PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 25. junij 2017, ob 17.35 uri

Katja Kadič v Indiji vnovič blizu vrha

Katja Kadič je drugič zapored na balvanski preizkušnji svetovnega pokala v Indiji ujela finale in spet zasedla peto mesto. Jernej Kruder je bil v Navi Mumbaiju deveti, Julija Kruder je dosegla 12. mesto, Anže Peharc 15. (to je njegov dosežek kariere) in Gregor Vezonik 19. mesto.
V odsotnosti Janje Garnbret, ki se v miru pripravlja na skorajšnje evropsko prvenstvo v težavnosti, je na predzadnji balvanski preizkušnji svetovnega pokala v športnem plezanju slovensko zastavo ponovno nosila Katja Kadič (PK Škofja Loka), ki je s to sezono postala »polnopravna« članica svetovnega vrha v tej disciplini.

Drugič zapored - po Vailu - se je namreč prebila v veliki finale šesterice, tam pa, enako kot pred dvema tednoma onstran »luže«, zasedla peto mesto. Da bo posegla visoko, je nakazala že v sobotnih kvalifikacijah, v katerih je premoč priznala zgolj vodilni v svetovnem pokalu, Britanki Shauni Coxsey, medtem ko je v polfinalu zasedla šesto mesto in za las ujela finale.

Z novo vrhunsko uvrstitvijo, ki dokazuje, da Slovenija tudi na balvanih postaja svetovna velesila, se je v skupni razvrstitvi pred finalom v Nemčiji zavihtela že na šesto mesto (205 točk), medtem ko je Garnbretova zdrsnila na tretje mesto (377). Mali globus si je s četrto zmago v sezoni (le enkrat je bila slabša kot druga) predčasno zagotovila Coxseyjeva.

Balvanska sezona bo zdaj prekinjena za dva meseca, sklepno dejanje bo sredi avgusta v Münchnu. Druga slovenska predstavnica v Navi Mumbaiju Julija Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je obtičala v polfinalu, a zasedla še vedno zelo solidno dvanajsto mesto, njen brat Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je bil v moški konkurenci deveti, polfinale sta ujela tudi Anže Peharc (AO PD Kranj) s 15. (to je njegov dosežek kariere) in Gregor Vezonik (AK Ravne) z 19. mestom.

Vir: Janez Porenta, Delo.si

-------------------------
Povezane novice:
Katja Kadič do uspeha kariere, Garnbretova ostaja skupno druga
Plezanje je preprosto kul! #SlovenijaPleza
Janji Garnbret premierna izvedba Triglav The Rock Ljubljana, Katja Kadič in Jernej Kruder druga
Garnbretova zmagovalka tokijske tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju
Garnbretova 2., Kruder 3. v Nanjingu na Kitajskem
Na Kitajskem prva balvanska zmaga za Janjo Garnbret
Kruder in Garnbretova 5. in 6. za uvod v SP 2017 v balvanih
#SlovenijaPleza olimpijsko in rekreativno
Slovenska deseterica na uvodni tekmi SP 2017 v balvanskem plezanju

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11874 1. 6. 2020