torek, 12. december 2017
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

02.11.2017 14:02
IVA ŠIBAV
POHVALA
Forum
Zadnji komentarji
02.12.2017 17:34
Anze Mravlja
Dom na Komni
Vsi komentarji

SPLETNA TRGOVINA - IZDELKI V AKCIJI 


V AKCIJI55 krat Karavanke
  28,0011,20 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Karavanke so tretje po rangu slovensko gorovje, za Julijci in Grintovci - če gledamo na višino in »alpinistično ponudbo«. Po dolžini so prve: njihova slemena z najvišjim vrhom Stolom, 2236 m, se vlečejo 120 km daleč od Trbiža do Slovenj Gradca.

Vodnik 55 krat Karavanke je izbirni vodnik, privošči si 55 hlastnih ciljev.
 
V AKCIJIFranc Kocbek - Aljaž Savinjskih Alp
  25,3010,12 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Knjiga zgovorno priča o Francu Kocbeku, njegovem času in kraju delovanja. Poleg bogatih zapisov povečuje vrednost dela še slikovno in drugo gradivo konca 19. in začetka 20. stoletja v Savinjski dolini. Dodane so tudi ilustracije planinskih rož s poimenovanji. Knjiga je čudovit odsev z verodostojnimi dokazi o življenju v času Kocbeka, ne samo v gorah ampak v celotni slovenski družbi.
 
V AKCIJIIVERÍ Z GRINTOVCEV
  18,367,34 EUR Dodaj v košarico
–60 %
V knjigi, ki jo je avtor Vlasto Kopač bogato opremil s svojimi izrednimi ilustracijami, nam radoživo pripoveduje zgodbe o nekdanjih časih in ljudeh na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. S svojim raziskovanjem arhitekturnega, etnografskega, zgodovinskega in jezikovnega izročila nam je ohranil neprecenljive dragocenosti. Umetnine, ki jih je ustvarjal »iz čistega veselja«, pa v svoji popolni ubranosti z dušo slovenske pokrajine ostajajo v zakladnici naše kulture.
 
RAZPRODANOV AKCIJIKako na Triglav
  6,302,52 EUR  
–60 %
Triglav in gore v njegovi soseski so dosegljivi v vseh letnih časih. Seveda je razlika med letno in zimsko turo velikanska, zato je prav, da se temu primerno pripravimo. Načrtovanje vzpona je pomembna zadeva, ki jo moramo opraviti odgovorno in vestno. V knjižici Kako na Triglav boste našli podatke kako se pripravimo na vzpon, nekaj praktičnih nasvetov, kakšno opremo, oblačilo potrebujemo ...
 
V AKCIJILjubljana in okolica - 1 : 50.000
  8,103,24 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Planinski zemljevid Ljubljana in okolica - 1 : 50 000 zajema območje, ki za klasične planinske izlete morda ni zanimivo, je pa zato toliko bolj priljubljeno pri prebivalcih prestolnice in okoliških večjih (in manjših) naselij, ki jim planinske poti na okoliške vrhove predstavlja možnost krajših rekreacijskih sprehodov in daljših pohodov po vrhovih nižjih nadmorskih višin.
 
V AKCIJINevarnosti v gorah (P. Schubert)
  32,5013,00 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Knjiga svari planince pred vsem slabim, kar se jim lahko pripeti v gorah, naših ali tujih. Opisani in s 300 odličnimi slikami ponazorjeni so dogodki, ugotovljeni vzroki nesreč in posledice, dodanih je nekaj sodnih epilogov. Gre za nauk, ki ga vsebina ponuja bralcu, kjerkoli živi. Naši planinci hodijo, plezajo, smučajo na gorah vsega sveta, kjer doživljajo tudi kaj bridkega, še zlasti v okoljih, ki jih doma niso vajeni.
 
V AKCIJIOdprava na Čo Oju (V. Grošelj)
  21,708,68 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Prva odprava slovenskih policistov v Himalajo
Prav lepote in možnosti za samopotrditev v alpskem svetu so že marsikaterega Slovenca zasvojile, da je svoje potrditve iskal še višje. Tudi slovenski policisti so se hoteli potrditi in dokazati, da so sposobni stopiti na najvišje vrhove gora. Zato so se pod vodstvom vrhunskega alpinista Vikija Grošlja, odpravili na šesti najvišji vrh sveta, na goro Čo Oju.
Ta knjiga nas ne popelje le v lepote Himalaje, temveč nam prikaže tudi napor, ki ga morajo člani odprave obvladovati skozi vzpon, ta pa pomeni tudi vzpon nad samega sebe. In kako je slovenskim policistom leta 2002 uspel ta vzpon?
 
