sreda, 14. april 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

četrtek, 10. december 2020 ob 10:00, ogledov: 1347

Vlasta Bobovnik s priznanjem za življenjsko delo

Planinsko društvo Fram | 
Objavil(a): Barbara Gradič Oset
Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za življenjsko delo ga je letos prejela Vlasta Bobovnik (PD Fram)
Vlasta Bobovnik je že več kot 40 let eden od tistih členov društva, ki je nepogrešljiv za delovanje in nadaljnji razvoj društva. S planinstvom se je pričela ukvarjati že v osnovnošolskih letih. Lepote gora so jo tako pritegnile in navdušile, da je leta 1982 uspešno opravila izobraževanje za planinskega vodnika in mentorico planinskih skupin, leta 1983 pa še za gorskega stražarja. Ko se je leta 1982 zaposlila, je začela aktivno delati kot mentorica planinske skupine; najprej na OŠ v Slivnici, po odhodu na OŠ Hoče pa vse od leta 1986 aktivno vodi planinsko skupino na OŠ Hoče.

vlasta_bobovnik

Tako svoje bogato znanje in izkušnje že skoraj 40 let prenaša na vedno nove generacije učencev, ki skupaj s starši obiskujejo naš gorski svet. Prav iz vrst teh mladih planincev že vsa desetletja prihajajo tudi kadri, ki zaključijo izobraževanje za vodnike, varuhe gorske narave in drugo. Leta 1993 se je s svojo ekipo otrok prvič udeležila tekmovanja MIG, kjer je ekipa iz OŠ Hoče zmagala. Od takrat je postalo sodelovanje naših ekip na tekmovanjih MIG vsakoletna stalnica, izostali pa niso niti odlični rezultati, ki so plod dobrega dela z mladimi planinci. Seveda je aktivno sodelovala tudi pri organizaciji dveh državnih in dveh regijskih tekmovanj MIG, katerih organizator je bil naš mladinski odsek in društvo. Aktivno je sodelovala tudi pri izvedbi planinskih šol, ki smo jih v preteklosti organizirali in na vsakoletnih mladinskih planinskih taborih, ki jih društvo organizira vse od leta 1997. Delu na strokovnem področju pa je dodala tudi delo v planinskem društvu. Članica upravnega odbora društva je neprekinjeno od leta 1981. V tem času je opravljala različne funkcije: načelnice mladinskega odseka, 12 let je bila podpredsednica društva in v letih 1989 do 1992 predsednica društva. Hkrati je članica vodniškega odseka in koordinator za delo planinskih skupin na šolah in v vrtcih.

Zagotovo so danes redki člani planinske organizacije, ki tako dolgo vztrajajo pri prostovoljnem delu društev in s tem dajejo pečat organizaciji in društvu, ki mu pripadajo. Nemogoče je sešteti ure, ki jih je v skoraj 40-letnem delovanju namenila delu z otroki v okviru planinskih krožkov, pri izvedbi planinskih šol, na planinskih taborih, tekmovanjih Mladina in gore ter več kot 400 izletih, ki jih je vodila v tem času. Za svoje predano delo v planinstvu je med drugim prejela tudi Zlati častni znak Mladinske komisije PZS, Zlati častni znak PZS, priznanje Častni vodnik PZS in priznanje župana Občine Rače-Fram. Predlagamo, da za svoje skoraj 40-letno neprekinjeno delo v planinstvu, zlasti na področju dela z mladimi, prejme priznanje MLADINA IN GORE za življenjsko delo.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino