nedelja, 16. maj 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 13. junij 2019 ob 08:30, ogledov: 4517

Vozni redi v Alpah 2019

Objavil(a): Matej Ogorevc
Izšla je že enajsta knjižica Vozni redi v Alpah, v kateri so zbrani vozni redi vlakov, avtobusov, žičnic in ladjic ter ponudniki kolesarskih izposojevalnic in taksi prevozov na območju slovenskih Alp in tudi preko mej. Skupno je v knjižici 48 različnih prog , od tega jih 15 obratuje samo v času poletne sezone.
S knjižico želimo uporabnikom približati uporabo trajnostnih prevoznih sredstev, saj so informacije o možnosti uporabe in kombiniranju različnih vrst javnega prevoza na območju slovenskih Alp dostopne na enem mestu. Število domačih in tujih gostov v alpskih občinah narašča, s tem pa tudi pritiski na infrastrukturo in okolje, zmanjšuje se tudi doživljajska vrednost naravnih danosti in kulturne dediščine. Z uporabo javnega potniškega prometa, kolesa in hoje smo bolj svobodni, vožnja z vlakom, ladjico, avtobusom ali gondolo pa je lahko pravo doživetje.

»Vztrajno promoviranje trajnostne mobilnosti se kaže tudi v pobudah alpskih občin, ki uvajajo avtobusne linije, mobilnostne kartice in infrastrukturne ukrepe, ki podpirajo hojo in kolesarjenje. Želimo si, da bi država prepoznala pomen dostopnosti informacij o voznih redih na enotnem portalu kot prioriteto in nadaljevala dobro prakso Voznih redov v Alpah.« Špela Berlot, CIPRA Slovenija, direktorica

Knjižica je v tiskani obliki na voljo na Planinski zvezi Slovenije ter pri vseh partnerskih organizacijah.

PDF Vozni redi v Alpah

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino