sobota, 15. december 2018
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

SPLETNA TRGOVINA  


LEPOSLOVJE

Aljažev stolp
  5,00 EUR Dodaj v košarico
Stolp na vrhu Triglava je bil priča viharjem, vojnam, različnim državam in režimom, vzponom in padcem Slovencev in že sto dvajset let stoji kot opredmeteni simbol boja za slovensko zemljo in materni jezik, svetinja slovenskega rodoljubja, ponosa in narodove samobitnosti. Knjiga prinaša bogato fotografsko gradivo.
 
Alpe kot jih vidijo ptice
  30,00 EUR Dodaj v košarico
PRVA KNJIGA z novimi aerofotografijami celotne alpske verige.
 
V AKCIJIČez rob
  16,9011,83 EUR Dodaj v košarico
–30 %
Knjiga Čez rob je osma knjiga v zbirki Med gorskimi reševalci. Gre za leposlovno delo, za petnajst kratkih zgodb, v katerih je glavna tematika gorsko reševanje, pa tudi alpinizem in splošne planinske teme. Avtor Vladimir Habjan je v knjigi poskušal opisati zahtevne, nevarne in težavne razmere, v katerih pogosto rešujejo, in s tem izpostaviti tudi humanitarno in prostovoljno dejavnost, ki jo vedno premalo izpostavljamo. Knjiga je obenem vabilo v naravo, v gorski svet.
 
Franc Kocbek - Aljaž Savinjskih Alp
  6,90 EUR Dodaj v košarico
Knjiga zgovorno priča o Francu Kocbeku, njegovem času in kraju delovanja. Poleg bogatih zapisov povečuje vrednost dela še slikovno in drugo gradivo konca 19. in začetka 20. stoletja v Savinjski dolini. Dodane so tudi ilustracije planinskih rož s poimenovanji. Knjiga je čudovit odsev z verodostojnimi dokazi o življenju v času Kocbeka, ne samo v gorah ampak v celotni slovenski družbi.
 
Gola gora, Nanga Parbat (8125 m), druga, dopolnjena izdaja
  24,90 EUR Dodaj v košarico
Avtor Viki Grošelj se je za ponatis odločil ne le zato, ker je prva izdaja razprodana, ampak predvsem zaradi novih osebnih soočanj z Nanga Parbatom. Kot član snemalne ekipe, ki je pripravljala film o gori za TV serijo Velikani Himalaje, se je udeležil lanske odprave na ta 8125 metrov visoki vrh.
 
Iverí z Grintovcev
  3,00 EUR Dodaj v košarico
V knjigi, ki jo je avtor Vlasto Kopač bogato opremil s svojimi izrednimi ilustracijami, nam radoživo pripoveduje zgodbe o nekdanjih časih in ljudeh na južnem delu Kamniško-Savinjskih Alp. S svojim raziskovanjem arhitekturnega, etnografskega, zgodovinskega in jezikovnega izročila nam je ohranil neprecenljive dragocenosti. Umetnine, ki jih je ustvarjal »iz čistega veselja«, pa v svoji popolni ubranosti z dušo slovenske pokrajine ostajajo v zakladnici naše kulture.
 
RAZPRODANOLjudje v gorah
  16,90 EUR  
Dušan Škodič, prekaljen planinski publicist in avtor romana Devet dni v avgustu, petnajst zgodovinskih zgodb pripoveduje humorno in življenjsko trpko, usodno, a vseskozi doživeto in sočutno. Času in krajem, o katerih govori, se približa tudi jezikovno, večjo vrednost pa zgodbam dajejo še preverjena zgodovinska podlaga in dodana pojasnila. Vse zgodbe so opremljene z odličnimi ilustracijami.
 
Naravni parki Slovenije
  29,90 EUR Dodaj v košarico
Prva knjiga, ki na enem mestu prikazuje najvrednejša območja slovenskih pokrajin, ki so statusno zavarovana kot narodni, regijski ali krajinski park. Parkom se pridružujejo še zanimiv naravni rezervat Škocjanski zatok, geoparki ter nekaj nezavarovanih območij, ki bi si zaradi svoje izjemnosti vsekakor zaslužili pravno obliko zavarovanja.
 
Ni nemogočih poti
  39,99 EUR Dodaj v košarico
Leta 2001, po zmagovitem vzponu na Daulagiri in katastrofalnem padcu ob gradnji domače hiše, zaradi katerega so mu zdravniki napovedovali, da ne bo nikoli več hodil, je svetovno znani ...
 
V AKCIJIOdprava na Čo Oju
  21,708,68 EUR Dodaj v košarico
–60 %
Prva odprava slovenskih policistov v Himalajo
Prav lepote in možnosti za samopotrditev v alpskem svetu so že marsikaterega Slovenca zasvojile, da je svoje potrditve iskal še višje. Tudi slovenski policisti so se hoteli potrditi in dokazati, da so sposobni stopiti na najvišje vrhove gora. Zato so se pod vodstvom vrhunskega alpinista Vikija Grošlja, odpravili na šesti najvišji vrh sveta, na goro Čo Oju.
Ta knjiga nas ne popelje le v lepote Himalaje, temveč nam prikaže tudi napor, ki ga morajo člani odprave obvladovati skozi vzpon, ta pa pomeni tudi vzpon nad samega sebe. In kako je slovenskim policistom leta 2002 uspel ta vzpon?
 
Po svoji sledi
  49,90 EUR Dodaj v košarico
Na 414 straneh je avtor Tone Škarja opisal neverjeten razvoj in podvige slovenskega alpinizma in himalajizma. V knjigi nastopajo številni, skoraj vsi naši alpinisti in odpravarji, s svojimi veselimi, resnimi in žalostnimi zgodbami. Vsakdo bo v knjigi našel svoje prijatelje in vzornike, ki so mu že dolga leta za zgled, ali pa se bo ob nesrečah otožno spominjal tistih, ki jih ni več, in se potem pri svojih dejanjih v gorah laže odločil tako, da bo bolj prav.
 
Reševanje v gorah
  25,00 EUR Dodaj v košarico
Gorski reševalci so ob jubileju, 100-letnici organiziranega gorskega reševanja v Sloveniji, zbrali zapise o organizaciji gorskega reševanja in predvsem zanimive zgodbe iz reševalnega dela v knjigi.
 
Slovensko planinstvo - druga, dopolnjena izdaja
  29,90 EUR Dodaj v košarico
Monografija skozi oči zgodovinarjev ponuja pregled zgodovine planinstva na Slovenskem. V kronološkem sosledju sledi razvoj planinstva od prvih zabeleženih pristopov v slovenske gore preko številnih alpinističnih uspehov v svetovnih gorstvih in preko odprtja Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani vse do leta 2014.
 
Trden kakor skala - kratka zgodovina Turistovskega kluba Skala
  17,90 EUR Dodaj v košarico
Iz družbe idealističnih, celo romantičnih in v gore zaljubljenih rosno mladih ljudi je na Slovenskem v obdobju med obema vojnama nastala močna planinsko-športna in kulturno-vzgojna organizacija – Turistovski klub Skala. Obdobje delovanja Skale velja za eno najbolj vsestransko bogatih v slovenski gorniški zgodovini. Iz vrst skalašev je izšlo mnogo odličnih alpinistov, smučarjev, sankačev, gorskih reševalcev, fotografov, literatov, predavateljev in filmskih ustvarjalcev. Težko je reči, v kateri od teh dejavnosti je TK Skala dosegel najlepše rezultate, ker je bilo njegovo delo tako zelo vsestransko in so marsikje prav skalaši morali orati ledino. Lahko pa bi izpostavili alpinistično in smučarsko dejavnost.
 
Velikani Himalaje - angleški prevod
  14,90 EUR Dodaj v košarico
Avtor knjige Viki Grošelj, rojen 3. junija 1952, je vrhunski alpinist in himalajec, po poklicu športni pedagog. Kot alpinist je poleg številnih vzponov, ki jih je opravil v domačih in tujih gorah, sodeloval na več kot tridesetih odpravah v izvenevropska gorstva. V Himalaji je opravil enajst vzponov na vrhove desetih osemtisočakov. Na vse vrhove, razen na Makalu, Everest in Kangčendzengo, je splezal brez uporabe dodatnega kisika.
 
Želja pomagati - Devetdeset let organiziranega reševanja na Kamniškem (1922-2012)
  19,00 EUR Dodaj v košarico
Društvo GRS Kamnik je ob 90-letnici organiziranega reševanja na Kamniškem izdalo novo knjigo z bogato zgodovino DGRS Kamnik. Knjigo z naslovom Želja pomagati, devetdeset let organiziranega reševanja na Kamniškem, lahko sedaj kupite tudi v Planinski založbi PZS.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018

Iskanje v spletni trgovini


Išči v skupini

Cenovni razred

Samo novi izdelki  NOVO

Izdelki v akciji  V AKCIJI

Predprodaja  PREDPROD.

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Potrebujete pomoč pri naročanju?
Pišite nam: trgovina@pzs.si

IZDELEK TEDNA  -25%
Planinska šola

NOVI IZDELKI
IZDELKI V AKCIJI
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih