PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 13. marec 2016, ob 10.20 uri

Plezanje v Narodnem parku Paklenica za člane PZS ceneje tudi za polovico

Ob pomoči hrvaške planinske zveze (HPS) smo se z upraviteljem Narodnega parka Paklenica dogovorili za izenačitev ugodnosti slovenskih planincev z ugodnostmi, ki jih že koristijo naši hrvaški kolegi pri vstopu v ta južnovelebitski biser.
Narodni park Paklenica je priljubljeno plezalsko območje za številne slovenske alpiniste in športne plezalce, ki v stenah kanjona Velike Paklenice premagujejo številne dolge opremljene smeri. Park pa ponuja še veliko več - številne planinske poti, ki vodijo tudi na najvišji Vaganski vrh (1757 m) ali pa le do planinske koče Paklenica. Na, ob in pod potmi se obiskovalci lahko čudijo tudi številnim kraškim reliefnim oblikam, ki dajejo divji kraški pakleniški pokrajini svojevrsten pečat. Park pa nudi domovanje tudi številnim redkim in ogroženim živalskim in rastlinskim vrsta - še en razlog več, da se v parku obnašamo odgovorno in da v njem uživamo v njegovem miru in lepotah, spomine pa odnašamo le na spominski kartici fotografskega aparata.


Člani PZS
smo od novega leta dalje upravičeni do članskega popusta pri vztopu v Narodni park Pakelnica. Člani PZS lahko tako v letu 2016 vstopamo v park ceneje:
  • 3-dnevna vstopnica v park z dovoljenjem za plezanje:
    • 40 kn (redna cena 80 kn) - velja od oktobra do aprila
    • 60 kn (redna cena 100 kn) - velja od maja do septembra
  • 5-dnevna vstopnica v park z dovoljenjem za plezanje:
    • 60 kn (redna cena 120 kn) - velja od oktobra do aprila
    • 90 kn (redna cena 150 kn) - velja od maja do septembra 
 
PDF Cenik vztopnic v Narodni park Paklenica

Več o ugodnostih, do katerih so upravičeni člani PZS, na spletni strani www.pzs.si
 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10619 17. 6. 2024