PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


Rezervacijski sistem Bentral PZS za planinske koče


S par kliki na spletu do zagotovljenega ležišča v planinski koči.

Z rezervacijskim sistemom za planinske koče si lahko 24 ur na dan s par kliki zagotovite rezervacijo ležišča, polpenziona ali podate še drugo pomembno informacijo oskrbniku koče. Rezervacijski sistem za planinske koče je prilagojen na posebno obratovanje planinskih koč in je drugačen kot klasični rezervacijski sistemi.

kredarica_563x160

Trenutno so v Sloveniji v rezervacijski sistem vključene naslednje planinske koče


Ključni elementi rezervacijskega sistema za planinske koče:

 • Ob rezervaciji je znana končna cena nočitve za gosta.
 • Rezervacija je končana/potrjena s plačilom končnega stroška s kreditno kartico.
 • Rezervacijo lahko brezplačno odpoveste kadarkoli do 1-2 dni pred prihodom (odvisno od posamezne planinske koče). V primeru odpovedi prejmete plačana sredstva nazaj na vašo kreditno kartico.
 • Sistem omogoča upoštevanje popusta za člane PZS pri strošku nočitve.
 • Rezervacija je možna 24 ur na dan.SPLOŠNI POGOJI ZA SPLETNO REZERVACIJO LEŽIŠČA V PLANINSKI KOČI

Splošni pogoji veljajo za planinske koče, ki preko Planinske zveze Slovenije uporabljajo Rezervacijski sistem Bentral pzs za planinske koče.

 • IZVEDBA REZERVACIJE: Rezervacijo se izvede neposredno na spletni podstrani posamezne planinske koče (ali preko vtičnikov na ostalih spletnih straneh za posamezno kočo). Ob rezervaciji je znana končna cena nočitve za gosta. Rezervacija je končana/potrjena s plačilom končnega stroška s kreditno kartico. Po uspešni rezervaciji prejmete potrditev rezervacije na vaš elektronski naslov, ki ste ga ob rezervaciji vnesli (obvezno preverite pravilen zapis vašega E-naslova, saj ob nepravem E-naslovu potrditveno sporočilo ne more biti dostavljeno). S prejetim sporočilom je rezervacija potrjena in z vaše strani ni potrebne nobene dodatne potrditve.

 • PODROBNOSTI REZERVACIJE: V vašem potrditvenem sporočilu, ki ste ga po uspešni rezervaciji prejeli na vaš elektronski naslov, najdete finančne in druge podatke o rezervaciji. Nahaja se na povezavi proti koncu potrditvenega sporočila rezervacije pod : Finančni in drugi podatki o vaši rezervaciji.

 • RAČUN: Račun prejmete na sami koči ob prihodu. Vse finančne podatke rezervacije najdete v zgornjem opisu pod PODROBNOSTI REZERVACIJE.

 • ODPOVED REZERVACIJE: Kliknite na povezavo - pregled in preklic rezervacije. To povezavo ste prejeli po vaši uspešni rezervaciji na vaš elektronski naslov z nazivom zadeve: Potrditev rezervacije. Časa za preklic imate do 1-2 dni pred prihodom, odvisno od koče. Ta informacija se nahaja v drugem koraku rezervacije pod končnim zneskom rezervacije. Informacijo najdete tudi na povezavi za pregled/preklic rezervacije. To povezavo najdete v potrditvenem sporočilu na vašem elektronskem naslovu po uspešno opravljeni rezervaciji.

 • SPREMEMBA REZERVACIJE: Sprememba že potrjene rezervacije ni možna oz. je možna kot nova rezervacija. V primeru, da ste napačno vnesli podatke ali bi karkoli želeli na rezervaciji spremeniti, to naredite s preklicem rezervacije. Takoj zatem ponovno vnesete novo rezervacijo. Sistem vam znesek preklicane rezervacije povrne v roku od 1-5 dni, odvisno od vaše banke. Torej za spremembo vaše rezervacije kliknete na isto povezavo, kot je namenjena za preklic, saj morate za kakršnokoli spremembo rezervacijo preklicati in na novo vnesti. Prosimo vas, da ta navodila upoštevate in ne obremenjujete oskrbnike koč zavoljo vaših sprememb.

 • POPUST ZA ČLANE PZS: Člani PZS (oziroma člani organizacije, ki imajo tudi upravičen popust za nočitev), imajo pravico do članskega popusta za prenočevanje - več o tem na povezavi). Če ste član PZS za tekoče leto, ko boste prenočili, to označite že v prvem koraku. To najdete pod Storitvami. V primeru, da niste član PZS ali planinske izkaznice ob prihodu ne boste prinesli na vpogled v kočo, vam oskrbnik popusta ne upošteva in vam dodatno zaračuna razliko zaradi nečlanstva. V primeru, da ste pozabili vnesti ali niste vnesli članstva ob rezervaciji, oskrbnik popusta ne upošteva. Zato bodite pozorni, da popust označite, če ste član PZS. V primeru, da ste pozabili označit, rezervacijo prekličete in ponovno vnesete število oseb, ki so člani PZS.

 • V PRIMERU TEŽAV pišite na elektronski naslov reservations.support@microgramm.si.


POMEMBNO:
Ob izvedbi rezervacije poravnate celoten znesek. V primeru, da transakcija ni bila uspešna, vas prosimo, da najprej preverite stanje na vaši kreditni kartici.


PDF Hišni red za planinske koče

  

https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=268 20. 5. 2024