sreda, 19. februar 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

SPLETNA TRGOVINA  


PLANINSKI KNJIŽNI OUTLET

RAZPRODANOV AKCIJI55 krat Karavanke
  5,902,90 EUR  
Karavanke so po višini tretje slovensko gorovje, za Julijci in Kamniško-Savinjskimi Alpami, a po dolžini so prve: slemena Karavank, z najvišjim Stolom, 2236 m, na čelu, se vlečejo 120 km daleč od Trbiža do Slovenj Gradca. Nižji del Karavank pa predstavljajo hribi in vzpetine med Vitanjem in Slovenskimi Konjicami, Boč, Donačka gora in Macelj na Hrvaškem. Karavanke so torej gorstvo kar štirih dežel.
 
RAZPRODANOV AKCIJIČudovite Alpe
  28,796,90 EUR  
V vodniku je opisanih 45 izbranih vzponov na pomembne vrhove Alp, ki so naši domovini najbližji in jih je mogoče opraviti v času enega vikenda. Tako je v izboru dvanajst vrhov v Karnijskih Alpah, eden v Ziljskih Alpah, osemnajst v Dolomitih, trije v Severnih apneniških Alpah in enajst v Visokih Turah. Ture so različnih dolžin in težavnosti, od povsem enostavnih izletov pa do zahtevnih ledeniških vzponov. Vodnik je popoln opis izbranih vrhov, njihovih značilnosti, praviloma tudi značilnosti celotne gorske skupine, kateri pripadajo.
 
RAZPRODANOV AKCIJIFranc Kocbek - Aljaž Savinjskih Alp
  6,902,90 EUR  
Knjiga zgovorno priča o Francu Kocbeku, njegovem času in kraju delovanja. Poleg bogatih zapisov povečuje vrednost dela še slikovno in drugo gradivo konca 19. in začetka 20. stoletja v Savinjski dolini. Dodane so tudi ilustracije planinskih rož s poimenovanji. Knjiga je čudovit odsev z verodostojnimi dokazi o življenju v času Kocbeka, ne samo v gorah ampak v celotni slovenski družbi.
 
V AKCIJIGreva pod objem gora
  6,251,00 EUR Dodaj v košarico
Projekt je bil zasnovan leta 2007, ko je MK PZS zaznala praznino na področju mladinskih planinskih pesmi. Zasnovan je sistematično in zatorej skuša pokriti večino potreb na tem področju in hkrati podajati starostno prilagojena glasbena dela. Poleg kulture nosi zgoščenka tudi izrazito vzgojno izobraževalno noto.
 
RAZPRODANOV AKCIJIIverí z Grintovcev
  3,001,00 EUR  
V knjigi, ki jo je avtor Vlasto Kopač bogato opremil s svojimi izrednimi ilustracijami, nam radoživo pripoveduje zgodbe o nekdanjih časih in ljudeh na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. S svojim raziskovanjem arhitekturnega, etnografskega, zgodovinskega in jezikovnega izročila nam je ohranil neprecenljive dragocenosti. Umetnine, ki jih je ustvarjal »iz čistega veselja«, pa v svoji popolni ubranosti z dušo slovenske pokrajine ostajajo v zakladnici naše kulture.
 
RAZPRODANOV AKCIJIKako na Triglav
  6,302,90 EUR  
Triglav in gore v njegovi soseski so dosegljivi v vseh letnih časih. Seveda je razlika med letno in zimsko turo velikanska, zato je prav, da se temu primerno pripravimo. Načrtovanje vzpona je pomembna zadeva, ki jo moramo opraviti odgovorno in vestno. V knjižici Kako na Triglav boste našli podatke kako se pripravimo na vzpon, nekaj praktičnih nasvetov, kakšno opremo, oblačilo potrebujemo ...
 
RAZPRODANOV AKCIJINajvišji vrhovi v Alpah
  27,106,90 EUR  
Opisi v tej knjigi so napisani z najboljšim namenom ponuditi slovenskim planincem, alpinistom in drugim zanimiv izbor vzponov, ki jih lahko v izbrani družbi, s primernim tehničnim znanjem, telesno pripravljenostjo, dobrim zdravjem, opremo in pogumom opravijo sami ali pa z gorskim vodnikom. V prvem, splošnem delu vodnika je nekaj osnovnih podatkov o Alpah. Glavni del vodnika sestavljajo opisi vzponov. Organizirani so po gorskih skupinah.
 
RAZPRODANOV AKCIJIOdprava na Čo Oju
  21,702,90 EUR  
Prva odprava slovenskih policistov v Himalajo
Prav lepote in možnosti za samopotrditev v alpskem svetu so že marsikaterega Slovenca zasvojile, da je svoje potrditve iskal še višje. Tudi slovenski policisti so se hoteli potrditi in dokazati, da so sposobni stopiti na najvišje vrhove gora. Zato so se pod vodstvom vrhunskega alpinista Vikija Grošlja, odpravili na šesti najvišji vrh sveta, na goro Čo Oju.
Ta knjiga nas ne popelje le v lepote Himalaje, temveč nam prikaže tudi napor, ki ga morajo člani odprave obvladovati skozi vzpon, ta pa pomeni tudi vzpon nad samega sebe. In kako je slovenskim policistom leta 2002 uspel ta vzpon?
 
