torek, 27. februar 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

petek, 2. december 2022 ob 12:10, ogledov: 1483

Vodnik meseca | Julijske Alpe: osrednji del

Objavil(a): Matej Ogorevc
Decembrski vodnik meseca vabi k raziskovanju osrednjega dela Julijskih Alp, kateremu vladajo naši najvišji vrhovi. Enciklopedični vodnik Romana Tratarja je vse do novega leta znižan kar za polovico!
Planinski vodnik Julijske Alpe: osrednji del bralcu predstavi del Julijskih Alp med prelazom Vršič na zahodu in Komno s Krnskimi jezeri na jugu ter Savo Dolinko na severu in Savo Bohinjko z Bohinjskim jezerom na jugu. Območje zajema naše najvišje gore s Triglavom na čelu.

Če je Triglav kralj, potem je Škrlatica kraljica naših gora, ki Triglav povezuje z Martuljkovo skupino. Tam markiranih in zavarovanih poti skorajda ni - to je svet brezpotij, lahkih in zelo zahtevnih, za najbolj izkušene gornike, ki znajo poiskati skrite prehode in jih ni strah prijeti za skalo.

Zahtevni so tudi Razor in Prisojnik ter njuni sosedi nad Kriškimi podi, kjer je sicer kar nekaj planinskih poti skrbno opremljenih z jeklenimi varovali. Visokogorskih užitkov tu nikoli ne zmanjka. Južno in vzhodno od Triglava je pogorje nekoliko manj ostro oblikovano, več je zaobljenih oblik, zelenih zaplat in planin, zakraselih visokogorskih podov. Pokljuki in Mežakli pa vladajo gosti, temni in skrivnostni gozdovi.

PDF Vsebina in primeri opisov


planinska_trgovina_pzs_186x130
planinska_zalozba_modra_stevilka

CENA: decembra je planinski vodnik Julijske Alpe: osrednji del z nižan kar za polovico - za 14,95 € (redna cena 29,90 €).
Popusti_Planinska_trgovina_1
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino