PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 1. oktober 2016, ob 16. uri

Studio ob 17:00 na Slovenski turnokolesarski poti

Slovenska turnokolesarska pot je pomemben del trajnostnega turizma, kolesarji pa na 109 točkah z žigom dokazujejo svoj obisk - tudi v Mihelčičevem domu na Govejku, od koder je 30. septembra v živo potekal Studio ob sedemnajstih, povezan s turnim kolesarstvom, priložnostmi in izzivi. Vabljeni k poslušanju pogovora v arhivu 1. programa Radia Slovenija!
Turno kolesarstvo je pri nas vse bolj priljubljeno, kar podpiramo tudi pri Planinski zvezi Slovenije. Na Slovenski turnokolesarski poti, dolgi tisoč 800 kilometrov, kolesar z vzponi premaga 50 tisoč metrov višinske razlike, spoznava naravo, planinsko in narodopisno zgodovino ter na novo odkriva planinski svet. Slovenska turnokolesarska pot je pomemben del trajnostnega turizma, kolesarji pa na 109 točkah z žigom dokazujejo svoj obisk - tudi v Mihelčičevem domu na Govejku, od koder je v živo potekal Studio ob sedemnajstih, povezan s turnim kolesarstvom, izzivi in priložnostmi.

Z gosti: Jožetom Rovanom, načelnikom Komisije za turno kolesarstvo PZS, Draganom Matijašićem, vodjo oddelka za gozdnogospodarsko načrtovanje na Zavodu za gozdove Slovenije, Pio Peršič in Andrejem Martinčičem, gorskima kolesarjema, ki sta v enem zamahu prekolesarila Slovensko turnokolesarsko pot, ter Miranom Koširjem, upravnikom Mihelčičevega doma na Govejku, se je pogovarjala voditeljica Aljana Jocif.

Vabljeni k poslušanju oddaje Studio ob 17.00 na 1. programu Radia Slovenija - zanimivemu pogovoru lahko prisluhnete v radijskem arhivu na tej povezavi.

-------------------------
Povezane novice:
Migaj raje z nami! po Slovenski turnokolesarski poti
Marko, Pia in Andrej prvi dokončali Slovensko turnokolesarsko pot
Slovenska turnokolesarska pot (spletna stran)
Slovenska turnokolesarska pot
Dnevnik Slovenske turnokolesarske poti

logo_asZavarovalnica Adriatic Slovenica je podprla vzpostavitev varnejše Slovenske turnokolesarske poti.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11281 22. 6. 2024