V AKCIJIPlaninska orientacijska tekmovanja
  16,306,52 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Orientacijsko znanje je za izvajanje resničnega planinstva osnovnega pomena. To je vedel že Pavel Kunaver, ki je v prvem planinskem učbeniku Na planine leta 1921 zapisal: »Kdor na ta način (ob uporabi zemljevida in znanja orientacije, opomba BP) hodi v gore, hodi neprimerno bolj varno in ubira bolj pravo pot nego kdo drug.« (stran 13) Orientacija ima v planinski organizaciji nedvomno dolgo tradicijo, njene vsebine pa danes najdemo domala v vseh programih planinskega usposabljanja.
 
V AKCIJIPlaninski tabori – priročnik
  15,006,00 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Glavni namen priročnika je, da poskuša na različne načine predstaviti kar največ možnosti organizacije in izvedbe planinskih taborov. Vsak bralec bo sam presodil, kaj od zapisanega je možno uporabiti v posameznem mladinskem odseku oz. planinskem društvu. V nobenem primeru pa ni namen priročnika postavljati določene standarde na področju organiziranja in izvajanja planinskih taborov, saj je največji čar ravno v bogastvu različnosti.
 
V AKCIJIPlaninsko-izletniški vodnik Bohinj
  11,006,60 EUR Dodaj v košarico
–40 %
V knjižici so na 104 straneh opisani izleti in planinske ture na območju Bohinja. Kot izhodišča so na začetku vsakega opisa navedeni kraji, do katerih se lahko pripelješ z avtom; izjeme so Rjava skala, kamor te pripelje gondola smučišča Vogel, ter vzpona na Veliko Špičje in Vrh nad Škrbino, ki sta opisana kot samostojni turi z izhodiščem v Koči pri Triglavskih jezerih oz. v Domu na Komni.

Paleta izbranih izletov in tur je silno pisana, kot je pisan Bohinj. Zatorej si bo lahko vsakdo z lahkoto izbral primeren cilj, ki je pravzaprav samo pika na »i« prehojeni poti, polni doživetij, navdihov, srečanj, razgledov.
 
V AKCIJIPlaninsko-izletniški vodnik Jezersko
  17,9510,77 EUR Dodaj v košarico
–40 %
Malce odmaknjena in izolirana od ostalega sveta se zdi ta dolina, na eni strani vpeta v razbrazdano severno ostenje Kamniško-Savinjskih Alp, na drugi strani pa v valovita gozdna področja Karavank, iz katerih gledajo le redki osamelci. Kako do tja? Običajno po glavni cesti iz Kranja mimo Preddvora ter naprej po ozki dolini reke Kokre ali pa iz sosednje Avstrije čez preval Jezerski vrh. Govorimo seveda o Jezerskem. Dva mejna deželna kamna ob cesti pod Spodnjim Jezerskim nemo pričata o nekdanji meji med Koroško in Kranjsko, saj je Jezersko do konca prve svetovne vojne pripadalo Koroški, sedaj pa kamna ločujeta Spodnje Jezersko od naselja Kokra.
 
V AKCIJIPlaninsko-izletniški vodnik Kamniška Bistrica
  17,9510,77 EUR Dodaj v košarico
–40 %
V tej knjižici je predstavljenih 19 opisov poti različnih zahtevnosti: dostop v osrčje Kamniških planin (Koželjeva pot, po Kamniški Bistrici, slap Orglice, Sv. Primož), obiski "zelenega predgorja" (Krvavec, Velika planina, Kamniško in Kokrsko sedlo, Konjščica, Greben, Konj, Vodotočno jezero) in vzponi na sive očake (Grintovec, Skuta, Brana, Planjava in Ojstrica)
 
V AKCIJIPlaninsko-izletniški vodnik Preddvor
  17,9510,77 EUR Dodaj v košarico
–40 %
Preddvor, ta premalo znani kraj, dobesedno pred vrati Kranja in tudi Ljubljane, je izvrstno izhodišče za dolgo vrsto planinskih izletov in tur vseh težavnostnih stopenj, tudi na dvatisočak Storžič, ki je preddvorska hišna gora. V tem vodničku so opisane nekatere najbolj znane od preštevilnih planinskih poti, ki vodijo na hribe in planinske točke na obeh straneh reke Kokre in ki jih je mogoče videti ali vsaj slutiti iz Preddvora in njegove neposredne okolice. Cilji teh planinskih poti so v treh gorskih skupinah, ki se dvigajo nad krajem, v gorovjih Storžiča, Grintovcev in Krvavca. Med njimi so taki, ki vzamejo le urico ali dve časa, pa tudi čisto preve celodnevne planinske ture na dvatisočake in na hribe tik pod to višino, ki so primerne le za dobro vsestransko usposobljene in opremljene planince.
 
