nedelja, 21. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

OBVESTILA O STANJU POTI  

petek, 14. julij 2023, ob 8.30 uri, ogledov: 4492

NEURJE IN PLANINSKE POTI| Na Koroškem poškodovanih več poti

Poti | 
Komisija za planinske poti | 
Planinsko društvo Lovrenc na Pohorju | 
Objavil(a): Matej Ogorevc
Po nedavnih silovitih neurjih je v koroških in pohorskih gozdovih nastalo ogromno škode. Številna podrta drevesa, narasli hudourniki in nanosi materiala so poškodovali ali pa vsaj otežili prehod na marsikateri planinski poti.

Obsežna neurja so na širšem Koroškem povzročila številne vetrolome. Koroški markacisti območje že pregledujejo. O morebitnih ostalih zaprtjih bomo poročali na tem spletnem mestu.

Trenutno STANJE planinskih poti na Koroškem in na območju Pohorja:
klicaj_h_200_pxSPLOŠNO OBVESTILO
Na območjih, ki so jih prizadela nedavna močna neurja, je prišlo do številnih vetrolomov in posameznih podrtih dreves. Na vrhovih dreves je lahko obešenih več večjih odlomljenih vej ali celo obviselih dreves, ki lahko kadar koli, tudi ob najmanjšem vetru padejo na tla. Poti v sredogoju in visokogorju so lahko poškodovane tudi zaradi delovanja hudornikov in nanosov grušča in drugega materiala. Svetujemo določeno mero previdnosti pri hoji po planinskih poteh.


OBVEŠČANJE O POŠKODOVANIH POTEH
V primeru, da opazite kakršne koli poškodbe ali nevarnosti na planinskih poteh, nas o tem lahko obvestite na elektronski naslov poskodbe.poti@pzs.si. Navedite, na kateri poti ste opazili poškodbe ali pomanjkljivosti in jih na kratko opišite. V kolikor je možno, prosimo, priložite fotografijo.

mapzs_gumb_500x156Poročanje o poškodovanih poteh je možno tudi preko aplikacije maPZS.
OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO: Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.

Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med obvestili


Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih