PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 23. april 2019, ob 9. uri

Knjiga Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja že ponatisnjena

Knjiga Tista lepa leta Rada Kočevarja in Mojce Volkar Trobevšek, ki nam odstira življenjsko zgodbo enega najuspešnejših slovenskih alpinistov, je po februarskem izidu že doživela prvi ponatis. Vitalni 90-letni Gorenjec je izjemno vesel, da se mladi alpinisti tako zanimajo za čase, ko so še s konopljenimi vrvmi in borno opremo prišli do šeste stopnje.
Rado Kočevar (1928), odličen alpinist prve povojne generacije, s svojim nekajletnim intenzivnim delovanjem, velikimi plezalnimi uspehi in nenadnim zatonom predstavlja svojevrsten fenomen slovenskega alpinizma. Slovel je kot močan, trden, zanesljiv in predan plezalec, ki se je alpinizma loteval načrtno. Deloval je tudi kot gorski reševalec, alpinistični inštruktor in učitelj. Še vedno vitalen in goreč občudovalec gorskega sveta je leta 2018 prejel priznanje PZS za življenjsko delo v alpinizmu.

Od leta 1946 do sredine petdesetih je oral ledino v alpinizmu, turnem smučanju in nevede tudi v turnem kolesarstvu, vsa leta vestno zapisoval svoje dosežke in doživetja, pri 80 letih šel na računalniški tečaj in se pri 90 letih razveselil izida knjige Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja, pod katero se podpisujeta skupaj s soavtorico in urednico Mojco Volkar Trobevšek.

tista_lepa_leta_spomini_rada_kocevarja
Knjiga Tista lepa leta - Spomini Rada Kočevarja je le po dveh mesecih od izida že doživela ponatis.

Radova alpinistična in življenjska zgodba med knjižnimi platnicami tako navdušuje, da je knjiga le dva meseca po izidu že doživela ponatis. "Veseli me, da se mladi alpinisti tako zanimajo za čase, ko smo še s konopljenimi vrvmi in borno opremo prišli do šeste stopnje - in ti časi so prikazani v knjigi," poudarja Rado, ki s svojo živo pripovedjo navdušuje na predavanjih po alpinističnih odsekih, knjižnicah in v drugih kulturnih hramovih. V sredo, 24. aprila, ob 19.30 vabljeni na predstavitev knjige in pogovor z avtorjema v Občinsko knjižnico Jesenice.

Knjigo Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja najdete v Planinski trgovini PZS v Ljubljani in bolje založenih knjigarnah po Sloveniji, lahko jo naročite tudi v spletni trgovini PZS >>>.

Manca Čujež
-------------------------
Povezane novice:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13349 22. 2. 2024