sobota, 15. december 2018
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

SPLETNA TRGOVINA  


POSEBNA PONUDBA

2. Poročilo o Alpah
  3,00 EUR Dodaj v košarico
Ali bodo Alpe še naprej primerne za bivanje, so se spraševali številni novinarji po katastrofalnih snežnih plazovi, ki so prizadeli alpsko območje pozimi leta 1999. Isto vprašanje se je ponovno pojavilo po poplavah in hudournih vodah jeseni leta 2000.
 
Alpinistična šola – dodatek k drugi izdaji
  1,00 EUR Dodaj v košarico
Knjiga Alpinistična šola - dodatek je namenjena vsem, ki imajo drugo izdajo Alpinistične šole in želijo dopolniti samo tiste vsebine, ki opisujejo tehnične veščine. Ta knjiga je prav tako namenjena delu na terenu, kamor nam tako ne bo potrebno nositi celotne knjige.
 
Mentor planinske skupine
  3,00 EUR Dodaj v košarico
Učbenik Mentor planinske skupine je temeljno strokovno delo za planinsko usposabljanje. S sistematičnostjo in povezanostjo vsebin je ob nazorni in preprosti pripovedi svojevrsten prvenec v zakladnici slovenske planinske literature. Knjiga bo dobrodošel sopotnik vseh, ki utirajo prve planinske poti najmlajšim in mladim, pa tudi tistim, ki so jim gore stalna učilnica življenja.
 
Planinske postojanke - večjezični vodnik
  3,00 EUR Dodaj v košarico
Vodnik nagovarja planince v angleškem, nemškem, italijanskem, hrvaškem in češkem jeziku. V vodniku je opisanih 151 planinskih postojank. Opremljene so s perorisbami in podatki o letu izgradnje in obnove, naveden je odpiralni čas, število prenočišč, dostop, izhodišče, ture in izlet s časom, lastnik koče in priporočen zemljevid.
 
Planinski zbornik ob 110-letnici SPD/PZS
  3,00 EUR Dodaj v košarico
Planinska zveza Slovenije je leta 2003 izdala Planinski zbornik: Ob 110-letnici Slovenskega planinskega društva in Planinske zveze Slovenije. V njem 11 avtorjev povsem na novo obravnava leta od 1993-2003 oz. nadgrajujejo zbornik, ki je izšel ob 100-letnici SPD/PZS pri Cankarjevi založbi v Ljubljani.
 
Podhladitev, omrzline in druge poškodbe zaradi mraza
  3,00 EUR Dodaj v košarico
Knjiga o preprečevanju, prepoznavanju in prvi pomoči pri podhladitvi, omrzlinah in drugih poškodbah zaradi mraza, ki so jo napisali ameriški avtorji, je zanesljivo ena najboljših s tega področja. Problematiko obravnavajo tako vsestransko in celovito, da lahko koristi vsakomur, ki se ukvarja bodisi s preprečevanje, bodisi z zdravljenjem poškodb človeškega telesa zaradi mraza.
 
Slovenski alpinizem \'97
  1,00 EUR Dodaj v košarico
Slovenski alpinizem '97 je zbornik Komisije za alpinizem PZS. Je pregled pomembnejših dogodkov za to leto. Vsebina zbornika ni odvisna samo od ljudi, ki informacije zbirajo, temveč predvsem od tistih, ki jih posredujejo in ravno na tem področju nas v prihodnje čaka še največ dela.
 
Slovenski alpinizem \'98
  1,00 EUR Dodaj v košarico
Slovenski alpinizem '98: V letu 1998 se je zvrstilo veliko dobrih vzponov. Vzponi v visokih gorstvih niso bili senzacionalni, bili pa so solidni. Kadrovska odprava na Daulagiri (8167 m) je s sedmimi člani na vrhu pokazala, da upanje za nadaljnji visokokvalitetni razvoj našega himalajizma ostaja.

V domačih gorah je bilo opravljenih veliko število kvalitetnih vzponov tako poleti kot pozimi.
 
Slovenski alpinizem \'99
  1,00 EUR Dodaj v košarico
V zborniku Slovenski alpinizem '99, Komisije za alpinizem, najdemo oceno ene najuspešnejših alpinističnih sezon v zadnjem desetletju prejšnjega stoletja. Opisani in s skicami opremljeni so prvenstveni in drugi vzponi v slovenskih in tujih stenah. Podani so vtisi z Mednarodnega tabora UIAA za mlade alpiniste, zasledimo zapis o Mednarodnem tekmovanju v lednem plezanju, predstavljeni so najuspešnejši alpinisti in alpinistični smučarji leta in še kaj.
 
Slovenski alpinizem 2000
  1,00 EUR Dodaj v košarico
Tudi v tem zborniku najdemo Oceno alpinistične sezone 2000, nadalje sočne zapise z alpinističnih odprav, opise in skice prvenstvenih vzponov v domačih in tujih gorstvih, nove smeri smučarski spustov, kjer je potrebno izpostaviti smučanje z Everesta Dava Karničarja. V zborniku imajo svoje mesto tudi najuspešnejši alpinisti in alpinistični smučarji, Svetovni pokal v lednem plezanju, recenzija knjig in alpinisti, ki so leta 2000 pustili življenja v gorah.
 
The mountains of Kranjska Gora
  3,00 EUR Dodaj v košarico
V vodniku je opisanih 17 izbranih, atraktivnih vrhov oziroma zanimivosti v okolici Kranjske Gore. Pri vsaki turi je navedena težavnost, višina, vstop, sestop in drugi potrebni napotki za pot. Ponekod je opisanih več variant. Dodane so tudi perorisbe planinskih postojank in fotografije dotičnih vrhov. Vodnik je napisan v angleščini.
 
Vrhovi prijateljstva
  3,00 EUR Dodaj v košarico
60 vrhov prijateljstva je vodnik in dnevnik planincev iz Slovenije, Koroške in Furlanije - Julijske krajine. V njem je v slovenskem, nemškem in italijanskem jeziku opisanih iz vsake dežele po dvajset vrhov. Slovenijo zastopajo vrhovi Julijskih in Kamniško - Savinjskih Alp, Karavank in Predalpskega sveta ter Snežnik. Italijani predstavljajo gore Karnijskih Alp, Dolomitov, predgorja Julijskih Alp in Zahodne Julijske Alpe. Korošci so se odločili za Karavanke, Ziljske Alpe, Karnijske Alpe, Ankogel, Visoke Turea, Noriške Alpe in druge.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018

Iskanje v spletni trgovini


Išči v skupini

Cenovni razred

Samo novi izdelki  NOVO

Izdelki v akciji  V AKCIJI

Predprodaja  PREDPROD.

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Potrebujete pomoč pri naročanju?
Pišite nam: trgovina@pzs.si

IZDELEK TEDNA  -25%
Planinska šola

NOVI IZDELKI
IZDELKI V AKCIJI
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih