petek, 27. januar 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

DomovPlaninske koče

Rezervacijski sistem za planinske koče


S par kliki na spletu do zagotovljenega ležišča v planinski koči.

V planinskih kočah v Sloveniji si lahko od leta 2020 rezervacijo nočitev uredite udobno in hitro preko spleta. Rezervacijski sistem za planinske koče je na voljo 24 ur na dan in s par kliki si lahko zagotovite rezervacijo ležišča, polpenziona ali podate še drugo pomembno informacijo oskrbniku koče.

PDF NAVODILA ZA IZVEDBO REZERVACIJE

Rezervacijski sistem za planinske koče je prilagojen na posebno obratovanje planinskih koč in je drugačen kot klasični rezervacijski sistemi. Lastniki tega sistema so planinske zveze Avstrije, Južne Tirolske, Nemčije in Švice. V sistem je vključenih preko 250 planinskih koč iz tega območja Alp. Sistem je prostovoljen za planinske koče.

kredarica_563x160

Trenutno so v Sloveniji v rezervacijski sistem vključene naslednje planinske koče


Rezervacijo lahko izvedete preko povezave na planinsko kočo ali preko uporabniškega računa. Uporabniški račun si lahko ustvarite ob prvi rezervaciji nočitve. Račun vam omogoča pregled vseh vaših rezervacij za vse vključene koče v sistemu in hkrati tudi morebitne spremembe rezervacije. Rezervacija je veljavna 48 ur do prihoda na dan nočitve (za prihod se šteje 17. ura na dan nočitve). Za izvedbo rezervacije morate pri večini planinskih koč vnesti podatek o kreditni kartici. Kartica ni namenjena plačilu nočitve, temveč zgolj možnost, da vam oskrbnik zaračuna ne-prihod. Ob izvedbi rezervacije si preberite pogoje rezervacije.

POMEMBNO: Za vašo kreditno kartico morate imeti na mobilnem telefonu nameščeno varnostno aplikacijo za spletno bančništvo, saj le preko nje lahko potrdite zahtevo o veljavnosti vaše kreditne kartice. V primeru, da te varnostne aplikacije nimate nameščene, vam sistem javi napako in ostanete na 4.
koraku. V tem primeru se za namestitev aplikacije obrnite na banko, ki vam je izdala kreditno kartico.

KORISTNO: Registrirani uporabniki se v rezervacijski sistem lahko vključite preko povezave https://www.alpsonline.org/guest/login?lang=sl. S tem lahko urejate vse vaše rezervacije v tem rezervacijskem sistemu (npr. sprememba števila oseb, datuma, dodatnih vprašanj ali potreb, itd.), vidite arhiv vaših rezervacij ali vnesete nove rezervacije.

Kontakt za dodatne informacije: gospodarska.komisija@pzs.siGostje, ki prenočijo ali vstopajo v kočo, morajo imeti izpolnjen pogoj PCT. Ob obisku planinskih koč je potrebno dosledno upoštevati varnostne napotke (maske, distanca...).

 


Komentarji

Oddaj svoj komentar >>
Skrij vse komentarje (3)
Administrator PZS, petek, 10. september 2021, ob 13.03 uri

Spoštovani!

Rezervacijski sistem so razvile planinske zveze v Alpah že skoraj 10 let nazaj. Trenutno je v sistem vključenih že preko 400 planinskih koč v Alpah in od letos tudi 14 koč v Sloveniji. Verjamemo, da je sistem dober in služi namenu, sicer ne bi bilo toliko vključenih koč, še posebno iz Nemčije, Avstrije, Švice.

Novost, še posebno tehnična, pa včasih potrebuje nekaj časa, da se koristniki spoznajo z njo. Žal je letošnje leto sovpadlo z direktivo EU glede varnosti pri uporabi kreditnih kartic in obveza, da se mora za spletno bančništvo namestiti varnostne aplikacije na mobilne telefone. Zaradi slabe komunikacije s strani bank, je bilo v začetnemu obdobju kar precej težav zaradi tega, a smo jih rešili in uporabnike informirali o tej obvezi. Nekateri so registracijo v rezervacijskem sistemu zamenjevali tudi z registracijo za spletne strani PZS.

Na spletni strani https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=268 imamo objavljena Navodila za uporabo rezervacijskega sistema. Če je kljub temu težava, se lahko obrnete za pomoč na gospodarska.komisija@pzs.si, v času uradnih ur PZS pa tudi na telefonsko številko (01) 434 56 83.

S planinskimi pozdravi,
strokovna služba PZS

Nuša Mahne, torek, 17. avgust 2021, ob 15.05 uri
Gospod Iztok, tudi sama sem se poskušala registrirati in sem naletela na popolnoma enake težave. Sistem je ne le pomanjkljiv, ampak tudi nepregleden. Kako sploh lahko rezervirajo starejši, ki niso vešči računalnika?
Sama sem klicala na Društvo in so oni pozvali oskrbnika, ki nas je prijavil.
Lp
Iztok Ljubič, ponedeljek, 9. avgust 2021, ob 9.40 uri
Vaš rezervacijski sistem je katastrofa. Prejsšnji teden sem se skušal registrirati kot gost (brez prijave). Prišel sem do koraka, ko sem prejel SMS, da mi je zadržano plačilo v primeru odpovedi, potrdila na mail, da je regisstracija opravljena pa ne. Zato sem včeraj poklical na Kredarico, kjer so mi potrdili, da moje registracije niso prejeli in mi tudi rekli, da je sistem neprijazen do uporabnika. Ni samo neprijazen, je diskriminatorski. Zanemarili ste vse planince, ki niso prav vešči računalnika oz. ga sploh ne uporabljajo. Pa jaz ne sodim med te, ga uporabljam. No včeraj sem se registriral, prejel geslo, bil prijavljen ko sem se sedaj skušal ponovno prijaviti. V registraciji ležišč je ponovna zahteva za vnos uporabniškega imena inn gesla (ne vem zakaj, če sem že prijavljen). Torej kopiram - prenesem geslo, ki sem ga prejel in s katerim sem prijavljen na stran PZS - me ne spusti naprej in javlja napako. OK, se vržem v mono in sem kao pozabil geslo - zaprosim za novo, ki naj bi ga prejel na mail. In po desetih minutah še vedno nič. V kočah zadnja leta res nisem kaj prida spal, z družino pač obiskujemo nižje hribe. Kot kaže bo tako tudi ostalo, saj sem do sedaj izgubil več živcev s poskusom registracije prenočitve, kot bi si nabral pozitivne energije v gorah. Pa hvala, res.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
IZBERI
Kaj je planinska koča?
Rezervacijski sistem za planinske koče
Cene in popusti v kočah
Okolju in družinam prijazne planinske koče
Kategorije planinskih postojank
Delo v planinskih kočah
Pravilnik o minimalnih tehničnih pogojih in o minimalnem obsegu storitev za opravljanje gostinske dejavnosti
Gospodarska komisija
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih