petek, 20. april 2018
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

02.11.2017 14:02
IVA ŠIBAV
POHVALA
Forum
Zadnji komentarji
02.02.2018 21:00
Boris Perko
Dom na Komni
Vsi komentarji
DomovČlanstvo

Prednosti članstva

DEVET PREDNOSTI, ki jih prinaša članstvo v Planinski zvezi Slovenije

PRVA PREDNOST

Člani PD z veljavno planinsko izkaznico imajo do 50 % popust na ceno za prenočevanje v planinskih kočah planinskih društev, članic PZS, razen v sobah z do 6 ležišči ter v dvoposteljnih sobah v planinskih kočah I. kategorije (30 %) ter so oproščeni plačila turistične takse.

DRUGA PREDNOST

Na osnovi posebnega sporazuma o reciprociteti imajo vsi člani PD popust tudi pri prenočevanju v več kot 1250 kočah partnerskih planinskih organizacij v Evropi in Kanadi. Te so:

Avstrija

OeAV - Osterreichister Alpenverein

Francija

FFCAM – Federation des clubs alpins de montagne

Italija

CAI - Club Apino Italiano             

 

AVS - Alpenverein Sudtirol

Lihtenštajn

LAV – Liechtensteiner Alpenverein

Španija  

FEDME - Federacion Espanolade Deportes de Montana

Švica

CAS - Club Alpin Suisse

 

VAACS - Vereinigung der akademischen Alpenclubs der Schweiz (Zürich & Bern

 

FAT - Federazione Alpinistica Ticinese

Nemčija    

DAV - Deutscher Alpenverein

Kanada AAC - Alpine Club of Canada
 
Poseben bilateralni sporazum pa velja tudi s HPS – Hrvatski planinarski savez in z ÖTK – ÖsterreichischenTouristenklub.

TRETJA PREDNOST

Člani planinske organizacije s plačano članarino kategorije A so nezgodno zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti za 50.000 €, za primer nezgodne smrti 15.000 € ter za primere zlomov, izgube vida in/ali sluha ter opeklin in smrti zaradi požara v višini do 1.000 €. pa za 25.000 €. Kritje zajema tudi zavarovanje prehodne oskrbe zaradi nezgode vključuje 100 ur pomoči na domu in 4 prevoze na kontrole po posameznem zavarovalnem primeru. Člani kategorij B, B1 in S+Š so zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti v višini 8.500 €, za primer nezgodne smrti pa 5.500 €. Člani kategorije O+P so zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti v višini 8.500 €, zakonodaja pa ne dopušča zavarovanje otrok do 15 leta za nezgodno smrt, imajo pa krite pogrebne stroške do višine 1.500 €.

ČETRTA PREDNOST

Člani planinske organizacije s plačano A članarino so zavarovani za odgovornost glede poškodb stvari in oseb v višini 150.000 €, ostale kategorije pa v višini 50.000 €.

PETA PREDNOST

Člani planinske organizacije s plačano članarino za tekoče leto so zavarovani za primer kritja stroškov reševanja v tujini z vključeno 24-urno asistenco pri reševanju v tujini in 24-urno zdravstveno asistenco v tujini. A člani imajo zavarovano kritje stroškov reševanja za ves svet do vrednosti 25.000 € in kritje zdravstvene asistence za cel svet do vrednosti 10.000 €. Ostale kategorije članov imajo v gorah Evrope in Turčije krite stroške reševanja do višine 3000 €, ter kritje zdravstvene asistence do višine 3.000 €.

V okviru zdravstvene asistence za tujino se krijejo tudi stroški vračila poškodovanega v Slovenijo, v okviru zavarovalne vsote za posamezno kategorijo članstva. 

Trajanje zavarovanja in jamstva

Zavarovanje je veljavno, če je članarina poravnana vsaj en dan pred nesrečo. Zavarovalno kritje pri A članarini začne veljati šele naslednji dan po tem, ko so bilo s strani matičnega društva na Planinsko zvezo Slovenije sporočeni podatki o članu. Priporočamo, da članarino, ki vključuje strošek zavarovanja, poravnate v času do 31. januarja.

Za člane PZS, ki bodo poravnali članarino do 31. januarja, velja neprekinjeno zavarovalno jamstvo. tudi za zdravstveno asistenco v tujini. Če člani poravnajo članarino po 1. februarju, začne zavarovanje teči ob polnoči naslednjega dne od dneva poravnane članarine. 

ŠESTA PREDNOST

Zavarovanje članov PZS izvaja zavarovalnica Adriatic Slovenica d.d.. Poleg osnovnega zavarovanja članom PZS ponujajo ugodno sklenitev celoletne Coris asistence, ki nudi celovito kritje v tujini, ter dodatna zavarovanja z ugodnimi komercialnimi popusti. Podrobnejše informacije o popustih in njihovem koriščenju najdete na spletni strani PZS.

PDF Zgibanka Zavarovanje članov Planinske zveze Slovenije

Preberite tudi: Nove ugodnosti zavarovalnice Adriatic Slovenica za člane PZS

SEDMA PREDNOST

Člani planinske organizacije imajo 20 % popust pri nakupu vseh edicij, zemljevidov in izdelkov, ki jih izdaja Planinska založba PZS. Ta ugodnost je z enakimi popusti na voljo tudi planinskim društvom, če želijo edicije PZS posredovati svojim članom.

Vsi člani PZS so upravičeni do 25 % popusta pri letni naročnini na revijo Planinski vestnik.

OSMA PREDNOST

Z včlanitvijo v PZS preko enega od 287 članov PZS (društva, klubi ...) po vsej Sloveniji boste postali član organizacije, ki šteje (v letu 2016) 55.150 članov vseh starosti. Med njimi je preko 17.000 mladih planincev, od predšolskih otrok do starosti 26 let, kar kaže na velik delež mladih in obeta rast in razvoj planinske organizacije tudi v prihodnje. Med nami boste zanesljivo našli enako misleče ljubitelje gorske narave, družbo v aktivnostih, ki so vam všeč - in nove prijatelje.

DEVETA PREDNOST

Člani PZS, ki se ob nakupu izkažejo z veljavno planinsko izkaznico, dobijo posebne popuste v nekaterih prodajalnah športne opreme in obutve po vsej Sloveniji, 20 % popust pri obisku Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani in pri sklenitvi raznih zavarovanj.
 

PDF Seznam ugodnosti članov PZS za leto 2018


Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Prikaži vse komentarje (5)
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2018
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
IZBERI
Prednosti članstva
Pogosta vprašanja in odgovori
Vrste članstva, cenik ter seznam ugodnosti
Dodatne ugodnosti članstva
Zavarovanja
Postani član / podaljšaj članstvo
Prijava nezgode
Za društva in klube
Odbor za članstvo
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih