PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 31. marec 2020 ob 09:00

S knjigo v gore (9) Cici dnevnik

Cici markacija s svojo živostjo in neposrednostjo predstavlja prvi stik z gorami, vabi nas v naravo in je hkrati zanesljiva vodnica otrokom in njihovim staršem, ki se lahko tudi v dneh doma "sprehodijo" po prgišču planinskih nalog iz Cici dnevnika.
Cici dnevnik je namenjen predšolskim in osnovnošolskim otrokom do vključno 7. leta starosti. Program vsebuje tudi priznanja, ki so predvsem dodatno motivacijsko sredstvo udeležencem za dosego ciljev programa. Cicibani lahko osvojijo nalepko markacije, Gorskega apolona, Clusijevega svišča, knjižico Ciciban v gorah in spominsko diplomo.

Znak programa Ciciban planinec je Cici markacija, ki s svojo živostjo in neposrednostjo predstavlja prvi stik z gorami, vabi nas v naravo in je hkrati zanesljiva vodnica otrokom in njihovim staršem (družinsko gorništvo je v tej starostni skupini še posebej razširjeno). Markacija je eden temeljnih simbolov slovenskega gorništva, zato z njegovo navezavo utrjujemo tudi tradicijo planinskega izročila.


cici_dnevnik_naloge


>>> Naloge so iz Cici dnevnika, za katerega sta jih pripravila Borut Peršolja in Mateja Peršolja (Planinska zveza Slovenije, 2019, 11. izdaja).

-------------------------
Povezane novice:
https://www.pzs.si/mk/novice.php?pid=14210 11.07.2020