četrtek, 25. april 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE  

Poti

Prikazano: 1 - 20 od 776 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
25. 4. 2024, Glasovanje za naj planinsko pot 2024 je odprto Poti
  Ljubitelji gora lahko na portalu Vse bo v redu glasujejo za naj planinsko pot 2024. Tokrat lahko svoj glas namenijo eni od šestih planinskih poti, ki so zaradi lanskoletnih katastrofalnih poplav in neurij, ki so močno prizadeli Slovenijo, poškodovane in potrebne obnove. Pot, ki bo prejela največ glasov, bo obnovljena s pomočjo markacistov in sredstev Zavarovalnice Triglav, ki v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije (PZS) s to akcijo ozavešča tudi o pomenu dela markacistov. Glasujete lahko vse do 14. junija!
23. 4. 2024, ZAPRTA POT | Leše - Planina Osredek Poti
  Planinsko društvo Komenda obvešča, da je planinska pot med Lešami in planino Osredek ZAPRTA zaradi zemeljskega plazu!
17. 4. 2024, Zbor markacistov 2024 | Prostovoljstvo ostaja temelj, ki nas povezuje in na katerega smo lahko ponosni Poti
  15. marca 2024 se je v prostorih Ekonomske fakultete v Ljubljani na rednem zboru Komisije za planinske poti PZS zbralo 65 načelnikov markacijskih odsekov planinskih društev.
12. 3. 2024, ZAPRTA POT | Hudi graben - Andrejev dom na Slemenu Poti
  Planinsko društvo Šoštanj obvešča o zapori planinske poti med Hudim grabnom in Andrejevim domom na Slemenu.
1. 3. 2024, Sečnja in spravilo dreves v bližini Slovenske planinske poti v Radvanju pri Mariboru Poti
  Družba Slovenski državni gozdovi, d.o.o. (SiDG) obvešča javnost, da je na območju Radvanja 29. 2. 2024 začela s sečnjo in spravilom dreves. Dela bodo predvidoma zaključena do 31. 3. 2024, v primeru neugodnih vremenskih razmer pa se lahko nekoliko podaljšajo. Izvajanje del bo potekalo od ponedeljka do petka med 7.00 in 16.00.
29. 2. 2024, ZAPRTA POT | planinska pot in odsek STKP Zatolmin - Javorca Poti
  Zaradi podora je do nadaljnjega zaprta gozdna cesta med vasjo Zatolmin in planino Srednjica oz. Javorco.
15. 2. 2024, Zbor markacistov 2024 | sklic Poti
  Komisija za planinske poti Planinske zveze Slovenije na podlagi 23. člena Pravilnika Komisije za planinske poti sklicuje redni zbor markacistov.
13. 2. 2024, Povabilo k sodelovanju v interventnih skupinah markacistov Poti
  Z organizacijo interventnih skupin se zasleduje cilj hitre odzivnosti pri urejanju posameznih poti, boljša urejenost in označenost poti ter pomoč na območjih, kjer skrbniki planinskih poti zaradi različnih razlogov ne zmorejo ustrezno vzdrževati planinskih poti.
7. 2. 2024, Sofinanciranje vzdrževanja in označevanja planinskih poti 2023 – zaključno poročilo Poti
  Planinska društva skrbniki planinskih poti so bila v letu 2023 upravičena do povračila dela stroškov za vzdrževanje in označevanje planinskih poti v sorazmernem deležu glede na pogodbo podpisano z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport.
2. 2. 2024, Vertikala | predstavitev vodnika po planinski poti SPD Trst v Ljubljani Poti
  Planinska pot Slovenskega planinskega društva Trst "Vertikala", dolga 384 km, je bila zamišljena in urejena pred več kot petdesetimi leti, lani pa so izdali prenovljen vodnik. Vizionarska ideja zamejskih Slovencev vodi popotnika k odkrivanju in spoznavanju krajev, tradicij, kulture in območja, kjer živijo Slovenci na zahodni meji. Z avtorjema vodnika Jasmin Rudež in Maksimiljanom Kraljem ter predsednico SPD Trst Marinko Pertot se bo v torek, 6. februarja, ob 18. uri v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani pogovarjala Zdenka Mihelič. Toplo vabljeni!
31. 1. 2024, Kaj nam je prinesel projekt Planinstvo 4.0? Poti
  V zadnjih letih v gorskem svetu zaznavamo številne izzive z vidika trajnostnega upravljanja tega prostora - vse od prometne preobremenjenosti in onesnaževanja, do odlaganja odpadkov, oteženega izvajanja varstva naravne in kulturne dediščine, naravnih nesreč, porasta nesreč v gorah in številne poškodbe planinskih poti in ostale planinske infrastrukture.
26. 1. 2024, Izzivi turizma na področju varnosti v gorah | posvet in delavnice Preventiva
  Planinska zveza Slovenije, Slovenska turistična organizacija in Slovenia Outdoor v okviru sejma Alpe-Adria organizirajo posvet in delavnice o izzivih turizma na področju varnosti v gorah - v četrtek, 1. februarja 2024, v dvorani Urška 1 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Posvet Odgovorno v gore: okrepljeno partnerstvo za izboljšanje varnosti v slovenskih gorah bo ob 10.30, sledijo delavnice o gorniških nesrečah in preventivi, planinski infrastrukturi, uporabi aplikacij in vodenju v gorah.
9. 1. 2024, ZAPORA POTI | planinska pot Blatni dol - Planina nad Vrhniko Poti
  Planinsko društvo Vrhnika obvešča, da je planinska pot med Blatnim dolom in Planino nad Vrhniko ponovno odprta in prehodna.
5. 1. 2024, Razpis usposabljanj za markaciste v letu 2024 Poti
  Komisija za planinske poti PZS razpisu v letu 2024 7 obnovitvenih usposabljanj, 5 tečajev za markaciste kategorije A (osnovni tečaj), tečaj za markaciste kategorije B in tečaj za markaciste kategorije C. Vabljeni k udeležbi in k nadaljevanju hvalevrednega poslanstva skrbi za planinske poti.
20. 12. 2023, 1 % dohodnine za lepše planinske poti Poti
  Pri ohranjanju (gorske narave), razvijanju planinskih vrednot in pri vzdrževanju planinske infrastrukture lahko pomagate tudi VI. V dneh iztekajočega se leta, v dneh, ki jih uokvirjajo darovanja vseh vrst, ne pozabimo na planinstvo. Zakonodaja nam omogoča, da do 1 odstotka odmerjene dohodnine namenimo planinstvu! Zbrana sredstva bomo namenili vzdrževanju in obnovi planinskih poti!
19. 12. 2023, V 70 letih Slovenske planinske poti prodanih več kot 40 tisoč izvodov vodnika po njej Splošno
  Kaj imajo skupnega Slovenska planinska pot, prvi vzpon na Everest, predsednik Planinske zveze Slovenije, Rdeča kapica, Vlado Kreslin in cockta? Legendarno letnico 1953. Slovenska planinska pot (SPP) je ob koncu praznovanja letošnje 70. obletnice dobila posodobljen častni znak in nov planinski vodnik izpod uveljavljenega peresa Gorazda Goriška, Mojce Stritar Kučuk in Andraža Poljanca, znova v eni knjigi in z novo povezavo s spletno aplikacijo maPZS. Pri Planinski založbi je to že 14. izdaja vodnika po SPP, do zdaj pa je bilo prodanih že več kot 40.000 izvodov vodnika po najbolj priljubljeni vezni poti v Sloveniji. Celotno pot je prehodilo enajst tisoč planincev, o njeni priljubljenosti pa priča tudi podatek, da je bilo prodanih več kot 200 tisoč Dnevnikov SPP.
18. 12. 2023, ZAPORA POTI | odsek Šembije-Dol na poti proti Kozleku Poti
  Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica obvešča o odseka planinske poti med Šembijami in Dolom, ki vodi proti Kozleku.
15. 12. 2023, Pot Vojnik-Rigelj očiščena in odprta Poti
  Planinsko društvo Vojnik obvešča, da je planinska pot, ki vodi iz Vojnika na Rigelj očiščena in ponovno odprta.
28. 11. 2023, ZAPORA POTI | čez Doli na Slivnico Poti
  Planinska pot "čez Doli", ki vodi iz Grahovega proti ruševinam cerkvice Sv. Miklavža in naprej na Slivnico je ponovno odprta in normalno prehodna.
24. 11. 2023, Ureditev planinske poti na odseku Jezerce-Studorski preval za dobro narave Poti
  Planinsko društvo Srednja vas v Bohinju je kot skrbnik poti v poletnem času 2023 uredilo planinsko pot na odseku Jezerce-Studorski preval. Odsek poti se nahaja v neposredni bližini mirnega območja za belko znotraj Triglavskega narodnega parka. Ureditev poti predstavlja pomemben doprinos za mirno območje in usmerjanje obiskovalcev na hojo po planinskih poteh in ne izven poti oz. po bližnjicah. Aktivnost je bila izvedena v okviru projekta VrH Julijcev.
Prikazano: 1 - 20 od 776 zapisov
Stran  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >   >> 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami


Išči med

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
NAJBOLJ BRANE NOVICE
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih