PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 11. december 2017, ob 16.40 uri

Razpis za najem tabornega prostora Mlačca

Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije razpisuje razpis za najem tabornega prostora v Mlačci in sicer za leto 2018. Taborni prostor Mlačca pri Mojstrani je v letih 2016 in 2017 uredila Mladinska komisija PZS kot primer vzorčnega tabornega prostor za izvedbo planinskih taborov.
Lokacija tabornega prostora Mlačca 
Taborni prostor Mlačca se nahaja pri Mojstrani in sicer na desni strani ceste, ki vodi iz Mojstrane proti Kotu in Krmi (Kurirska pot 26, Mojstrana; koordinate: N46.455872, E13.936238). V njegovi neposredni bližini so teniška igrišča ter balinišče, ki jih je na podlagi predhodnih dogovorov možno najeti za uporabo.

Dostop do tabornega prostora je mogoč z avtobusom, urejenih je tudi nekaj parkirišč za osebne avtomobile.

Zaradi bližine Mojstrane je oskrba tabora enostavna, saj je najbližja trgovina oddaljena le nekaj minut vožnje ali 15 minut hoje.

Opremljenost tabornega prostora Mlačca
Taborni prostor je opremljen s priključkom na javno vodovodno in električno omrežje, urejeni so odtoki za umivalnico in kuhinjo v rastlinsko čistilno napravo ter 4 kemična stranišča z urejenim praznjenjem in čiščenjem. Prav tako je urejen odvoz bioloških odpadkov ter ostalih odpadkov, ki jih je potrebno ustrezno sortirati.

Taborni prostor je primeren za tabore z do največ 50 udeleženci. Izvedbo večjih taborov zaradi prostorskih in infrastrukturnih omejitev odsvetujemo!

Okolica tabornega prostora
Taborni prostor je odlično izhodišče za planinske izlete in ture. Iz tabornega prostora so mogoča potepanja po gorah Triglavskega pogorja ali Karavank. Iz tabornega prostora se je možno peš podati v doline Vrata, Kot in Krmo, prav tako pa tudi na bližnji Jerebikovec (1593 m) in Vrtaško sleme (2077 m). Na drugi strani Save Dolinke se lahko podamo v Karavanke na Dovško babo (1891 m) ali Kepo (2139 m). Z nekaj vožnje ali s spanjem na planinskih kočah pa so dosegljivi tudi velikani slovenskih gora kot so Triglav (2864 m), Škrlatica (2740 m), Rjavina (2532 m), Debela peč (2014 m), Cmir (2391 m) in ostali.

Taborni prostor nudi prijetno okolje tudi za ostale dejavnosti. Na samem prostoru lahko postavite igrišče za odbojko, ob prostoru se nahaja večji balvan z opremljenimi športnoplezalnimi smermi, podate se lahko v sotesko Mlačco, obiščete Slovenski planinski muzej, se preizkušate v plezanju v Ferati Mojstrana ali pa se dogovorite za ogled tematske poti in predstave Rajže po poteh triglavskih pravljic.

mk_pzs_tabor_mlacca_lokacija_3

Cena najema tabornega prostora
Cena najema prostora znaša za planinska društva in ostale organizacije članice Planinske zveze Slovenije 500 € na teden (z vključenim DDV), za nečlane PZS pa 650 € (z vključenim DDV).

Cena najema poleg uporabe prostora vključuje vodo, elektriko, odvoz smeti, čiščenje odpadne vode ter uporabo in čiščenje kemičnih stranišč.

Menjava izmen
Tedenske taborne izmene se menjajo ob sobotah ob 18. uri. Do te ure mora biti tabor pospravljen, kar pomeni, da morajo do omenjene ure vsi udeleženci zapustiti taborni prostor.

Najem
Če se zanimate za najem tabornega prostora v Mlačci, pošljite povpraševanje na elektronski naslov mladinska.komisija@pzs.si (zadeva Najem tabornega prostora Mlačca) ali na poštni naslov Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p. p. 214, SI-1001 Ljubljana (s pripisom »najem tabornega prostora Mlačca«).

Povpraševanje naj vsebuje:

  • naziv društva,
  • ime in priimek kontaktne osebe,
  • elektronski naslov in telefonsko številko kontaktne osebe,
  • želeni termin taborjenja ter
  • morebitne opombe oz. komentarje.

Po prejemu povpraševanje, vam bomo na naslov društva poslali pogodbo za najem tabornega prostora. Pogodbo nam podpisano vrnite v roku 10 dni po prejemu na zgornji poštni naslov, s pripisom »najem tabornega prostora Mlačca - pogodba«.

V tem času za vaš termin ne bomo izdajali drugih pogodb. V kolikor v 10 dneh pogodbe ne vrnete, morate ponovno oddati povpraševanje, s čimer lahko izgubite prvo mesto v čakalni vrsti za vaš termin.

Če vaš termin ob oddaji povpraševanja ne bo prost, vas bomo o tem obvestili in vam priporočili proste termine.

Taborni prostor je v prvi vrsti namenjen izvedbi planinskih taborov v organizaciji planinskih društev. Organizacije, ki niso člani Planinske zveze Slovenije, lahko vseeno oddajo povpraševanje a imajo v primeru intersa planinskih društev slednji prednost. 

Dodatne informacije
Dodatne informacije dobite pri strokovni sodelavki Mladinske komisije Veroniki Susman. V času uradnih ur je dosegljiva na telefonski številki (01) 43 45 689 sicer pa tudi na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si.

Za dodatne informacije lahko povprašate tudi društva, ki so že taborila na tabornem prostoru. V letu 2016 sta bila to PD Vipava in PD Podnanos, v letu 2017 pa so se na prostoru zvrstili PD Nova Gorica, PD Bohor Senovo ter PD Ljubljana-Matica.

Podrobnejši opis vzorčnega tabornega prostora Mlačca:


Jaka Peternel,
vodja delovne skupine 
Barbara Bajcer,
načelnica MK PZS 
Bojan Rotovnik,
predsednik PZS 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12253 18. 6. 2024