V AKCIJIPlaninsko-izletniški vodnik Tržič
  7,094,25 EUR Dodaj v košarico
–40 %
Knjižica je namenjena obiskovalcem Tržiča. Naravnana je predvsem gorniško, vendar je opisanih tudi nekaj sprehajalnih in izletniških ciljev, primernih za vsakogar. Tako bo lahko svoj cilj našel prav vsakdo - to pa je tudi namen knjižice in želja avtorjev. Vse poti v knjižici so razdeljene na dolinske sprehode/izlete, sredogorske izlete in visokogorske ture.
 
V AKCIJIPlezalni vodnik Repov kot, Kamniška Bela
  29,9014,95 EUR Dodaj v košarico
–50 %
To je že tretja, dopolnjena in popravljena izdaja vodnika Repov kot, Kamniška Bela. Stene se niso bistveno spremenile, so pa v tem času alpinisti preplezali več kot petdeset novih smeri, mnoge zahtevne pa prosto ponovili. Opravljenih je bilo tudi nekaj alpinističnih smukov po zahtevnih strmih pobočjih.
 
V AKCIJIPlezalni vodnik Robanov kot
  20,408,16 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Stene na območju Robanovega kota in Lučke Bele so bile in so še vedno zapostavljen del naših gora. Razlog je predvsem v dolgih in orientacijsko precej zahtevnih dostopih in sestopih ter v pomanjkanju lahkih smeri. Kljub temu pa Robanov kot ponuja izredno divje in zanimive stene, predvsem pa mir in tišino.
 
V AKCIJIPlezalni vodniki Koroške
  40,8916,36 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Zbirka Plezalni vodniki Koroške je sestavljena iz treh vodnikov in sicer Plezalnega vodnika Raduha, Plezalnega vodnika Peca in Uršlja gora ter Plezalnega vodnika zaledeneli slapovi, turno in alpinistično smučanje.
 
V AKCIJIPosavsko hribovje: Boč–Bohor 1 : 50 000
  8,103,24 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Planinski zemljevid Posavsko hribovje: Boč - Bohor - 1 : 50 000 nam prestavi planinsko precej zapostavljen del zahodne Slovenije. Številne vasi ter manjša in večja središča z razgibanim hribovitim svetom skrivajo številne planinske poti, ki kar čakajo, da jih odkrijete. Kljub vsemu zemljevidu kraljuje Bohor, Resevna, Boč in Konjiška gora.
 
V AKCIJIPrehrana v gorah - učbenik
  15,906,36 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Učbenik, ki deloma lahko služi kot priročnik, je namenjen vsem obiskovalcem gora. Z njim smo dobili čudovit vir informacij in nasvetov vsi, ki zahajamo v gore. Pouči nas, kako si s pravilno sestavo hranil zagotovimo vse potrebno našemu telesu in tako ohranjamo zdravje. Opisani so številni primeri in nasveti, tako da lahko prav vsak planinec najde primerno rešitev, preden se odpravi v gore.
 
V AKCIJIStoržič - Košuta 1 : 25 000
  8,104,86 EUR Dodaj v košarico
–40 %
Planinski zemljevid Storžič, Košuta - 1 : 25 000 zajema vzhodni del gorskega venca nad Tržičem. Severno od tega starega »čevljarskega« mesta se razteza dolg greben Košute, južno od njega pa se greben Kriške gore dvigne najprej proti mogočnemu Storžiču.
 
V AKCIJIVodnik Pot Karla in Žige Zoisa
  11,006,60 EUR Dodaj v košarico
–40 %
Knjižica Pot Karla in Žige Zoisa je na eni strani pomnik slavnemu botaniku Karlu Zoisu in njegovemu bratu Žigi kot glavnemu sponzorju Karlovih botaničnih raziskav, na drugi strani pa predstavitev bogate, predvsem naravne dediščine območja zahodnega dela Kamniško-Savinjskih Alp. Žiga Zois je bil tudi odločilen pobudnik in podpornik prvega slovenskega vzpona na Triglav leta 1778.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2017

Iskanje v spletni trgovini


Išči v skupini

Cenovni razred

Samo novi izdelki  NOVO

Izdelki v akciji  V AKCIJI

Predprodaja  PREDPROD.

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Potrebujete pomoč pri naročanju?
Pišite nam: trgovina@pzs.si

IZDELEK TEDNA  -25%
Krnsko pogorje - 1 : 25 000

NOVI IZDELKI
IZDELKI V AKCIJI
 
Planinska zveza Slovenije
Dvorakova 9, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih