PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 16. november 2019, ob 9.30 uri

Izdelek meseca - Čez rob

V času od 15. novembra do 15. decembra 2019 je knjiga Čez rob na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom.
Knjiga Čez rob je osma knjiga v zbirki Med gorskimi reševalci. Gre za leposlovno delo, za petnajst kratkih zgodb, v katerih je glavna tematika gorsko reševanje, pa tudi alpinizem in splošne planinske teme. Avtor Vladimir Habjan je v knjigi poskušal opisati zahtevne, nevarne in težavne razmere, v katerih pogosto rešujejo, in s tem izpostaviti tudi humanitarno in prostovoljno dejavnost, ki jo vedno premalo izpostavljamo. Knjiga je obenem vabilo v naravo, v gorski svet.

"Zgodbe, ki jih držiš v roki, te bodo vodile v neki poseben svet. Svet, ki ga morda nisi vajen. Svet, kjer ni televizije, filmov, računalnikov in interneta, kjer pot ni tlakovana, ni hitrih avtomobilov, ni betona, cest in javne razsvetljave, ni finih restavracij, kjer ti strežejo. Odšel boš v neki drug svet, kjer ne boš srečal prav veliko ljudi, kjer boš pil vodo iz gorskega izvira, kjer boš jedel tisto, kar boš prinesel s sabo, kjer na poteh ne boš imel markacij, kjer bodo pred tabo strme pregrade in stene, kjer so neobičajno prostrani razgledi, kjer ima narava svojo dušo in kjer boš morda spoznal, kje so tvoje meje. Narava skriva svoje lepote in takrat, ko se odloči, da jih razkrije, moraš biti pripravljen, da jih ujameš." (odlomek iz avtorjevega prologa)

>>> intervju: Vladimir Habjan - Čez rob: Gore prebujajo celo paleto čustev

Knjiga je posvečena v spomin prijateljem, alpinistom in gorskim reševalcem Mateju Mošniku - Matotu (1975-2004), Klemenu Mikliču - Benkotu (1974-2010) in Dušanu Podbevšku - Duletu (1958-2010).

Urednik knjige je literarni zgodovinar Miran Hladnik, avtor slik pa akademski slikar in priznani alpinist Danilo Cedilnik ‐ Den.

CENA: V času od 15. novembra do 15. decembra 2019 vam je knjiga Čez rob na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom, in sicer po ceni 8,45 €* (redna cena 16,90 €). 

*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.

Informacije in naročila:
 


planinska_zalozba_modra_stevilka

logo_planinska_zalozba

baner_spletna_trgovina_186x130

znak_spm_bela

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13041 29. 3. 2020