V AKCIJIPlaninski koledar 2020
  4,901,00 EUR Dodaj v košarico
Planinski koledar 2020 je prav poseben - daljše kot je leto daljši je koledar. A pomembno ostaja enako veliko - prostor za vpis termina pri zdravniku, društvenega planinskega izleta ali prenosa športnoplezalne tekme. Predvsem pa ostajajo enako čudovite slovenske gore in njih fotografije v vseh letnih časih.
 
V AKCIJIPlaninski tabori – priročnik
  15,001,00 EUR Dodaj v košarico
Glavni namen priročnika je, da poskuša na različne načine predstaviti kar največ možnosti organizacije in izvedbe planinskih taborov. Vsak bralec bo sam presodil, kaj od zapisanega je možno uporabiti v posameznem mladinskem odseku oz. planinskem društvu. V nobenem primeru pa ni namen priročnika postavljati določene standarde na področju organiziranja in izvajanja planinskih taborov, saj je največji čar ravno v bogastvu različnosti.
 
RAZPRODANOV AKCIJIPlaninsko-izletniški vodnik Kamniška Bistrica
  6,601,00 EUR  
Kamniška Bistrica je s svojo slikovitostjo in obsežnostjo skozi vse leto primerna za sprehode in izlete, hkrati pa je odlično izhodišče za ture v sredogorje in visokogorje. V Planinsko-izletniškem vodniku Kamniška Bistrica je zato avtor opisal štiri dolinske sprehode oz. izlete, osem izletov in tur na sredogorske vrhove ali druge cilje ter pet visokogorskih tur.
 
RAZPRODANOV AKCIJIPlezalni vodniki Koroške
  5,902,90 EUR  
Zbirka Plezalni vodniki Koroške je sestavljena iz treh vodnikov in sicer Plezalnega vodnika Raduha, Plezalnega vodnika Peca in Uršlja gora ter Plezalnega vodnika zaledeneli slapovi, turno in alpinistično smučanje.
 
RAZPRODANOV AKCIJIVarneje po feratah in Vodnik po dolomitskih feratah
  21,706,90 EUR  
V prvem delu vodnika nam avtor opiše, kje si lahko pridobimo nekaj osnovnega znanja o hoji in plezanju po zavarovanih plezalnih poteh. V nadaljevanju nas seznani s pojmi, s katerimi se srečujemo v širši mreži zavarovanih plezalnih poti pri nas in na tujem. Opiše, kaj pomeni razvrstitev planinskih poti na lahko, zahtevno in zelo zahtevno zavarovano pot. Kako in kje začeti v dolomitskih feratah, varnostni vidiki (koliko gorniškega znanja in telesne pripravljenosti je potrebno, kako postopati v primeru, če nas zagrne ali obda megla, kje vse na zavarovanih planinskih ali plezalnih poteh prežijo posredne nevarnosti in nevšečnosti ...).
V drugem delu pa je odličen vodnik po feratah v Dolomitih.
 
RAZPRODANOV AKCIJIVelikani Himalaje
  29,902,90 EUR  
Pri Planinski založbi PZS je izšla knjiga Vikija Grošlja Velikani Himalaje. To je že štirinajsta knjiga tega plodovitega alpinističnega pisca. V njej je predstavil vseh štirinajst svetovnih osemtisočakov in orisal zgodovino vzponov nanje s posebnim poudarkom na delovanju slovenskih alpinistov, ki so se z izjemnimi dosežki v Himalaji povzpeli na sam svetovni vrh. V knjigi so zbrani vsi podatki o udejstvovanju slovenskih alpinistov bodisi v slovenskih bodisi v tujih odpravah. Knjiga je napisana v živem in zanimivem slogu, ki je značilen za avtorja, in bogato opremljena s številnimi fotografijami.
 
RAZPRODANOV AKCIJIVodnik po Karnijskih feratah
  14,906,90 EUR  
Karnijske Alpe, italijansko Alpi Carniche (tudi Carnice), nemško KarnischeAlpen, so veriga skalnih vršacev med Avstrijo in Italijo. Vrstijo se v smeri vzhod - zahod, na jugu jih omejuje reka Bela (Fella), na severu Zilja, v pokrajini Veneto, torej na zahodu, reka Piava, in na vzhodu Ziljica. Njihova celotna dolžina znaša nekaj več kot 100 km, umeščene pa so med krajema San Candido (Innichen) in Cadore in Trbižem ter vključujejo vse najvišje vrhove.
 
RAZPRODANOV AKCIJIŽiveti z gorami
  22,902,90 EUR  
Živeti z gorami izpod izkušenega publicističnega in uredniškega peresa Vladimirja Habjana je predvsem knjiga doživetij. Knjiga raznolikih zgodb gornika, ki je do stanja, ko se v gorah tudi na zahtevni turi počuti varno, prehodil dolgo pot.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v spletni trgovini


Išči v skupini

Cenovni razred

Samo novi izdelki  NOVO

Izdelki v akciji  V AKCIJI

Predprodaja  PREDPROD.

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Potrebujete pomoč pri naročanju?
Pišite nam: trgovina@pzs.si

NOVI IZDELKI
IZDELKI V AKCIJI
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih