PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Planinski vestnik - celoletna naročnina

Avtor:

Šifra:

Teža: 0,00 g.

Skupina: PLANINSKI VESTNIK

Cena:39,00 EUR

Cene vsebujejo DDV.

Planinski vestnik velja za najstarejšo slovensko revijo, ki še izhaja!

Že v svoji prvi številki februarja 1895 se je revija predstavila javnosti s programom, da "Da slovensko planinsko društvo doseže svoj namen (izdajati, pospeševati in podpirati zanimljive planinaslovne spise in slike), sklenil je odbor 'Sl. pl. dr.' od leta 1985. počenši izdavati blagemu planinoslovstvu posvečen mesečnik, kateri bode objavljal zanimljiva predavanja in različne planinoslovne spise in slike".

Vestnik je bil v vseh obdobjih ogledalo dela planinske organizacije, gorniške kulture, odraz splošnih razmer in duševnega doživljanja gora Slovencev.

Kakšno vsebino vam prinaša?
Zvrsti so res raznovrstne: informacije o najpomembnejših dogajanjih v planinstvu, od organizacijskih, društvenih in gospodarskih, pa do športnih, odpravarskih in drugih. Objavljamo znanstvene in poljubno znanstvene članke iz zgodovine planinstva, orografije, meteorologije, glaciologije, speleologije, toponimije in drugih ved, planinsko-alpinistične potopise, članke o gorski naravi (in njenem varovanju), leposlovne prispevke, pesmi, slovstvene ocene.

Vsak mesec se osredotočimo na Temo meseca, o katero poglobljeno pišemo. Na sredini vsake izdaje Planinskega vestnika ma najdete priročne kartice z opisi in orisi izbranih planinskih izletov in/ali tur območja, ki je podorbneje opisano ob priloženemu članku. Kartice so natisnjene na debelejšem papirju ter perforirane, tako jih lahko iztrgate ter iz njih sestavite pravi mali osebni vodnik raznolikih domačih in tujih gora.

Planinski vestnik, revijo za ljubitelje gora že od leta 1895, lahko naročite tudi preko spleta. 11 letnih številk (avgustovska številka je združena z julijsko - skupna dvojna številka) lahko 15. dne v mesecu najdete v svojem poštnem nabiralniku za 39,00 €, s četrtinskim popustom pa ga prebiramo člani PZS  - za skupnih 29,25 €.

Sklenjena naročnina velja do preklica!

https://www.pzs.si/izdelek.php?pid=10 13. 7. 2020