sreda, 14. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 23. november 2020 ob 15:15, ogledov: 1378

Razvid strokovno izobraženih in usposobljenih| Pridobitev potrdila

Objavil(a): Matej Ogorevc
Ministrstvo za izobraževanje in šport je začelo z obravnavo vlog, ki jih je PZS posredovala in so osnova za vpis v razvid strokovno izobraženih in usposobljenih strokovnih delavcev v športu. To so tiste tabele s podatki, na katere ste se posamezniki podpisovali in jih nam potem na zbirnem obrazcu vrnili na PZS.

V kolikor ste s strani MIZŠ prejeli pismo s pozivom in diplome o usposobljenosti nimate, nam za izdajo potrdila o usposobljenosti pišite na strokovni.kadri@pzs.si in navedite vaše:
  • ime in priimek,
  • e-naslov, kamor boste prejeli potrdilo in
  • številko poziva, ki je v tej obliki 67132-2031/2020/2 na vrhu poziva (primer slika spodaj).

Na osnovi prejetega vam bomo izdali potrdilo, ki ga skupaj z dokazilom o izobrazbi pošljite na naslov, ki je naveden na pozivu.

mizs

Pomembno:
Na potrdilu bo navedena samo vaša najvišja usposobljenost, ki je po novem zakonu o športu osnova za vpis v razvid. Tako npr. če ste vodnik PZS A kategorije, B in D kategorije; vam bomo na potrdilu izpisali samo D kategorijo. S tem boste vpisani v razvid kot strokovni delavci 2. stopnje.

PDF Primer stare in nove diplome - obe sta veljavni

Za dopolnitev vloge imate 8 delovnih dni časa.
S tem razlogom ne odlašajte in zaprosilo za izdajo potrdila pošljite še isti dan, ko ste prejeli poziv.DODATNA POJASNILA:

  1. Poziv za dopolnitev vloge lahko prejmejo samo posamezniki, ki so se lastnoročno podpisali na obrazec oz. tabelo s podatki, ki smo jo pred časom poslali na društva in ste nam jo društva posredovala nazaj.
  2. Za izdajo potrdila o strokovni usposobljenosti (to je usposobljenost kot npr. VPZS A kategorije, Alpinistični inštruktor ...) nam naj pišejo posamezni strokovni kadri (vodniki, alpinistični inštruktorji ...) in ne društva. Pišejo naj samo v primeru, če so prejeli poziv za dopolnitev vloge.
  3. Poziv prejme vsak sam kot fizična oseba in NE DRUŠTVA.
  4. Številka poziva v prvem dopisu, ki je v nadaljevanju besedila JE SAMO PRIMER kako izgleda številka na pozivu - 67132-2031/2020/2 in nam jo morate poleg imena in priimka in e-naslova posredovati za izdajo potrdila. Številka je veza potrdila s pozivom, ki ste ga prejeli, da bodo v vložišču MIZŠ vedeli pravilno povezati dokumente.
  5. Dopis smo poslali v vednost društvom z namenom, da boste znali podati informacijo, ko se bodo posamezniki obračali na vas ob prejemu poziva. Takrat jim pojasnite, da naj SAMI pošljejo e-pošto na strokovni.kadri@pzs.si in naj v e-pošti navedejo ime in priimek, svoj e-naslov in številko poziva.
  6. Varuhi gorske narave, markacisti, mentorji, gorski stražarji niso strokovni kadri na področju športa in kot takšni se ne vpišejo v razvid.

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino