PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Rezervacijski sistem za planinske koče


S par kliki preko spleta do zagotovljenega ležišča v planinski koči

V planinskih kočah v Sloveniji si lahko od leta 2020 rezervacijo nočitev uredite udobno in hitro preko spleta. Rezervacijski sistem za planinske koče je na voljo 24 ur na dan in s par kliki si lahko zagotovite rezervacijo ležišča, polpenziona ali podate še drugo pomembno informacijo oskrbniku koče.

Rezervacijski sistem za planinske koče je prilagojen na posebno obratovanje planinskih koč in je drugačen kot klasični rezervacijski sistemi. Lastniki tega sistema so planinske zveze Avstrije, Južne Tirolske, Nemčije in Švice. V sistem je vključenih preko 250 planinskih koč iz tega območja Alp. Sistem je prostovoljen za planinske koče.

kredarica_563x160

Trenutno je v Sloveniji v rezervacijski sistem vključenih 14 planinskih koč:


Rezervacijo lahko izvedete preko povezave na planinsko kočo ali preko uporabniškega računa. Uporabniški račun si lahko ustvarite ob prvi rezervaciji nočitve. Račun vam omogoča pregled vseh vaših rezervacij za vse vključene koče v sistemu in hkrati tudi morebitne spremembe rezervacije. Rezervacija je veljavna 48 ur do prihoda na dan nočitve (za prihod se šteje 17. ura na dan nočitve). Za izvedbo rezervacije morate pri večini planinskih koč vnesti podatek o kreditni kartici. Kartica ni namenjena plačilu nočitve, temveč zgolj možnost, da vam oskrbnik zaračuna ne-prihod. Ob izvedbi rezervacije si preberite pogoje rezervacije.

https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=268 27. 7. 2021