PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 31. marec 2015, ob 0. uri

Razpis 7. turnokolesarskega tabora KTK - Kranjska Gora 2015

Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije Vas vljudno vabi na 7. turnokolesarski tabor. Po dveh letih na Štajerskem se bomo tokrat preselili na Gorenjsko, v Kranjsko Goro.
Baza tabora bo tako prvič v Kranjski Gori, natančneje v mladinskem hotelu Barovc, ki leži tik nad idiličnim jezerom Jasna, kjer bo med 11. in 16. avgustom poskrbljeno za nastanitev, prehrano in ostale aktivnosti.

V prekrasni naravi, ki nam jo ponuja Zgornjesavska dolina z okoliškimi vršaci Julijskih Alp in Karavank, se bomo v spremstvu izkušenih turnokolesarskih vodnikov vsak dan odpravili na zanimivo kolesarsko dogodivščino. Ture bomo pričenjali v Kranjski Gori in okolici, pot pa nas bo ponesla na razgledne bližnje vrhove, od koder bomo imeli čudovite poglede na bližnje in malo manj bližnje gore. Da bo poskrbljeno za vse okuse in želje, torej tudi za tiste manj drzne in pogumne, bo po potrebi organizirana tudi skupina z manj zahtevnimi spusti.

Poleg druženja na kolesih bo poskrbljeno tudi za različne spremljevalne aktivnosti. Možen bo obisk FUN Bike parka Kranjska Gora, spust po letnem sankališču Besna Pehta, pohodništvo, dodatne športne aktivnosti na igriščih v kraju (odbojka na mivki, košarka ...), itd. Poskrbeli pa bomo tudi za prijetno druženje ob večerih, s predstavitvijo zanimivih kolesarskih potepanj, družabnimi igrami in klepetom. Kot dopolnitev programa smo vam pripravili tudi strokovne delavnice s področja turnega kolesarstva (osnove tehnike vožnje, osnove servisiranja koles, oprema turnega kolesarja ...).

Udeleženci boste razporejeni v dve skupini glede na izkušnje in znanje na področju turnega kolesarstva (zahtevnejša in lažja - slednja se bo organizirala v primeru zadostnega števila prijav). Spodnja starostna meja za aktivno kolesarsko udeležbo na taboru je dopolnjenih 15 let, mladoletne osebe pa se lahko tabora udeležijo samo v spremstvu staršev oz. drugih polnoletnih oseb - skrbnikov. Od udeležencev se pričakuje tudi ustrezna fizična pripravljenost.

Obvezna oprema je tehnično brezhibno gorsko kolo s širokimi ter profiliranimi gumami in druga varnostna oprema, ki zagotavlja varno kolesarjenje (čelada, rokavice, itd.). Seznam potrebne opreme boste udeleženci dobili po prijavi na tabor.
 
ktk_pzs_kolaz_turnokolesarskih_tur  

Termin: med 11. in 16. avgustom 2015
Nastanitev: Mladinski hotel Barovc, Kranjska Gora
Strošek tabora: 240 € in vključuje:
  • 5x polpenzion (nočitev v 2-,3- oz. 4-posteljnih sobah, zajtrk, večerja),
  • 5x »lunch-paket« za na turo (sendvič, žitna ploščica, sadje),
  • turistično takso,
  • vodene kolesarske izlete,
  • strokovne delavnice,
  • gradivo (opisi poti, GPS sledi ...),
  • zavarovanje in organizacijo tabora.

V ceno niso vključeni fakultativni izleti ter vztopnine, pijača ob obrokih in prevoz.

Prijave najkasneje do petka, 10. julija 2015 oz. do zapolnitve prostih mest. Izpolnjeno prijavnico (glejte priloge spodaj) pošljite na elektronski naslov turno.kolesarstvo@pzs.si. Po prijavi boste prejeli potrebne podatke za nakazilo na vaš e-naslov. Prijava se šteje kot potrjena ob prejemu plačilaPogoj za udeležbo je poravnana članarina v PD za leto 2015!

Vse morebitne dodatne informacije lahko dobite na elektronskem naslovu turno.kolesarstvo@pzs.si ali maac1975@gmail.com.

Zaradi omejenih kapacitet, je število udeležencev omejeno na 20. Pridržujemo si pravico do spremembe oziroma odpovedi programa zaradi objektivnih okoliščin.

Vračila prijavnine v primeru upravičene odpovedi udeležbe: več kot 30 dni - 100% vračilo, 15 - 30 dni 50% vplačila, 3 -15 dni 20% vplačila.

PS: Kako smo se imeli lani na Pohorju si lahko preberete in pogledate na spletni strani ktk.pzs.si.
 

Vljudno vabljeni na nepozabni teden druženja na in ob kolesih s sorodnimi kolesarskimi dušami!

Prilogi: 
PDF 
Razpis (176 kB)
DOC Prijavnica (158 kB)

Marjan Pučnik - Maac,
vodja tabora
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10039 7. 8. 2022