PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 12. september 2018, ob 16.30 uri

Kruder in Vezonik v polfinalu SP Innsbruck 2018 v balvanih

Svetovno prvenstvo v športnem plezanju v Innsbrucku je danes dihalo v ritmu moških kvalifikacij v balvanskem plezanju. V polfinale, ki bo na sporedu v soboto, sta se od slovenskih predstavnikov uvrstila Jernej Kruder, vodilni po kvalifikacijah, in Gregor Vezonik z 11. rezultatom kvalifikacij.
Glavni slovenski balvanski adut Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica), skupni zmagovalec svetovnega pokala 2018 v balvanskem plezanju, je z osvojenimi štirimi vrhovi postal zmagovalec v svoji kvalifikacijski skupini, prvo mesto pa si deli z branilcem naslova svetovnega prvaka v balvanih, Japoncem Tomoo Narasakijem. Med dvajseterico najboljših, ki napredujejo v polfinale, se je uvrstil tudi peti balvanist sveta Gregor Vezonik (AK Ravne), ki si z dvema osvojenima vrhovoma po kvalifikacijah deli 11. mesto.

Za preostalo posadko slovenske reprezentance v športnem plezanju je bil balvanski polfinale žal predaleč. Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) se je uvrstil na 39., Anže Peharc (AO PD Kranj) na 53., Zan Sudar (AK Ravne) na 68. in Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) na 81. mesto med 150 tekmovalci.

Moški polfinale je na sporedu v soboto, 14. septembra, ob 13. uri, isti dan ob 19. uri bo tudi finale. Že v petek, 13. septembra, se ob istih urah v (pol)finalu pomerijo dekleta. Slovenske barve bosta zastopali Janja Garnbret (Šaleški AO), vodilna po kvalifikacijah, in Katja Kadić (PK Škofja Loka). Vse tekme lahko v živo spremljate na spletni strani IFSC.

Danes zvečer bodo v Innsbrucku tudi paraplezalne kvalifikacije, v katerih bo nastopila Tanja Glušič (AK Ravne), že včeraj pa si je finale priplezal paraplezalec Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture).

Uspešno naprej!

Manca Čujež

https://www.pzs.si/novice.php?pid=12843 15. 7. 2024