petek, 1. marec 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

nedelja, 26. november 2023 ob 10:00, ogledov: 389

Pohod na Nanos in Suhi vrh, 26. 11. 2023

Objavil(a): Neža Kočevar
Poletna sezona se je že skoraj končala, zato smo študenti izkoristili še zadnje kopne dni in odšli na najvišji vrh planote Nanos - Suhi vrh (1313m).
Čeprav so nekateri dnevi že kar mrzli, nas je že zjutraj pričakal lep, sončen dan. Parkirali smo in se od parkirišča pri Razdrtem odpravili po zahtevni poti proti Vojkovi koči na Nanosu. Po dobri uri hoje in klepeta smo iz skalnega zavetja prišli na greben, kjer nas je pozdravil šibak veter ter mestoma tudi kakšen centimeter snega.

DSC06844
foto: arhiv MK

Imeli smo še veliko energije, zato smo se odpravili po grebenu planote še naprej proti Suhemu vrhu, tekom poti je pošel tudi veter, sončni žarki so bili čedalje močnejši. Na vrhu smo na hitro pomalicali, potem pa se po grebenu spustili do okna grebena Votle stene in pogledali skozi okno Nanosa.

2023_11_26_21_53_30
foto: arhiv MK

Ker pa se nismo želeli vrniti po isti poti, smo sestopili v drugo smer - proti vasi Strane, kjer smo zjutraj pustili parkiran en avto, ki je voznike zapeljal nazaj do Razdrtega. Tako smo si prihranili uro hoje po asfaltni cesti in s tem zaključili našo dogodivščino.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino