri v Šoštanju, bo v ponedeljek, 10. junija 2024, ob 18:30 v sejni sobi Planinske zveze Slovenije (Ob železnici 30a, Ljubljana). Vljudno vabljeni, vstop je prost.
7. 6. 2024, Izzivi planinskih društev danes: podmladek in iskanje oskrbnikov Društva
  Planinska zveza Slovenije je ena največjih prostovoljskih organizacij pri nas; sestavlja jo 298 planinskih društev. Med najstarejšimi sta planinski društvi Idrija in Cerkno, ki letos praznujeta 120 let delovanja.
29. 5. 2024, Začenja se jubilejna deseta sezona akcije Naj planinska koča Koče
  Siol.net in Planinska zveza Slovenije danes začenjata jubilejno deseto sezono akcije Naj planinska koča. V njej letos sodeluje 147 slovenskih planinskih koč, od tega 27 visokogorskih in 120 planinskih koč na nižje ležečih predelih. Glasovanje, v katerem ljubitelji hribov in gora izbirajo svojo najljubšo planinsko kočo, poteka na spletnem mediju Siol.net in bo trajalo do 11. septembra.
24. 5. 2024, Poziv za zbiranje predlogov za spremembe statuta PZS 2024 Planinska organizacija
  Statut Planinske zveze Slovenije je temeljni akt organizacije. Temeljita prenova je bila sprejeta leta 2012. Od takrat se je v manjšem delu dopolnil in spremenil leta 2016, 2018 in 2020. Predsedstvo PZS je zbralo pobude in ideje, ki so se v zadnjem obdobju zaznale in jih zbralo v nabor vsebinskih izhodišč za spremembo statuta.
11. 5. 2024, Začeli so se Tedni vseživljenjskega učenja Splošno
  Tedni vseživljenjskega učenja, ki ga na nacionalni ravni koordinira Andragoški center Slovenije (ACS), osrednji zavod za izobraževanje odraslih, letos potekajo med 10. majem in 16. junijem 2024 po vsej Sloveniji. Med tematskimi koordinatorji TVU je tudi Planinska zveza Slovenije, ki s svojimi društvi pripravlja različna planinska in športna doživetja v naravi (pohodi, športnoplezalni dnevi, gorniška izobraževanja).
10. 5. 2024, Vili Guček: Čarobnost plezanja in glasbe, kreativni proces nastajanja novih smeri in plezanje kot način življenja #podcast Alpinizem
  Z nami V steni tokrat živa plezalna legenda, veliki, fenomenalni Vili Guček.
7. 5. 2024, Koraki v nov čas | 120 let Slovenskega planinskega društva Trst Društva
  Ob visoki obletnici Slovenskega planinskega društva Trst se ponosno oziramo na prehojeno pot društva, v letih pred koncem prve svetovne vojne imenovanega Tržaška podružnica Slovenskega planinskega društva (SPD). Splošna usmeritev podružnic, "povrniti domačemu planinskemu svetu slovensko lice", je bila na Tržaškem zahtevnejša kot drugod. Zgodovinsko pot Tržaške podružnice, ki je bila ustanovljene 7. maja 1904, so spremljali najprej neprijazni vetrovi sekcije Nemško-avstrijskega (DÖAV) in Italijanskega planinskega društva (Società Alpina delle Giulie, SAG), po koncu prve svetovne morije pa se jim je pridružilo še za Slovence uničujoče obdobje fašizma.
2. 5. 2024, Kaj moramo vedeti o turnem kolesarjenju? Turno kolesarstvo
  Turno kolesarstvo je oblika gorskega kolesarstva, ki nima tekmovalnih ciljev. Kolesar uživa tako pri vzponu kot pri spustu, njegov cilj je doživetje v naravi.
23. 4. 2024, Andreja Jagodic: Šport kot način življenja, tiha ženska moč in kolesarska avantura na Kilimanjaru #podcast Turno kolesarstvo
  V steni tokrat z nami energična in vzdržljiva, nasmejana in odločna alpinistka, turna kolesarka in gorska reševalka Andreja Jagodic.
Prikazano: 1 - 20 od 1758 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih