četrtek, 23. marec 2023
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

ponedeljek, 23. januar 2023 ob 00:00, ogledov: 299

Študentski izlet na Mrežce

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Študenstski izleti, ki jih organizira Mladinska komisija, počasi prehajajo v stalno akcijo. Tokrat so se mladi podali v Julijske Alpe - na vrh, ki mu manjka slabih 40 m, da bi bil na seznamu dvatisočakov. Je pa zato v zimskih razmerah simpatičen vrh, ki ga ni težko osvojiti.
Prvo soboto v januarju smo se odpravili na 1965 metrov visok vrh Mrežce, nad Pokljuko. Ker so pobočja proti Pokljuki precej zložna, je dostop razmeroma varen tudi v zimskih razmerah.

Zbrali smo se v Vodicah, kjer smo se za voljo čim manjšega ogljičnega odtisa, prerazporedili v 3 avtomobile, s katerimi smo se odpravili proti izhodišču – Medvedji konti. Zaradi poledenele ceste, smo si pešpot podaljšali za približno 300 metrov.

Tim_Ravnik_11
Slika 1: na poti. Foto: Tim Ravnik

V počasnem tempu smo, po precej položni poti, občudovali zimsko idilo na Pokljuki.  Z vzpenjanjem smo počasi prešli nad meglen pokrov, ki je zakrival poglede proti nižini. Po uri hoda smo prišli do koče Blejske koče na Lipnici (1630m), ki nam je ob sončnem in toplem vremenu ponujala razglede na okoliške vrhove (Mrežce, Lipanski vrh …).

Po krajšem počitku smo zagrizli v strmino ter se po slabi uri hoje prikazali na vrhu Mrežc. Tukaj je sledila daljša pavza ter čas, za občudovanje vrhov vseh treh gorovij v Sloveniji in prigrizke, ter seveda skupinsko fotografiranje.

Tim_Ravnik_14
Slika 2: pri Blejski koči. Foto: Tim Ravnik

Po počitku smo sprva sestopili do Blejske koče na topel čaj, nato pa vse nazaj do izhodišča.

Avtorja: Klemen Kožuh in Tim Peternel

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino