sreda, 24. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

RSS KANALI PLANINSKE ZVEZE SLOVENIJE


Kaj je RSS?


RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero si lahko samodejno obveščen o temah, ki te zanimajo. Ni ti treba na spletno stran, da bi videl, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabiš RSS, ki te na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

Kako lahko uporabljamo RSS?

Na splošno potrebuješ samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov. Po odločitvi za RSS-odjemalca se moraš odločiti, katere RSS-kanale želiš pregledovati.

Kako dobim odjemalca za RSS?

Na spletu je veliko odjemalcev za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da boš moral to upoštevati pri svoji izbiri. Če uporabljaš Windowse in želiš zastonjskega odjemalca, ti priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa Feedreader. Najnovejša Mozilla Firefox podpira branje RSS-kanalov v obliki "Live Bookmarks". RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea.

Nastavitev RSS-kanalov za različne programe


RSS-Bandit
Download: v oknu, ki se ti odpre, izberi Download, nato izberi RSS Bandit at Sourceforge.net, na novo odprti strani pa samo izbereš prvo povezavo RssBandit1.3.0.42installer.zip pod naslovom rssbandit.
Nastavitev: uporabi funkcijo Locate Feed (Ctrl+S) in v oknu, ki se ti odpre, izberi zavihek Locate this Url, vanj vpiši www.pzs.si/rss in klikni gumb Find Feeds. Potrebno je le še izbrati želene kanale in klikniti gumb Subscribe in potrditi izbiro z OK.

Feedreader
Download: v oknu, ki se ti odpre, izberi Download Feedreader, nato izberi Download from Fileforum, na novo odprti strani pa samo izberi Download Now.
Nastavitev: kliki ikono New Feed levo zgoraj, v vnosno okno pa prilepi (Paste) bližnjico do kanala, ki si jo skopiraš s strani www.pzs.si/rss (Copy Shortcut). Nato je potrebno vpisati še ime kanala. Postopek ponovi za vse želene kanale.

Mozilla Firefox
Download: v oknu, ki se ti odpre, izberi Download Firefox - Free.
Nastavitev: s klikom na posamezno povezavo desno v spisku kanalov, ki so ti na voljo, se ti odpre novo okno, v katerem si nastaviš poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovi za vse želene kanale.

Mozilla Thunderbird
Download: v oknu, ki se ti odpre, izberi Free Download.
Nastavitev: z desnim miškinim gumbom klikni na mapo News & Blogs (lahko si ustvariš tudi novo mapo) in izbereš Manage Subscriptions. Klikneš na Add in v polje Feed URL prilepi (Paste) bližnjico kanala, ki si jo skopiral iz strani www.pzs.si/rss (Copy Shortcut). Postopek ponoviš za vse želene kanale, na koncu pa klikneš OK. Nastavljeni kanali se nahajajo v mapi, za katero si delal nastavitve.

Internet Explorer
Download: v oknu, ki se ti odpre, v meniju Select your operating system izberi tvoj operacijski sistem in pritisnite go.
Nastavitev: Ko izbereš želen kanal, se ti odpre novo okno, v katerem izbereš Subscribe to this feed, si nastaviš poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponoviš za vse želene kanale.

Google Chrome
V brskalniku Chrome odpri stran z dodatkom RSS Subscription Extension: v oknu, ki se ti odpre, izberite "Add to Chrome" in namestite dodatek.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
IZBERI KANAL
 Novice
Splošno
Mladi
Koče
Poti
Varstvo gorske narave
Vodništvo
Alpinizem
Športno plezanje
Gorski športi
Turno kolesarstvo
Preventiva
Planinska kultura
Društva
Planinska organizacija
Mladi alpinisti
Reklamno sporočilo
Slovenija planinari
Gorniške vasi
 Dogodki in aktivnosti
 Spletna trgovina
 Obvestila o stanju poti
 Komentarji
 Sporočila za medije
 Ankete
 Dokumenti CAA
 Obvestila PZS
 E-novice PZS
 Fotogalerije
 Video posnetki
 Forum
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih